-
gunman - Častý návštěvník
Re: Samonabíjecí UK59
Pánové, čtete jen titulky - předpokládané zahájení prodeje 50. týden
máme 39. týden, takže bych zůstal v klidu
máme 39. týden, takže bych zůstal v klidu
- naboje
- Pravidelný návštěvník
Snad bude v prodeji i verze s tezkou hlavni za 9000 Kc, tak jak to bylo napsano na titulni strane ZS. Uz se na mazlika tesim.
- naboje
- Pravidelný návštěvník
Tak kdyby to nekoho zajimalo, v prodeji od 50 tydne bude pouze lehka verze UK 59. Pokud bude nekdo chtit novou tezkou hlaven, muze si ji koupit za 2600 Kc. Takze dalsi nakupka a registrace. Podle drivejsich informaci cena o 1100 Kc vyssi. Aspon, ze bude k UK akce mazlicek s vyhodnejsi cenou za krmivo.
- Lagardere
- Pravidelný návštěvník
Včera jsem byl vyzkoušek UK (SP) 59 od p. Nováka.
Původně jsem se bál velké rány (jaku u Mosina), ale obavy byly zbytečné. Velmi kultivovaná rána. Díky mířidlům si mohu zbraň velmi jednoduše nastřelit.
Vystřeleno 100 ran. Problémy byly vždy u prvních třech nábojů v pásu, prostě je nedokázal nabít. Potom to bylo bez problémů, příčítám to nové zbrani. Stříleno nejdříve v sedě a potom vleže. Fotka terče je z leže.
Stříleli jsme tři, všichni jsme z toho byly nadšeni, přesnost na samonabíječku super. Příště bude zkouška na 100m.
Původně jsem se bál velké rány (jaku u Mosina), ale obavy byly zbytečné. Velmi kultivovaná rána. Díky mířidlům si mohu zbraň velmi jednoduše nastřelit.
Vystřeleno 100 ran. Problémy byly vždy u prvních třech nábojů v pásu, prostě je nedokázal nabít. Potom to bylo bez problémů, příčítám to nové zbrani. Stříleno nejdříve v sedě a potom vleže. Fotka terče je z leže.
Stříleli jsme tři, všichni jsme z toho byly nadšeni, přesnost na samonabíječku super. Příště bude zkouška na 100m.
-
Artifex - Častý návštěvník
Jojo, přenost je vynikající, s optikou na 50m jednou dírou, na 100m jednou větší dírou i s nejhorším střelivem, ona i ta "lehká" hlaveň je v kontrastu s jinými zbraněmi docela těžká. (Nepočítejmež těžkou hlaveň kulometu vz. 37
)

Já zase půjdu provětrat UK v úterý.

Já zase půjdu provětrat UK v úterý.
- trubenekr
- Občasný návštěvník
Zdravím pánové,
tak jsem se rozhodl, že si ten kulásek taky pořídím. Za 7 000 Kč ze Zeleného sportu - no prostě cena hraje svou roli.. Vezmu i těžkou hlaveň. Střelba ze zadní polohy závěru mi vadit nebude, bo to budu lafetovat. Za měsíc by měli rozběhnout dodávku, tak budu ihned referovat o kvalitě a přesnosti - zda je srovnatelná s modelem, který je od Highland arms. Klidně mě berte jako pokusnýho králíka. Jestli to od ZS bude šméčko (nepředpokládám) tak dám vědět. Ale při poslední takové akci (nákup UZI) jsem dostal přesně to, co jsem očekával a přál si.
TO glock1719:Můžeš nějak objasnit ten parádní soustřel z UK59 na 100 m, který jsi vyvěsil na 1. stránce tohoto vlákna? Šlo, předpokládám, o zbraň na trojnožce s těžkou hlavní a střílející ze zadní polohy závěru. Je to tak? Používal tvůj kamarád nějaké speciální střelivo? Protože takový soustřel je skutečně něco vyjímečného.
tak jsem se rozhodl, že si ten kulásek taky pořídím. Za 7 000 Kč ze Zeleného sportu - no prostě cena hraje svou roli.. Vezmu i těžkou hlaveň. Střelba ze zadní polohy závěru mi vadit nebude, bo to budu lafetovat. Za měsíc by měli rozběhnout dodávku, tak budu ihned referovat o kvalitě a přesnosti - zda je srovnatelná s modelem, který je od Highland arms. Klidně mě berte jako pokusnýho králíka. Jestli to od ZS bude šméčko (nepředpokládám) tak dám vědět. Ale při poslední takové akci (nákup UZI) jsem dostal přesně to, co jsem očekával a přál si.
TO glock1719:Můžeš nějak objasnit ten parádní soustřel z UK59 na 100 m, který jsi vyvěsil na 1. stránce tohoto vlákna? Šlo, předpokládám, o zbraň na trojnožce s těžkou hlavní a střílející ze zadní polohy závěru. Je to tak? Používal tvůj kamarád nějaké speciální střelivo? Protože takový soustřel je skutečně něco vyjímečného.
- pistolnikl
- Občasný návštěvník
Highland Arms je pouze prodejce, výrobcem je Puškařství Libor Novák. Jen pro upřesnění. 

- trubenekr
- Občasný návštěvník
Omlouvam se za zavadejici info, Google mi prihral pouze Libor Novak = Highland arms. Reference na edici pana Novaka jsou velmi pozitivni a ZS nasazuje oproti nemu brutalne nizkou cenu. Zajimalo by me, v cem bude zakopany pes. Vi nekdo, zda je u SP 59 mozna urcita mira uprav? Zajimala by me:
- moznost tezke hlavne
- montaz weaver pri zachovani strelby soucasne pres otevrena miridla
- ustova brzda
- jde o nestrilene ci malo strilene ulozenky?
- je zachovana moznost pripojeni elektromagnetickeho spustadla misto pazby?
Uz nekdo zmeril presnost v MOA? Zajima me post-apo uziti pro obranne postaveni s moznosti vedeni efektivni palby (prijizdejici auta na 12. hodine) na cca 1 km (jedina prijezdova cesta).
Budu rad za kazde info.
- moznost tezke hlavne
- montaz weaver pri zachovani strelby soucasne pres otevrena miridla
- ustova brzda
- jde o nestrilene ci malo strilene ulozenky?
- je zachovana moznost pripojeni elektromagnetickeho spustadla misto pazby?
Uz nekdo zmeril presnost v MOA? Zajima me post-apo uziti pro obranne postaveni s moznosti vedeni efektivni palby (prijizdejici auta na 12. hodine) na cca 1 km (jedina prijezdova cesta).
Budu rad za kazde info.
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Přestnost střelby byla jednoduchá.
Trojnožka 3 pytle písku.
Zbran se zaaretovala a po jednom se dalo par ran.Náboje stříbrná špička nic neobvyklého.
Trojnožka 3 pytle písku.
Zbran se zaaretovala a po jednom se dalo par ran.Náboje stříbrná špička nic neobvyklého.
- trubenekr
- Občasný návštěvník
Nejsem sice expert, ale touto přesností to klidně bije jen trochu slušnou odstřelovací pušku. Vždyť je to sub-moa, ne? Samozřejmě zanedbávám jinou úroveň mobility a vůbec jinou kategorii zbraně. Ale myšlenka na tuto přesnost se střelivem za 4 Kč místo 25,- je velmi zajímavá.
Kdo zná film Šakal? Nemyslím původní Den pro Šakal, ale to béčko s Brucem Willisem. Nezná někdo schopného puškaře/modeláře?
Lafeta upravená o serva, radio pro ovládání/video, 12V baterie a příjem na velícím stanovišti - na notebooku za babku s custom softwarem..... a bylo by z toho skvělé sentry střílítko. Samozřejmě jen teoreticky - nástražné zbraně jsou kat. A a přece nebudeme páchat přestupky, že? 
Kdo zná film Šakal? Nemyslím původní Den pro Šakal, ale to béčko s Brucem Willisem. Nezná někdo schopného puškaře/modeláře?

- naboje
- Pravidelný návštěvník
Zdarec, tak jsem si poridil k UK 59 trojnozku. Vse maka jak ma, akorat jsem trosku zmatenej z otocnyho ovladace nameru. Nevim k cemu tam jsou ty krouzky s pacickou. Poradte prosim. Diky
-
arez - Pravidelný návštěvník
Zdravim,
pls je jiste, ze semi UK 59 bude strilet ze zadni polohy? Nikde to na jejich webu nemuzu najit...
Diky.
A.
pls je jiste, ze semi UK 59 bude strilet ze zadni polohy? Nikde to na jejich webu nemuzu najit...
Diky.
A.
- cipis
- Sponzor serveru
Zkušebna střelbu ze zadu zatrhla jinému výrobci, tak by to neměla povolit jinému.
-
Artifex - Častý návštěvník
naboje: Na ovládání bočního náměru máš (pokud máš trojnožku kompletní) zespoda křídlové matky na omezení cílového prostoru, to stejné dělají ty tři kroužky s páčkou, na ovladači výškového náměru uvnitř je zásuvná packa, která lze zasunout mezi ty páčky a tím lze omezit výškový náměr.
-
to cipis:
Ja jen, ze tubenekr vyse pise "Za 7 000 Kč ze Zeleného sportu - no prostě cena hraje svou roli.. Vezmu i těžkou hlaveň. Střelba ze zadní polohy závěru mi vadit nebude, bo to budu lafetovat."...
Jinymi slovy, jde mi o to, v cem bude levnejsi 7tisicova varianta od ZS horsi oproti drazsi variante, ktera je nabizena v soucasnosti...
A.
Ja jen, ze tubenekr vyse pise "Za 7 000 Kč ze Zeleného sportu - no prostě cena hraje svou roli.. Vezmu i těžkou hlaveň. Střelba ze zadní polohy závěru mi vadit nebude, bo to budu lafetovat."...
Jinymi slovy, jde mi o to, v cem bude levnejsi 7tisicova varianta od ZS horsi oproti drazsi variante, ktera je nabizena v soucasnosti...
A.
- trubenekr
- Občasný návštěvník
to arez: Mám informaci, že půjde o střelbu ze zadní polohy závěru. Proč si to myslím:
- střelba s přední polohy je konkurenční výhoda, kterou by každý dealer zmínil, kdyby to tak bylo.
- UK 59 střílí sám od sebe ze zadní polohy závěru.
- změna konstrukce závěru se u SP 59 projevila na ceně - prostě více práce s jednou flintou.
Pokud bude ZS dle Zkušebny předělat závěr, věřím, že to zmíní v popisu.
- střelba s přední polohy je konkurenční výhoda, kterou by každý dealer zmínil, kdyby to tak bylo.
- UK 59 střílí sám od sebe ze zadní polohy závěru.
- změna konstrukce závěru se u SP 59 projevila na ceně - prostě více práce s jednou flintou.
Pokud bude ZS dle Zkušebny předělat závěr, věřím, že to zmíní v popisu.
- cipis
- Sponzor serveru
Aha, takže rozhodnutí zkušebny, že se musí předělat střelba ze zadní polohy na střelbu z přední jen pro jednoho výrobce je konkurenční výhoda? To bych spíš řekl, že napadnutelná diskriminace.
-
-
Info ze ZS - jejich verze bude střílet ze zadní polohy...
K tomu tedy otázka do pléna pro zkušenější střelce: má cenu si připlatit za verzi střílející z přední polohy? Bude rozdíl brutální? Rád bych kulomet osadil optikou. Neočekávám žádné super skvělé výsledky, jen vysloveně zábavnou střelbu levnými náboji, ale přesto bych nerad, abych na 50 metrů nestrefil ani terč..
K tomu tedy otázka do pléna pro zkušenější střelce: má cenu si připlatit za verzi střílející z přední polohy? Bude rozdíl brutální? Rád bych kulomet osadil optikou. Neočekávám žádné super skvělé výsledky, jen vysloveně zábavnou střelbu levnými náboji, ale přesto bych nerad, abych na 50 metrů nestrefil ani terč..
- Jakuza8787
- Občasný návštěvník
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské