-
raddym - Občasný návštěvník
válečné filmy
Tak pište, jaký sou vaše nejoblíbenější válečný filmy a proč.
U mně:
1. Black Hawk Down (2001)
+ realističnost, střih, režie, (Ridley Scott), efekty, herci (nejlepší Tom Sizemore)
- trochu zmatek pro ty co se přesně neorientujou ve scénách a sledu událostí
2. A Bridge too Far (1977)
+ obsazení, režie (Richard Attenborough), objektivní zhodnocení, prima herecký výkony
- délka (pro někoho možná plus)
3. Saving Private Ryan (1998)
+ atmosféra, snad první film z WWII s dobrejma válečnejma reáliema; na základě toho filmu byl realizován seriál Band of Brothers (pro mě největší +)
- patos, zápletka trochu šustí papírem
U mně:
1. Black Hawk Down (2001)
+ realističnost, střih, režie, (Ridley Scott), efekty, herci (nejlepší Tom Sizemore)
- trochu zmatek pro ty co se přesně neorientujou ve scénách a sledu událostí
2. A Bridge too Far (1977)
+ obsazení, režie (Richard Attenborough), objektivní zhodnocení, prima herecký výkony
- délka (pro někoho možná plus)
3. Saving Private Ryan (1998)
+ atmosféra, snad první film z WWII s dobrejma válečnejma reáliema; na základě toho filmu byl realizován seriál Band of Brothers (pro mě největší +)
- patos, zápletka trochu šustí papírem
-
boris_ - Častý návštěvník
mam vsetky co si vymenoval a pridam nemecko cesky Stalingrad natoceny zaciatkom devatdesiatych rokov... tiez mam rad knihu aj film The Eagle has landed (Orol pristal). z najnovsej produkcie kazdemu odporucam rusky film 9. rota o afghanskej vojne. trosku kopiruje film full metaj jacket ale je velmi dobry ak si clovek odmysli patricny patos...
-
alfonss - Grafoman
-
-
alfonss - Grafoman
-
zoufalec - Častý návštěvník
-
Pavel-K - Pravidelný návštěvník
-
4mike - saigaholic
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
U mě ruluje bezkonkurenčně Band of Brothers (jo, není to film, je to serie, bla blabla...).
...plus kniha k němu plus teď nedávno vydané (a přečtené
) vzpomínky Winterse.
Další výbornej je německej Das Boot (Ponorka). Pro někoho zdlouhavě nudné, pro jiného zajímavé. Kniha byla myslím ještě zajímavější, protože tam bylo mnoho popisů technických záležitostí a zajímavostí...
2 4mike: Když už jsi nakousnul ty komanče - výborná movie je Ucho
...plus kniha k němu plus teď nedávno vydané (a přečtené

Další výbornej je německej Das Boot (Ponorka). Pro někoho zdlouhavě nudné, pro jiného zajímavé. Kniha byla myslím ještě zajímavější, protože tam bylo mnoho popisů technických záležitostí a zajímavostí...
2 4mike: Když už jsi nakousnul ty komanče - výborná movie je Ucho

-
boris: Stalingrad byl dobrej, ten film by si zasloužil daleko větší rozpočet; o 9. rotě sem akorat slysel, ale jeste sem nemel moznost ho shlednout; The Eagle has Landed neznam, kdo to napsal (popř. natočil)?
švejk: ačkoli je postava švejka vykreslená dobře, vždycky mi přišlo, že ostatní charaktery jsou napsaný (a v případě filmu i zahraný) daleko líp. např. feldkurát Katz, moje nejoblíbenější postava z celýho díla.
westerny: uznávám Johna Waynea, ale radši mám Clinta a přímočarý nářezy s příchutí špaget od Sergia Leoneho. jinak se taky vždycky rád kouknu na Nesmiřitelný (zase Clint Eastwood).
život a doba soudce Roye Beana je film, který pro mě svou kvalitou přesahuje hranice žánru
jinak s válečnejch jsou taky nezapomenutelný Kam orli nelétají (1968), Tucet špinavců (1967) a Děla z Navarone (1961). nevim jestli je to daný dobou, kdy se natáčely, ale mě se ty filmy líběj, protože svojí naivitou, takřka amatérským nadšením, absolutně neodpovídající výpravou a nekompromisním postojem (všichni sou hodní vs. zlí Němci) budujou skvělou atmosféru (samozřejmě za přispění hereckýho umění tehdejších hvězd).
švejk: ačkoli je postava švejka vykreslená dobře, vždycky mi přišlo, že ostatní charaktery jsou napsaný (a v případě filmu i zahraný) daleko líp. např. feldkurát Katz, moje nejoblíbenější postava z celýho díla.
westerny: uznávám Johna Waynea, ale radši mám Clinta a přímočarý nářezy s příchutí špaget od Sergia Leoneho. jinak se taky vždycky rád kouknu na Nesmiřitelný (zase Clint Eastwood).
život a doba soudce Roye Beana je film, který pro mě svou kvalitou přesahuje hranice žánru
jinak s válečnejch jsou taky nezapomenutelný Kam orli nelétají (1968), Tucet špinavců (1967) a Děla z Navarone (1961). nevim jestli je to daný dobou, kdy se natáčely, ale mě se ty filmy líběj, protože svojí naivitou, takřka amatérským nadšením, absolutně neodpovídající výpravou a nekompromisním postojem (všichni sou hodní vs. zlí Němci) budujou skvělou atmosféru (samozřejmě za přispění hereckýho umění tehdejších hvězd).
-
raddym: The Eagle has landed bezal uz aj v TV a da sa zohnat bezne na DVD. DObre herecke obsadenie (Caine, Sutterland...). Kniha vysla v cestine este za sociku...
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Eagle_Has_Landed
ja inak naopak nemam rad ani spaghetti western ani vojnove filmy z rokov 60/70-tych. Eagle has landed je vynimka.
z westernov su este vyborne moderne westerny (tocene v novej vlne zanru zhruba po 1990) Wyatt Earp od Costnera a Unforgiven od Eastwooda
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Eagle_Has_Landed
ja inak naopak nemam rad ani spaghetti western ani vojnove filmy z rokov 60/70-tych. Eagle has landed je vynimka.
z westernov su este vyborne moderne westerny (tocene v novej vlne zanru zhruba po 1990) Wyatt Earp od Costnera a Unforgiven od Eastwooda
-
boris: no to vypadá dost zajímavě. budu muset zkouknout.
na ty filmy co sem uved musíš koukat s nadhledem a shovívavostí. zajímalo by mě, jestli si tvůrci takhle válku fakt představovali a podle toho to natočili, nebo jestli počítali s tím, že jim diváci všechny ty úpravy a klišé přidaný kvůli "atraktivitě" zbaštěj a nebudou nad tim nijak zvlášť přemejšlet.
na ty filmy co sem uved musíš koukat s nadhledem a shovívavostí. zajímalo by mě, jestli si tvůrci takhle válku fakt představovali a podle toho to natočili, nebo jestli počítali s tím, že jim diváci všechny ty úpravy a klišé přidaný kvůli "atraktivitě" zbaštěj a nebudou nad tim nijak zvlášť přemejšlet.
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
-
Iha - Příspěvky: 1466
-
Mr.Grinder - Pravidelný návštěvník
-
Babyman - Častý návštěvník
- vito
- Častý návštěvník
Re.:
Tak já si taky přidám: Nejdelší den, Bitva o Británii, Bitva v Ardenách, Midway, Tora,tora,tora, Kam orli nelétají a z posledních Band of brothers. Zachraňte vojína Ryana je taky moc prima.
- oupi
- Častý návštěvník
-
Brigadier - Pravidelný návštěvník
Když tu MArK zmínil Schindler´s list, Šindlerem se celkem podrobně zabývá historička Gruntová. Něco málo je tady: http://www.gruntova.net/podkategorie.php?id=5
-
Phantom - Častý návštěvník
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA