- navip
- Častý návštěvník
Seznam střel
Narazil jsem na seznam asi všech dostupných střel se základními daty včetně BC. i u střel u kterých to výrobce neuvádí-např.S/B. http://www.shootforum.com/forum/bulletdb.html
- ARES
- Častý návštěvník
Re: Seznam střel
Škoda že jsou tam u těch střel nekompletní nebo ne zcela pravdivé (spíše zastaralé) údaje
- navip
- Častý návštěvník
Dobrej postřech a pokud by byl konkrétní tak ještě lepší . Je tam i délka střely a tak se dá určit i maximální stoupání vývrtu.
Pěkný vánoce všem.
Pěkný vánoce všem.
- ARES
- Častý návštěvník
Minimálně u Lapua Scenar 155gr je zastaralý údaj o jejím balistickém koeficientu, nemluvě o tom, že pro moderní střely je koeficient G1 nepřesným vyjádřením jejich vlastností a i jeho hodnota pro různé rozmezí rychlostí je jen berličkou, která se pokouší tuto nepřesnost korigovat
- navip
- Častý návštěvník
To máš pravdu,ale lepší berlička než se plazit po zemi,zvlášť pro různé lovecké střely u kterých výrobci často vůbec BC neuvádějí a pro které do vzdálenosti 400m i jednoduché balisťáky pomocí G1 počítají klikání dostatečně,dál se nestřílí a pro střely používané na LR jsou data od výrobců dostatečná,Lapua,Berger,Siera ... Takový myslivec co si koupí několik krabiček nábojů osazených střelou u které není ani ten BC ,tak aby odhadoval,zkoušel a plýtval často velmi drahým střelivem.Takhle si dá jednu či dvě rány přez hradla,zároveň seřídí optiku a zbytek si dopočítá, a případně si zadá do bal.calc. 0-výška optiky a minimální vzdálenost se kterou umí ba.calc.počítat u mně 1-2m a výpočet mu vypočítá dráhu střely na celou použitelnou vzdálenost a hned ví kolik má přenášet a ne že vidí lišku na 300 m, zvedne to někam nad ní a čeká zda se ujme
Pokud je ta poslední část nereálná tak mne nekamenujte,nelovím,jen mne to tak napadlo, že já bych to tak řešil.
Pokud je ta poslední část nereálná tak mne nekamenujte,nelovím,jen mne to tak napadlo, že já bych to tak řešil.
-
Kurt - Moderátor
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení