-
askael - Nový uživatel
Re: SIG510/STGw57
Těžký je to jako prase ale střelba docela příjemná. Známej co emigroval do Švýcarska v 68 si právě kvůli váze a celkový neohrabanosti jako služební raděi nechal opakovačku. (má jí doteďka v koutu obejváku jako každe švýcar).
- romanf
- Pravidelný návštěvník
na www.waffenboerse.ch sa zrovna nejake Stgw.57 mihli za 300CHF
vcera ich bolo niekolko na predaj a dnes je tam "reserviert"
http://www.waffenboerse.ch/gebrauchtwaf ... -5x55.html
uz som si chcel ist vybavit ZSL a urobit si vylet do svajcu

http://www.waffenboerse.ch/gebrauchtwaf ... -5x55.html
uz som si chcel ist vybavit ZSL a urobit si vylet do svajcu

- dernell
- Nový uživatel
Parabellum, vitejte do klubu. Pred nedavnem jsem stal majitelem Stgw57 , a je to opravdu zbran' jako z jine planety. Jak jste s ni spokojeny, nejake pripominky,postrehy?
Z toho, co jsem nasel:
Manualy
Balistika, prevyseni

http://iaaforum.org/forum3/viewtopic.php?f=1&t=4450
A samotne vrhani:
Z toho, co jsem nasel:
Manualy
Balistika, prevyseni

http://iaaforum.org/forum3/viewtopic.php?f=1&t=4450
A samotne vrhani:
- Savage FVSS19
- Pravidelný návštěvník
Ahoj vsem,
Posilhavam take po tomto unikatu a mam dotaz.
Nikde se to moc neprzentuje, ale udajne ma komora reveliho drazky a zaroven drazku pro pretvarovani nabojnice proti predcasnemu otevreni zaveru. Je mozne takhle vystrelene nabojnice prebijet?
Videl jsem v DE prestavby na 308win, ale tuhle upravu nemeli.
Diky za info.
Posilhavam take po tomto unikatu a mam dotaz.
Nikde se to moc neprzentuje, ale udajne ma komora reveliho drazky a zaroven drazku pro pretvarovani nabojnice proti predcasnemu otevreni zaveru. Je mozne takhle vystrelene nabojnice prebijet?
Videl jsem v DE prestavby na 308win, ale tuhle upravu nemeli.
Diky za info.
- hajnrich
- Častý návštěvník
Nábojnice vystřelené z komory, opatřené Revelliho drážkami, jdou přebíjet normálně. Drážky způsobí jen "očouzení" hilzny. Běžně takto zpracovávám 9mm Luger a 308 W. U těch drážek, co způsobují přetvarování nábojnice, už si tak jistý nejsem. Nicméně nevidím logiku v tom, aby v té samé komoře byly současně Revelliho drážky (usnadňují vytažení nábojnice z komory) a ty druhé jmenované, které naopak hilznu brzdí. Ale přiznávám, že STGw jsem v ruce nikdy neměl, takže jen teoretizuju.
Jediná současná sériová zbraň, o které vím, že má brzdící drážky v komoře, je ruská pistole PMM (pistolet Makarova moděrnizírovanyj
), kde při zvýšeném výkonu náboje chtěli soudruzi zachovat dynamický závěr (netvrdím, že je jediná...).
Jediná současná sériová zbraň, o které vím, že má brzdící drážky v komoře, je ruská pistole PMM (pistolet Makarova moděrnizírovanyj

- Savage FVSS19
- Pravidelný návštěvník
No to je prave to co mi nejde na rozum
Podelny drazky jsou na snadnejsi vytazeni z komory. No ale ta pricna zase vsechno neguje.
Nasel jsem obrazek naboje a nabojnice, kde jsou obe deformace videt.
Ty drazky podel mi starost nedelaji, ale ten rafek nahore na hrane hilzny vidim jako problem.

Podelny drazky jsou na snadnejsi vytazeni z komory. No ale ta pricna zase vsechno neguje.
Nasel jsem obrazek naboje a nabojnice, kde jsou obe deformace videt.
Ty drazky podel mi starost nedelaji, ale ten rafek nahore na hrane hilzny vidim jako problem.
- hajnrich
- Častý návštěvník
Tak to vidím prvně. Člověk se pořád učí
Jde takhle vytvarovaná hilzna zkalibrovat FL matricí? Pokud ano, tak bych to zkusil přebít a byl bych zvědav na životnost hilzny.Opravdu by mne zajímalo, jestli tu příčnou drážku mají všechny tyhle pušky...

- Savage FVSS19
- Pravidelný návštěvník
No a to je oc tu bezi. Moznost prebijet je po me dost dulezita.
No snad odpovi i nekdo kdo tuhle flintu ma
No snad odpovi i nekdo kdo tuhle flintu ma

- dernell
- Nový uživatel
hajnrich píše:Nábojnice vystřelené z komory, opatřené Revelliho drážkami, jdou přebíjet normálně. Drážky způsobí jen "očouzení" hilzny. Běžně takto zpracovávám 9mm Luger a 308 W. U těch drážek, co způsobují přetvarování nábojnice, už si tak jistý nejsem. Nicméně nevidím logiku v tom, aby v té samé komoře byly současně Revelliho drážky (usnadňují vytažení nábojnice z komory) a ty druhé jmenované, které naopak hilznu brzdí. Ale přiznávám, že STGw jsem v ruce nikdy neměl, takže jen teoretizuju.
Jediná současná sériová zbraň, o které vím, že má brzdící drážky v komoře, je ruská pistole PMM (pistolet Makarova moděrnizírovanyj), kde při zvýšeném výkonu náboje chtěli soudruzi zachovat dynamický závěr (netvrdím, že je jediná...).
Hajnrich, rekl jste to presne: ma to i Revelliho drazky, i okrouzek v komore, do ktereho se hilzna i vydouva . Proc jsou tyhle dve zdanlive protichudne veci dohromady? Trebaze udelali nejdriv bez okrouzku, ale zaver se oteviral moc brzy, tak pridali brzdeni v komore a bylo to.
Stgw57 mam, a slysel jsem, ze ZS mozna bude mit Prvi Partizan za cca 10kc/ks , tak v tomto pripade to prebijeni nebude az tak aktualni.
P.S. Drazku v komore mela i nejaka nemecka kapesni pistolka, nepamatuji se nazev, a tusim, ze i pistole Kimball na naboj .30 Carbine.
- Savage FVSS19
- Pravidelný návštěvník
I to je možný, ale je mi divná ta poloha té příčné drážky.
Našel jsem i řez komory a je to moc vpředu
Školní náboj tenhle ráfek dokonce má aby šel nabít i když se určitě výstřelem nedeformuje.
Když se spustí závěr a pak vyhodí náboj bez výstřelu, nemá náhodou tuhle držáku otisklou taky?
Pak by to spíš vypadalo na nějaké brzdění doběhu závěru deformací nábojnice.
Šílená úvaha, ale co je na konstrukci některých zbraní normální
Nic méně verze přestavené pro civilní trh na 308 win to údajně nemají.
Takže bych to tipoval na něco s kadencí v automatickém režimu.
Našel jsem i řez komory a je to moc vpředu

Školní náboj tenhle ráfek dokonce má aby šel nabít i když se určitě výstřelem nedeformuje.
Když se spustí závěr a pak vyhodí náboj bez výstřelu, nemá náhodou tuhle držáku otisklou taky?
Pak by to spíš vypadalo na nějaké brzdění doběhu závěru deformací nábojnice.
Šílená úvaha, ale co je na konstrukci některých zbraní normální

Nic méně verze přestavené pro civilní trh na 308 win to údajně nemají.
Takže bych to tipoval na něco s kadencí v automatickém režimu.
- dernell
- Nový uživatel
Zajimava teorie, v sobotu to overim.
Dotaz: nezkousel nekdo na Stgw57 optiku? S jeji presnosti, strilet jen z dioptra je docela skoda.
Trochu jsem to studoval, a kdo nema na to specialni uchyty primo na pusce (bylo jich malo, a do Ceska nejspis ani nedorazily ) , prizpusoboval je vseljak: od klasik privrtani listy primo do zaverove skrine, az po dumyslne uchyceni do hnizda rukojeti na prenaseni vepredu, i do uchytu demontovaneho dioptru vzadu.
Anebo tak nejak: http://www.gruenel.ch/data/uploads/pdf/ ... stgw57.pdf
Dotaz: nezkousel nekdo na Stgw57 optiku? S jeji presnosti, strilet jen z dioptra je docela skoda.
Trochu jsem to studoval, a kdo nema na to specialni uchyty primo na pusce (bylo jich malo, a do Ceska nejspis ani nedorazily ) , prizpusoboval je vseljak: od klasik privrtani listy primo do zaverove skrine, az po dumyslne uchyceni do hnizda rukojeti na prenaseni vepredu, i do uchytu demontovaneho dioptru vzadu.
Anebo tak nejak: http://www.gruenel.ch/data/uploads/pdf/ ... stgw57.pdf
- dernell
- Nový uživatel
Savage FVSS19 píše:..Když se spustí závěr a pak vyhodí náboj bez výstřelu, nemá náhodou tuhle držáku otisklou taky?
Pak by to spíš vypadalo na nějaké brzdění doběhu závěru deformací nábojnice..
Tak je to overene: hilzna je nezdeformovana, ale s dobre patrnym otiskem komory
hned za vetsim prumerem prechodoveho kuzele.
- Savage FVSS19
- Pravidelný návštěvník
Aby hrom do komory
tak se opravdu nafukujou.
To je pro přebíječe zpráva nic moc, ale zkusím s tím žít.

To je pro přebíječe zpráva nic moc, ale zkusím s tím žít.
- dernell
- Nový uživatel
No oni ty GP11 maji Berdan-zapalku, takze stejne to nejde moc pohodlne prebiet, a jak se objevi Prvi_Patizan za 10kc/kus, tak hura vesele kulometit! Akorat to chce optiku. Hensoldt stoji nehorazne prachy, takze vidim to na Meoptu Uk59, ta se jim fakt povedla
-
Lex_Luthor - Častý návštěvník
Tady jsou nejake detaily ohledne STGw57 v .308W, bohuzel jen nemecky.
http://www.schwabenarmsgmbh.de/testberi ... _match.pdf
http://www.schwabenarmsgmbh.de/testberi ... _match.pdf
- Savage FVSS19
- Pravidelný návštěvník
To jsem cetl v Calibru, jenom ze to uz ztraci ten punc vojenskeho originalu
Mimochodem kde berete krmivo? Nekdy jsou videt nabidky za par korun a nekdy neni k mani ani patrona.

Mimochodem kde berete krmivo? Nekdy jsou videt nabidky za par korun a nekdy neni k mani ani patrona.
- Mazda
- Občasný návštěvník
Pěkné na těch StGw 57 v .308 Win z Německa je to, že mají nové hlavně od Lothar Walter a, podle výrobce, soustřel pod 20 mm na 100 m.
- Savage FVSS19
- Pravidelný návštěvník
To jo to je velmi pěkné
jenom ta cena okolo1600€ trochu kalí radost.
Nešel jsem s tím úplně do detailu, ale na 308 win by v podstatě mělo stačit jen vyměnit hlaveň a sehnat nový zásobník. Nezkoušel to už někdo?

Nešel jsem s tím úplně do detailu, ale na 308 win by v podstatě mělo stačit jen vyměnit hlaveň a sehnat nový zásobník. Nezkoušel to už někdo?
- Kubator
- Nový uživatel
Chci se zeptat, zkoušel někdo přebíjet náboje do STGw57? Jde to, nebo to ty drážky znemožňují? Hrozně se mi líbí, ale pokud by nešlo přebíjet, tak bych do ní nemohl jít. Díky.
- Savage FVSS19
- Pravidelný návštěvník
No minuly tyden jsem mel jednu vystrelenou nabojnici z tehle pusky v ruce a majitel mi sdelil, ze by se tak jednou prebit asi dala.
Prebijim hodne dlouho a to jak byla nabojnice deformovana a sekla od vyhazovciho okenka me uplne odradilo.
Osobne si myslim ze takhle pretvarovanou nabojnici prebijet je sakra riskantni.
Holt armada s prebijeci nepocita a osud vystrelenych nabojnic je jim jedno
Prebijim hodne dlouho a to jak byla nabojnice deformovana a sekla od vyhazovciho okenka me uplne odradilo.
Osobne si myslim ze takhle pretvarovanou nabojnici prebijet je sakra riskantni.
Holt armada s prebijeci nepocita a osud vystrelenych nabojnic je jim jedno

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské