- Zdenda
- Nový uživatel
-
boris_ - Častý návštěvník
- Zdenda
- Nový uživatel
pps
tak uz je u brymove - zitra se na nej pujdu podivat:)
- jbiker
- Častý návštěvník
PPS jsem si otlapkal v CB Servisu. Mají jak standard černou (cca 17500), tak i pár kousků First Edition (necelých 20000). Nelíbí se mi ani in natura, intenzívní pocit že "nahoře" něco přebývá a "dole" zase schází, zejména se standardním zásobníkem. S prodlouženou botkou je to o fous lepší. Ale nutno zdůraznit, že zpracování je na 1A, subjektivně výborná mířidla a nadprůměrná kvalita plastového výlisku i vlastního materiálu (k tomu First Edition má vzhledově velmi libové probarvení plastu). Člověk má skoro pocit, že drží celokovovku. Dnes nebyl čas, ale příště si z ní i vystřelím. Určitě jí nekoupím, ale celkem mě zajímá, jak se chová při střelbě. Čistě teoreticky to musí kopat jako kůň.
-
Smith - Častý návštěvník
-
MK - Pravidelný návštěvník
- mmako
- Občasný návštěvník
Tak toho Walthra PPS asi časem budeme mít doma - nejlepší manželka na světě si minulý týden udělala zbroják (původně jsem to chtěl dát do Událostí
a teď nenápadně pokukuje, dnes jsme něco málo osahali (Kimber s třípalcovou hlavní, G26, ...) a nejvíc jí v ruce sedí to PPSko...
Popravdě se mi také začíná celkem líbit, na občasné tahání místo Siga by to byla úspora hmotnosti, prostoru a deviz

Popravdě se mi také začíná celkem líbit, na občasné tahání místo Siga by to byla úspora hmotnosti, prostoru a deviz

- kuzelka
- Nový uživatel
-
krampus - Častý návštěvník
mě se ten prcek docela líbí. pokud bych byl schopen sžít se s plastovou pistolí bez kohoutu, jako záložku bych to bral. evidentně je to technologicky dobře zpracovaný, ale proporcionálně se mi to moc nelíbí. při osahání jsem měl dojem, jako by se ta pistolka měla rozlomit na dvě části jako sušenka. a chtěl bych zažít ten zpětnej ráz z tak krátký hlavně. měl jsem celoocelovej star M43 s hlavní dlouhou 89mm a bylo to silně cítit, ale hmotnost zbraně toho dost opjmula. ale tady ta hmotnost prostě není a lehkej rám bude pro spolehlivou funkci potřebovat solidní držení, takže pro manželky křehulky to asi nebude to pravý ořechový. na střelnici pohoda, ale na úchyláky ve stromovce radši něco, čím když dojdou náboje tak to může použít jako kvicht do kabelky.
-
4mike - saigaholic
včera jsme si z něj bouchli (k půjčení v Triggeru)
fajn sedne do ruky, na takovýho prcka se i skvěle chová
zpracování moc pěkný, miřidla výrazný, rychle čitelný
jediný dva nedostatky:
1- na můj vkus se pomalu vracela spoušť do resetu (zřejmě se to zaběhne, byla to funglovka z krabice)
2- má to málo komor
pokud k tomu někdo spáchá šikovnej kydex, nezabere to na pásku víc místa než mobil
fajn sedne do ruky, na takovýho prcka se i skvěle chová
zpracování moc pěkný, miřidla výrazný, rychle čitelný
jediný dva nedostatky:
1- na můj vkus se pomalu vracela spoušť do resetu (zřejmě se to zaběhne, byla to funglovka z krabice)
2- má to málo komor

pokud k tomu někdo spáchá šikovnej kydex, nezabere to na pásku víc místa než mobil
-
Protector - Nový uživatel
Měl jsem možnost si z něj vystřelit v plzeňském Leiku v rámci předváděčky compactů. Byl jsem z něj nadšený (ale jsem začátečník, takže to jsem skoro z každé pistole
). Překvapilo mě, že opravdu moc nekope a také přesnost (ale zatím je skoro každá pistole podstatně přesnější než já). Nadchnul mě rozměry a váhou.
Bohužel si netroufnu na zasvěcenější recenzi, mám zatím nastříleno tak tisíc ran, ale aspoň sujektivně se jej musím zastat, rozhodně zajímavá zbraň - uvidíte sami až se trochu rozšíří.

Bohužel si netroufnu na zasvěcenější recenzi, mám zatím nastříleno tak tisíc ran, ale aspoň sujektivně se jej musím zastat, rozhodně zajímavá zbraň - uvidíte sami až se trochu rozšíří.
-
Ross - Častý návštěvník
Matne si pamatuju jedno hodnoceni ... bylo to o tom, ze kdyz menis ten dlanovy nastavec, je to vazano na nejakou dalsi vec ... asi zasobnik ci pojistku. No zjednodusene receno ... vymena dlanoveho dilu je pry velmi snadna a pri narocnejsim pouzivani se muze stat ze ho snadno ztratite ... takze se dostavate do stavu kdy nemate dlanovy dil a proste nestriliite ... hmm ... dost fatalni nemyslite? No ... kdybych se hecnul, tak ten clanek jeste nekde sezenu. Nebo treba to tu nekdo upresni ... jek to vlastne je ve skutecnosti.
-
sadrokarton - Příspěvky: 296
- production
- Častý návštěvník
-
tazator - Pravidelný návštěvník
- mmako
- Občasný návštěvník
Poslušně hlásím, že si včera nejlepší manželka na světě přivlekla domů jeden kousek First Edition, takže range report bude v dohledné době.
Zatím jsem se v tom jenom povrtal a postřehy:
- zpracování prvotřídní (srovnávám s tím, co je v domě doteď - Kimber, SigSauer, ...)
- ztráty toho plastového dlaňového dílu bych se nebál - vysazuje se celkem fikaným způsobem za použití nenulové síly, ale není tam nic, co by se mohlo oběhat - ten prognostický článek bych rád viděl, protože si nemyslím, že je v ČR kus, který by měl naběháno víc, jak 500 - 1000 ran a tím dílem se šachuje pouze při rozebírání k čištění (popravdě ani to není nutné - jenom to chce mít jistotu, že to není nabité
- drží se mi to extrémně dobře a to jsem metrákový chlap s tlapama jak lopaty zvyklý na full 1911ku se silnějšími střenkami
- ve vnitřním pouzdru to na těle normálního chlapa se sedmiraným (tj. "prostředním") zásobníkem prakticky zmizí
Zatím jsem se v tom jenom povrtal a postřehy:
- zpracování prvotřídní (srovnávám s tím, co je v domě doteď - Kimber, SigSauer, ...)
- ztráty toho plastového dlaňového dílu bych se nebál - vysazuje se celkem fikaným způsobem za použití nenulové síly, ale není tam nic, co by se mohlo oběhat - ten prognostický článek bych rád viděl, protože si nemyslím, že je v ČR kus, který by měl naběháno víc, jak 500 - 1000 ran a tím dílem se šachuje pouze při rozebírání k čištění (popravdě ani to není nutné - jenom to chce mít jistotu, že to není nabité

- drží se mi to extrémně dobře a to jsem metrákový chlap s tlapama jak lopaty zvyklý na full 1911ku se silnějšími střenkami
- ve vnitřním pouzdru to na těle normálního chlapa se sedmiraným (tj. "prostředním") zásobníkem prakticky zmizí
-
tazator - Pravidelný návštěvník
- mmako
- Občasný návštěvník
Tak ten slibovaný range report:
Dnes si Waltřík prožil svých úvodních 200 ran a musím uznat, že to byl (během těch cca 50 kousků, co jsem ho měl v rukou já) velmi příjemný zážitek.
Použité střelivo Magtech celoplášť 124grs., ani jedno selhání, funkce stoprocentní. Přesnost až překvapivá - mířenka na 10 metrů prakticky jednou dírou (jakákoliv chyba rukama), chování při střelbě VELMI překvapivé ve smyslu velmi dobré. Vzal jsem s sebou Siga pro srovnání, pozitivní je vyšší úchop a výraznější "ostruha" (pseudobobřák), takže to malinko víc kope a značně míň klopí, ale že se to takhle dobře vyrovná s tím, jak je to lehké, to jsem opravdu nečekal.
Moje celkem subtilní manželka si hvízdala, sázela to na deset metrů do pěticentimetrového kolečka a po stopadesáti ranách prohlásila, že to prostě "občas kopne" (ale je pravda, že z full 1911ky střílí jak bůh a pochvaluje si ji.. překvapivě jí vadí Sig, moc to "poskakuje"). Překvapivě dobře se to zvládá i s nejkratším zásobníkem (malíček ve vzduchu), se sedmiraným (větší botka) je to už čajíček úplný, kontroluje se to velmi dobře a - což potěší - ta spára mezi botkou zásobníku a rámem je dělaná tak, že to člověka nekouše do prstu.
Prostě jsem byl dost vykulený a nemůžu si to vynachválit, zatím nejlepší prcek, který mi prošel rukama.
Dnes si Waltřík prožil svých úvodních 200 ran a musím uznat, že to byl (během těch cca 50 kousků, co jsem ho měl v rukou já) velmi příjemný zážitek.
Použité střelivo Magtech celoplášť 124grs., ani jedno selhání, funkce stoprocentní. Přesnost až překvapivá - mířenka na 10 metrů prakticky jednou dírou (jakákoliv chyba rukama), chování při střelbě VELMI překvapivé ve smyslu velmi dobré. Vzal jsem s sebou Siga pro srovnání, pozitivní je vyšší úchop a výraznější "ostruha" (pseudobobřák), takže to malinko víc kope a značně míň klopí, ale že se to takhle dobře vyrovná s tím, jak je to lehké, to jsem opravdu nečekal.
Moje celkem subtilní manželka si hvízdala, sázela to na deset metrů do pěticentimetrového kolečka a po stopadesáti ranách prohlásila, že to prostě "občas kopne" (ale je pravda, že z full 1911ky střílí jak bůh a pochvaluje si ji.. překvapivě jí vadí Sig, moc to "poskakuje"). Překvapivě dobře se to zvládá i s nejkratším zásobníkem (malíček ve vzduchu), se sedmiraným (větší botka) je to už čajíček úplný, kontroluje se to velmi dobře a - což potěší - ta spára mezi botkou zásobníku a rámem je dělaná tak, že to člověka nekouše do prstu.
Prostě jsem byl dost vykulený a nemůžu si to vynachválit, zatím nejlepší prcek, který mi prošel rukama.
-
boris_ - Častý návštěvník
- mmako
- Občasný návštěvník
Porovnání s G26kou:
- zásobník s prodlouženou botkou mě kousal.. nevím, jestli to bylo mnou, ale právě proto to zmiňuju
- obecně mi u Glocku vadí ta "máslová spoušť", u Walthra z ní mám jiný - trochu lepší - pocit... i když ještě není ochozená a malinko drhne, při střelbě jsem to nevnímal - a to ani při pečlivé mířence, kdy mi glock prostě vadí.. . nárust odporu není ke konci skokový. prostě to dojede a bum... pravda reset to má delší
- vykrojení pod "ostruhou" je u Walthra výraznější - víc tam zasunu ruku a s krátkým zásobníkem mi při rychlém opakování zbraň tolik necestuje... líp se mi navíc drží, lepší pocit - ale to je tím, že jsem zvyklý na Kimbera a jeho bobřák... víc to prostě tlačí na ruku a to mi sedí
- je to o malinko tenčí, sedí mi to
- rámu je pod závěrem vepředu "prostě víc" - mám pocit, že se mi tam lépe poskládá palec levé ruky (držím "palce za sebou"), při rychlém zacilování se mi to lépe posadí před levé oko (jsem pravák, mířím levým)
Ale je to můj čistě subjektivní dojem - pokusil jsem se u většiny bodů přijít na to, proč to tak vnímám. Tak to snad k něčemu bude.
Jo - ještě dopíšu jeden postřeh: úchopová plocha závěru je velmi výrazně zdrsněná, až přehnaně - manželce se to líp chytá a daleko lépe natahuje. Ostatní pistole se stejně silnou vratnou pružinou má problém nadrcnou, tady je to v pohodě....
- zásobník s prodlouženou botkou mě kousal.. nevím, jestli to bylo mnou, ale právě proto to zmiňuju
- obecně mi u Glocku vadí ta "máslová spoušť", u Walthra z ní mám jiný - trochu lepší - pocit... i když ještě není ochozená a malinko drhne, při střelbě jsem to nevnímal - a to ani při pečlivé mířence, kdy mi glock prostě vadí.. . nárust odporu není ke konci skokový. prostě to dojede a bum... pravda reset to má delší
- vykrojení pod "ostruhou" je u Walthra výraznější - víc tam zasunu ruku a s krátkým zásobníkem mi při rychlém opakování zbraň tolik necestuje... líp se mi navíc drží, lepší pocit - ale to je tím, že jsem zvyklý na Kimbera a jeho bobřák... víc to prostě tlačí na ruku a to mi sedí
- je to o malinko tenčí, sedí mi to
- rámu je pod závěrem vepředu "prostě víc" - mám pocit, že se mi tam lépe poskládá palec levé ruky (držím "palce za sebou"), při rychlém zacilování se mi to lépe posadí před levé oko (jsem pravák, mířím levým)
Ale je to můj čistě subjektivní dojem - pokusil jsem se u většiny bodů přijít na to, proč to tak vnímám. Tak to snad k něčemu bude.
Jo - ještě dopíšu jeden postřeh: úchopová plocha závěru je velmi výrazně zdrsněná, až přehnaně - manželce se to líp chytá a daleko lépe natahuje. Ostatní pistole se stejně silnou vratnou pružinou má problém nadrcnou, tady je to v pohodě....
Obsah fóra / Krátké zbraně / Glock, a další recykláty