-
Netrefijev - Pravidelný návštěvník
Re: Tokarev SVT40
Jen upřesním že se nejedná o brzdící drážky ale o Revelliho drážky.
Drážky jsou vedeny v nábojové komoře podélně s osou hlavně a zasahují mírně nad ústi nábojnice. Plyny po výstřelu vstupují do těchto drážek a vyrovnávají tlak mezi vnitřní a vnější stěnou nábojnice, čímž se nábojnice nadměrně neroztahuje a jde snadněji vytáhnout z komory.

-
praxus - Pravidelný návštěvník
Kámoš koupil SVT a lítají mu s toho takovýhle hilzny ,já mu tvrdím že to značí překročení tlaků on mě zas že to je u svt a některých jiných semi-auto normální .Dělá mu to jak u kulometáků tak exter i jiných. Hnali jsme to přes hradla a rychlosti jsou normální tak nevím......setkali jste se s tím?
- cony
- Častý návštěvník
Už se to tu řešilo v jiném vlákně, tuším u CZ. Tohle způsobuje vetší průměr díry pro úderník nebo větší sražení hrany než by mělo. Lůžko v závěru v tom místě nemůže podepřít zápalku po výstřelu a způsobí toto vytešení. (samozřejmě v případě, že to dělá u nábojů s CIP tlaky)
-
praxus - Pravidelný návštěvník
Vzhledem k tomu že přes hradla to lítalo v rychlostech jaké měly být ,nebo v podstatě o 10 -20m/s méně než by ty náboje měli mýt tak předpokládám že tlaky budou ok.Jinou metodu jak orientačně změřit tlak nevím.Podle udaju z quickloadu to je taky v pořádku.....takže to asi bude ok.Řešení ...?Zabodovat díru pro uderník a vyvrtat menší ??
-
Artifex - Častý návštěvník
Pokud to chodí spolehlivě tak to dle mého není potřeba řešit.
-
BARRY - Moderátor
- mauser
- Pravidelný návštěvník
Zdravím všechny SVT
! Právě jsem se stal vlastníkem jednoho pěkného kousku roku 1940. Zkušenějších bych se rád pozeptal, když otočím o otočku mušku, jak se změní výškově bod nástřel na 100 metrech? Čistě teoreticky
Prohlídnul jsem si origo manuál a nějak ruskému jazyku moc nerozumím..
Dík

Dík
-
PPK - Nový uživatel
Ahoj. Tak jsem se stal také vlastníkem této krásné pušky a hned mám dotaz,na který jsem nedostal nikde uspokojivou odpověd.Při prvním vystřelení z ní nábojem C.I.P lakovaná hilzna FMJ 9,6g došlo k závadě.Někdo už to tady předemnou podobně měl.Jde o to že po prvním výstřelu vyletěla hilzna v pořádku,ale po druhém zůstala v komoře a připekla se či jak to napsat.Musel jsem pušku rozebrat a vyrazit hilznu ven.Jako kdyby se po výstřelu nafoukla či co.Je to tím že puška nevezme všechny tipy nábojnic?Jak se tomu pro příště vyvarovat?Dík za rady.................
Ps:když jsem pak zkoušel tu prázdnou hilznu vložit do hlavně tak na posledním cm už začala drhnout.Nová však úplně v pohodě vklouzne dovnitř.

Ps:když jsem pak zkoušel tu prázdnou hilznu vložit do hlavně tak na posledním cm už začala drhnout.Nová však úplně v pohodě vklouzne dovnitř.
-
DeadMan - Častý návštěvník
nevím zda to tady pomůže (řešilo se to tak u Mosina) ale co zy hlizny předem trochu máznout 

-
Walt - Příspěvky: 1417
7,62x25 s lakovanou hilznou v pistoli vz. 52 nam to obcas delala taky
lehke prostriknuti kokorem a otreni hadrem pomohlo
lehke prostriknuti kokorem a otreni hadrem pomohlo
-
PPK - Nový uživatel
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Nastříkej ojel na hadr poválej náboje , napáskuj a střílej.Kdo maže ten jede.Mazat zbraň postrádá smysl.
Naposledy upravil glock1719 dne 06.05.2011 15:57, celkově upraveno 1
-
BARRY - Moderátor
Poradíte někdo, kde sehnat vratnou pružinu spouště? Je to ploché dvouramenné pero. Prasklo mi. Už jsem poptával v BVS i v Multiagru a zatím nic.
-
Walt - Příspěvky: 1417
PPK píše:Necituju tesne predchazejici prispevky! ufo
Myslíš pušku nebo náboje???
naboje, tak jak pise Glock
-
Justinian - Častý návštěvník
Ideálně používat tombakované hilzny. A vystřelená nábojnice zpátky do komory hladce
ani jít nemá, není to "jako by se nafoukla", ona se fakt nafoukne podle komory.
ani jít nemá, není to "jako by se nafoukla", ona se fakt nafoukne podle komory.
-
PPK - Nový uživatel
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
- Prochy
- Občasný návštěvník
Po levne munici nezapomen vycistit, bohuzel to musis rozhodit az na plynovej pist, jednou jsem to neudelal a druhej den po strelbe uz byla liska jak v laufu, tak v pistu.
levna munice = zcivilnena vojenska, ocelove zeleně lakovane hilzny, špičky strel stribrne, zlute nebo bez barvy...
levna munice = zcivilnena vojenska, ocelove zeleně lakovane hilzny, špičky strel stribrne, zlute nebo bez barvy...
-
DeadMan - Častý návštěvník
u toho co popisuješ bych řek že je hlavně důležité jaká je zápalka
pokud u zcivilněné zcivilnili i zápalku pak je to OK ale pokud zápalka zůstala z třaskavé rtuti tak potom je dobré hned po střelbě ještě na střelnici všude stříknout trochu WD
pokud u zcivilněné zcivilnili i zápalku pak je to OK ale pokud zápalka zůstala z třaskavé rtuti tak potom je dobré hned po střelbě ještě na střelnici všude stříknout trochu WD
-
Artifex - Častý návštěvník
"zcivilnili i zápalku"? Co to blábolíš? Zcivilnění znamená jen to že na vojenské někdo narazí CIP, nic víc, nikdo nevyráží zápalky a nedává tam nové!
Všechny vojenské mají rtuťové zápalky. Jinak do Mosina se mi osvědčily vojenské, železná nábojnice, poměděná, nezasekávají se v komoře protože se tam nepřipékají a nenafukují, u SVT to bude asi stejné.
Ale tohle není debata o munici, za chvilku přiletí ufo a začne prskat.

Ale tohle není debata o munici, za chvilku přiletí ufo a začne prskat.
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské