- m.prdul
- Pravidelný návštěvník
SW 360 MP-pevnost scandiového rámu
Zdravím,
pořebuji poradit. Chystám se koupit SW 360 MP, je to krásnej kousek, malej, výborně mi padne do ruky. Ale mám obavy z toho jeho scandiového rámu- co to vydrží? Je to .357 magnum, tak mám obavy, aby to něco vydrželo.
Jasně že to mám na skryté celodenní nošení, takže by měl být předpoklad, že se z toho moc střílet nebude. Ovšem za předpokladu, že z toho v rámci tráningu měsíčně dám třeba tak 200-400 ran, si myslím, že to dostane zabrat.
Nevíte někdo, jak je na tom pevnostně scandium proti nerezové oceli? Nebyl by z hlediska životnosti lepší celonerez- ruger sp 101?
Díky za vaše názory
prdul
pořebuji poradit. Chystám se koupit SW 360 MP, je to krásnej kousek, malej, výborně mi padne do ruky. Ale mám obavy z toho jeho scandiového rámu- co to vydrží? Je to .357 magnum, tak mám obavy, aby to něco vydrželo.
Jasně že to mám na skryté celodenní nošení, takže by měl být předpoklad, že se z toho moc střílet nebude. Ovšem za předpokladu, že z toho v rámci tráningu měsíčně dám třeba tak 200-400 ran, si myslím, že to dostane zabrat.
Nevíte někdo, jak je na tom pevnostně scandium proti nerezové oceli? Nebyl by z hlediska životnosti lepší celonerez- ruger sp 101?
Díky za vaše názory
prdul
-
krampus - Častý návštěvník
Re: SW 360 MP-pevnost rámu
pevnosti rámu bych se nebál. na pravidelný střílení bych raději použil festovního rugera. přijde mi, že s odhadem 200-400 ran měsíčně jsi z toho ultralehkýho sajrajtu nestřílel, nebo jsi massochista. já z toho dal pět ran a mám nadosmrti vystaráno. málem jsem si po prvních ranách měnil plínky. střílí to přesně jak svině, ale krabička nábojů by mi vystačila asi na rok nebo na dýl. z rugeru je radost střílet, chová se kultivovaně, a vím co od něho čekat. pokud si budeš chtít zařádit, určitě je to nejlepší volba. je betelnej betelnej a betelnej... co se mechanickejch vlastností slitiny scandia týče, rázová pevnost a pevnost v tahu by měla bejt dost podobná oceli, daleko by měla předčít zinkový slitiny nebo duraly. ultralehkej revolver bych si koupil, kdybych nevěděl, co s prachama a chtěl ho nosti jako záložku a ne s ním pravidelně střílet a to ne pro jeho konstrukci a materiál, ale proto, že kope jak nic jinýho. ruka mě bolela 3 dny po pěti ranách... s rugerem není problém celá krabka na jednu seanci...
- m.prdul
- Pravidelný návštěvník
zní to dost děsivě.
jasně, že to chci nosit jako záložku a neustále u sebe (G17 je v tomhle dost nepohodlnej), ale zas bych s tím chtěl mít natrénováno, takže z toho budu musit pravidělně sypat něco pro udržení zručnosti
rugera jsem měl v ruce, celkově jsem z něj měl fajn pocit, ale u tohodle modelu SW jsou prostě dokonalý mířidla (i když na záložku to není klíčová věc), rukojeť je taky hodně dobrá, a celková velikost je taky o chlup menší než ruger. a u rugera se mi moc nelíbil chod spouště (ale byla to funglovka, možná by se to rozchodilo).
no každopádně mi šlo o to, aby mi ten kvér neodešel po pár tisíci ranách- jestli je zvládnu je jiná věc
takže z toho je jasný, že trvanlivosti zbraně se nemusím obávat
díky za názor
jasně, že to chci nosit jako záložku a neustále u sebe (G17 je v tomhle dost nepohodlnej), ale zas bych s tím chtěl mít natrénováno, takže z toho budu musit pravidělně sypat něco pro udržení zručnosti
rugera jsem měl v ruce, celkově jsem z něj měl fajn pocit, ale u tohodle modelu SW jsou prostě dokonalý mířidla (i když na záložku to není klíčová věc), rukojeť je taky hodně dobrá, a celková velikost je taky o chlup menší než ruger. a u rugera se mi moc nelíbil chod spouště (ale byla to funglovka, možná by se to rozchodilo).
no každopádně mi šlo o to, aby mi ten kvér neodešel po pár tisíci ranách- jestli je zvládnu je jiná věc
takže z toho je jasný, že trvanlivosti zbraně se nemusím obávat
díky za názor
-
MARKONY - Moderátor
No ja měl SW 637 a .38 SP a můžu říct že sem sní dal jeden valec a měl sem dost , ruce bolely fest s přebíjeným střelivem to šlo ale origo střelivo 1 valec a dost .
-
4mike - saigaholic
-
TraTom - Častý návštěvník
Re: SW 360 MP-pevnost scandiového rámu
A právě o tom to je.
Jestli odolnost střelce nedosahuje hodnot odolnosti zbraně, tak nemá cenu řešit životnost.
Prostě těch pár ran měsíčně tomu neublíží a pravidelně větší množství nábojů se z toho střílet stejně nedá, takže vo co go?
P.S. Mám titanovýho T85UL a životnost neřeším, viz výše.
Jestli odolnost střelce nedosahuje hodnot odolnosti zbraně, tak nemá cenu řešit životnost.
Prostě těch pár ran měsíčně tomu neublíží a pravidelně větší množství nábojů se z toho střílet stejně nedá, takže vo co go?
P.S. Mám titanovýho T85UL a životnost neřeším, viz výše.
-
4mike - saigaholic
taky mám titanovýho 85 a neřeším životnost ale tohle je o scandiu a ne o jakýchkoliv ultralightech
jedinej, kdo tu (pokud vím) má Sc rám je Barry ale to je N rám a ve 45acp a takový kvanta z toho nestřílí
jedinej, kdo tu (pokud vím) má Sc rám je Barry ale to je N rám a ve 45acp a takový kvanta z toho nestřílí
-
BARRY - Moderátor
Laboruju do toho čajíčky. Magtechy jsou OK, ale Remingtony už začínají být nepříjemnější. Ne, že by hrozily nějakým poškozením střelce, ale taková pohodička už to není. Moje samo-domo mám nastavené na cca 200m/s se střelou 200gn při použití rychlých prachů. Ovšem srovnávat to s .357 Mag, které našlápnu na 450m/s s použitím stejných prachů a běžnou střelou 158gn
Obojí bych měl mít s sebou na Jolce. Možno prubnout.
Obojí bych měl mít s sebou na Jolce. Možno prubnout.
Obsah fóra / Krátké zbraně / Revolvery a Deringery