-
Samuraj - Častý návštěvník
Re: Teleskopický obušek - použití
(hledal jsem celkem dlouho, ale nenasel...)
vite, jak je to s teleskopem v Rakousku a Italii?
chystam se tam, tak jestli muze byt teleskop treba v aute problem?
diky
vite, jak je to s teleskopem v Rakousku a Italii?
chystam se tam, tak jestli muze byt teleskop treba v aute problem?
diky
- floky
- Občasný návštěvník
V rakusku je teleskop zakazany...v taliansku neviem
-
veiko - Častý návštěvník
Já osobně používám teleskop. Mám ten největší co se prodává. Trénuju tím způsobem, že na boxovací pytel připevním chrániče holení na thai box a zkouším si údery. Naučíte se správný švih a případně není od věci zkouknout nějaké instruktážní video o teleskopech.
Z praxe:
Ve střetu je to adrenalin a pracujete tak jak to máte naučené. Švihejte jak je libo všude kromě hlavy a ohlnutých zad (páteř). Vyzkoušeno jak na demonstraci tak na nehodné občany. V té agresi to ti lidi necítí, a nikdy jsem nikomu nepřivodil zlomeninu. Taktéž nepočítejte že protivník půjde hned k zemi po první nebo druhé ráně. Nepůjde.
Z praxe:
Ve střetu je to adrenalin a pracujete tak jak to máte naučené. Švihejte jak je libo všude kromě hlavy a ohlnutých zad (páteř). Vyzkoušeno jak na demonstraci tak na nehodné občany. V té agresi to ti lidi necítí, a nikdy jsem nikomu nepřivodil zlomeninu. Taktéž nepočítejte že protivník půjde hned k zemi po první nebo druhé ráně. Nepůjde.
- shi
- Pravidelný návštěvník
veiko: Díky.
Dovolím si předat dál následující postřeh (z důvěryhodného zdroje): Šmejdovi byla ruka, ve které držel nůž, přeražena teleskopem. Obě kosti praskly. I tak ještě dokázal tím nožem zasadit bodnou ránu - svaly to udržely bez ohledu na přeražené kosti. Takže bacha.
-----
Po dnešním zážitku doplňuji výbavu auta o dva teleskopy. Aspoň jsem schopen konkretizovat, co bych letos chtěl k narozeninám
Dovolím si předat dál následující postřeh (z důvěryhodného zdroje): Šmejdovi byla ruka, ve které držel nůž, přeražena teleskopem. Obě kosti praskly. I tak ještě dokázal tím nožem zasadit bodnou ránu - svaly to udržely bez ohledu na přeražené kosti. Takže bacha.
-----
Po dnešním zážitku doplňuji výbavu auta o dva teleskopy. Aspoň jsem schopen konkretizovat, co bych letos chtěl k narozeninám

-
PetrL3 - Častý návštěvník
Doporučuju koupit pořádnej (třeba ESP je doprej, nepíšu to kvůli tomu, že bych jim chtěl dělat reklamu).
Ty levný šmejdy nepřežijou tréning a pak je ani nezasuneš.
Ty levný šmejdy nepřežijou tréning a pak je ani nezasuneš.
-
veiko - Častý návštěvník
To není o reklamě. Mnoho lidí taky vychvaluje glocky. Proč? Protože dobrá a spolehlivá věc si udělá reklamu sama. Já opravdu pokud mohu doporučit alespon do auta. Kupte ten největší. Vzniká tak větší odstup od agresora a z fyzikálního hlediska je to větší rána. ESP a kalený.
- shi
- Pravidelný návštěvník
Kalenej ESP je jasnej, váhám mezi 18" a 21". Do auta těch 21" není problém, no uvidíme. Asi bude od každého jeden, aby spolujezdec/spolujezdkyně neměla holé ruce. 

-
veiko - Častý návštěvník
Do teleskopu je menší a příjemnější investice než následná návštěva zubaře nebo nemocnice. Měl jsem nekaleny a po každé akci musel do svěráku na narovnání. Je to k hovnu. Na takovýchto věcech nešetřit.
- LPT
- Pravidelný návštěvník
...souhlas s veiko,
teleskop není lék na všechno, zvlášť když to s ním nemáš dostatečně najeté - chce to trénovat.
Doporučil bych i zaměření na techniky vymanění a obrany, když ti teleskop nebo ruku(ce) útočník chytí nebo zablokuje.
Samozřejmě existuje mnoho technik, z různých bojových systémů, jak obušek (tyčovitou zbraň) zablokovat nebo odebrat - tak i s teleskopem bacha, bo nikdy nevíš na jakého kosa jsi narazil.
teleskop není lék na všechno, zvlášť když to s ním nemáš dostatečně najeté - chce to trénovat.
Doporučil bych i zaměření na techniky vymanění a obrany, když ti teleskop nebo ruku(ce) útočník chytí nebo zablokuje.
Samozřejmě existuje mnoho technik, z různých bojových systémů, jak obušek (tyčovitou zbraň) zablokovat nebo odebrat - tak i s teleskopem bacha, bo nikdy nevíš na jakého kosa jsi narazil.
- shi
- Pravidelný návštěvník
veiko, LPT: Díky, za rady. Základní představu mám (trocha "aikida" ze dvou vzácných klubů, kde platí, že nexistuje nic jako špatně provedený útok, pouze nezvládnutá obrana). Díky tomu jsem taky věděl, že tyč od našeho plotu v rukou útočníka je neprakticky dlouhá a příliš těžká, na to, aby mě mohl zaskočit rychlám útokem. Víc mě znervózňovaly zahradnické nůžky (v jejich rukou na stříhání plotů) v rukou toho méně agresivního.
---
Podle čerstvých zpráv od sousedů dnes ti stejní vyrazili do oblasti krást znovu, tentokrát jich už ale bylo pět. To by mě zajímalo, co nového nám zmizelo, tedy jestli to z jejich strany byla trestná výprava za včerejšek. Protipěchotní miny asi budou kategorie A, že ? Ach jo. Pana Karla Baštu chápu čím dál tím víc a asi paní státní zástupkyni, co se v jeho případě tak moc snažila, pošlu dotaz - co jako podle ní máme dělat, abychom zamezili nezvaným hostům odnášet zbylé kusy oplocení, přičemž očekávám, že jí navržené opatření bude v souladu s informací, že většina rodin v ČR má už teď problém vyjít s financemi.
---
Podle čerstvých zpráv od sousedů dnes ti stejní vyrazili do oblasti krást znovu, tentokrát jich už ale bylo pět. To by mě zajímalo, co nového nám zmizelo, tedy jestli to z jejich strany byla trestná výprava za včerejšek. Protipěchotní miny asi budou kategorie A, že ? Ach jo. Pana Karla Baštu chápu čím dál tím víc a asi paní státní zástupkyni, co se v jeho případě tak moc snažila, pošlu dotaz - co jako podle ní máme dělat, abychom zamezili nezvaným hostům odnášet zbylé kusy oplocení, přičemž očekávám, že jí navržené opatření bude v souladu s informací, že většina rodin v ČR má už teď problém vyjít s financemi.

-
veiko - Častý návštěvník
Nechci nabádat k nějakému Tč ale u sebe můžeš nechat rozházené nebo rozlité všelicos na zahradě. Když se jim tam stane nějaký úraz tak je to jejich problém. Mohli by šlápnout na hrábě
))

-
PetrL3 - Častý návštěvník
A pak na to šlápne zasahující lékař, kterýho zavolal Pepa od vedle, když tě našel ležet s infarktem.
-
veiko - Častý návštěvník
Ne to byl samozdřejmě vtip. Kdo jinému hrábě chystá, sám má přeražený rypák.
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Teleskop do auta určitě nedoporučuji všem co jezdí Německo Rakousko.A jako naschvál se nechá v autě a zjistí se , že ho máš až v zahranicí.Vozím 28 cm dlouhou basedbalovou pálku s olivového dřeva.Malá , ale hodně pádná.A hlavně nikomu nevadí.
-
veiko - Častý návštěvník
Teleskop do auta 100 procentně doporučuju. Při cestě do zahraničí jej lze z auta vyndat. A černý teleskoop je kapku nenápadnější než mávat basebalkou.
-
Nevím jak často se dostaneš za hranice ČR , ale já jsem venku cca 2x týdně a nebudu ryskovat v Německu zavření na dobu nezbytně nutnou , potutu a v Rakousku zabavení teleskopu a pokutu.Ta pálka je legální všude a i Němec si ji při náhodné kontrole jen potěžkal.Kdo jezdí ven často tak s rozumu teleskop vozit nebude.Ono to opomenutí nestojí za to.
-
DeadMan - Častý návštěvník
Jo ale kolik lidí jezdí často ven a ještě k tomu svým autem? moc né
takže "běžný" občan ho s klidem může vozit
(já třeba necestuju často a když už tak letadlem a výjímečně firemním autem ve kterém nemám žádné osobní věci takže asi tak) takže rady že tohle nedoporučuju jsou trochu zavádějící ano je třeba zdůraznit že né všude je teleskop OK ale nelze říct paušálně že není dobré ho sebou vozit.

-
Já ven jezdím služebním , ale palku mam i v soukr. Někde se tu uz řešili alternativy teleskopu. Nekteré byly zajimavé a jiste účinné.Jen to vlákno nemozu najít.
-
KamikazeCZ - Pravidelný návštěvník
Teleskop je do auta neprakticky i proto, ze je problem ho v aute svihem otevrit. Stara dobra ocelova trubka podle mne poslouzi lip.
Obsah fóra / Zbraně / Obecně o zbraních