-
Jirka2 - Nový uživatel
Re: Přebíjení - otázky začátečníků
Při přebíjení, sedíte, nebo stojíte?
Když budu chtít přebíjet cca 2 hodiny na Dillonu SDB, je lepší u toho sedět, nebo stát? Nevím, jestli k lisu objednávat takovou tu vyšší montáž, nebo jestli to bude lepší přišroubovat rovnou ke stolu...
Když budu chtít přebíjet cca 2 hodiny na Dillonu SDB, je lepší u toho sedět, nebo stát? Nevím, jestli k lisu objednávat takovou tu vyšší montáž, nebo jestli to bude lepší přišroubovat rovnou ke stolu...
- bukaj
- Pravidelný návštěvník
-
Igrlik - Častý návštěvník
Tú hodinku si vždy rád posedím
-
jolky palky - Pravidelný návštěvník
Já mám 650 na tom zvyšujícím podstavci. Normál na pracovním stole, ale sedím u toho. Aspoň se u toho nehrbím (jsem krapet vyššího vzrůstu).
- fletcher
- Nový uživatel
Mám ponk cca metry vysoký, takže u přbíjení na Lee turretu stojím. Dělam dávky 200ks do 90minut i s přípravou a úklidem. To se dá vydržet v pohodě
-
Jirka2 - Nový uživatel
Děkuju za odpovědi.
Takže stojánek zřejmě nutný není a možné je asi v zásadě oboje.
Zkusím teda v sedě, a až by mě z toho eventuelně bolel hřbet, tak bych si ten podstavec doobědnal.
Takže stojánek zřejmě nutný není a možné je asi v zásadě oboje.
Zkusím teda v sedě, a až by mě z toho eventuelně bolel hřbet, tak bych si ten podstavec doobědnal.
-
glock1719 - Příspěvky: 8118
Pokud není na stojanu je nutný výřez do stolu .pro pouhyb spodní páky.
- spikelet
- Pravidelný návštěvník
Kdyz uz neco takoveho napises, tak napis konkretni lis a nejlepe pridej i fotku.
Mam 3 prebijeci lisy, ani jeden neni neni na stojanku. Vsechny jsou nasroubovane primo na stul a zadny vyrez do stolu neni potreba!!!
I ten Dillon SDB jde najit na fotkach prisroubovany na stul bez stojanku a bez vyrezu do stolu.
Mam 3 prebijeci lisy, ani jeden neni neni na stojanku. Vsechny jsou nasroubovane primo na stul a zadny vyrez do stolu neni potreba!!!
I ten Dillon SDB jde najit na fotkach prisroubovany na stul bez stojanku a bez vyrezu do stolu.
-
-
Petzold - Moderátor
Většina lisů, vč.XL 650 je navržená tak, že žádný výřez do desky stolu není třeba, i bez použití stojanu, probůh.
- vlady
- Častý návštěvník
- Tommy00
- Pravidelný návštěvník
Pánove, mohu prosím požádat o foto?
Konkrétně na uchycení ke stolu a pozici kdy je páka ve spodní poloze s detailem na klub/uchycení páky k pístu (foto je ilustrační).
Pokud není 650 prichycena ke stolu přes desku která přesahuje okraj nebo na stojanu měl by konec madla ("kloub") narážet na desku stolu. Večer přidám vlastní foto.
Buď mám vysokou konstrukci stolu nebo jsem nepochopil princip upnutí lisu ke stolu. Obvod stolu mám zpevnění malým L-profilem a musel jsem do něj zabrousit "prohlubeň" abych mohl s pákou jít až dolů (píst do horní úvratě).
Díky.
Konkrétně na uchycení ke stolu a pozici kdy je páka ve spodní poloze s detailem na klub/uchycení páky k pístu (foto je ilustrační).
Pokud není 650 prichycena ke stolu přes desku která přesahuje okraj nebo na stojanu měl by konec madla ("kloub") narážet na desku stolu. Večer přidám vlastní foto.
Buď mám vysokou konstrukci stolu nebo jsem nepochopil princip upnutí lisu ke stolu. Obvod stolu mám zpevnění malým L-profilem a musel jsem do něj zabrousit "prohlubeň" abych mohl s pákou jít až dolů (píst do horní úvratě).
Díky.
-
Petzold - Moderátor
-
vlady píše:mam xl650 na stole a bez vyrezu.
Já než ho dal na stojan a jiný stůl jsem výřez met musel .
Ale možná to bylo tím , ze na hraně pracovního stolu je jekl odhadem 30x50.a na něm teprve pracovní deska.Vlastne výřez mám asi v tom jeklu.
Po neděli se na to podívám . Stoly mám oba.
-
4mike - saigaholic
- Teddy
- Nový uživatel
Cus borci,
nejak si dokazu poradit, vsechny parametry naboje mam OK. ale mam to jako lahev u prostred se mi hilzna zuzuje vic nez u hrdle.....
nejak si dokazu poradit, vsechny parametry naboje mam OK. ale mam to jako lahev u prostred se mi hilzna zuzuje vic nez u hrdle.....
- Grimpo
- Častý návštěvník
Dej si tady na foru vyhledat "cocacola" efekt, nebo tak nějak. Probíralo se to tu docela podrobně.
-
Žábra - Častý návštěvník
Ahoj, hloupá otázka. Proč se nepřebíjí ráže .22? Třeba u .22 WMR by to cenový smysl mělo. Technicky by to "snad ?" zvládnutelné taky bylo. Díky za odpověď a přeji hezký den a hlavně zdraví, Honza.
- Grizzly1968
- Občasný návštěvník
- Grizzly1968
- Občasný návštěvník
Teď mě to trklo, 22WMR je přeci s okrajovým zápalem, tak to jo. Když to vymyslíš, tak dej vědět
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení