-
Justinian - Častý návštěvník
Re: FN FAL, L1A1 a další klony....
Loctitem mám zajištěný kompenzátor na 58, kde to s teplotama bude trochu někde jinde, a drží.
-
Parabellum - Častý návštěvník
Re: Vybavení pro kutily
Ok, díky. Až flintu nastřelim, tak to lepidlem zajistim a uvidíme.
-
ufo - Moderátor
Sesrouboval bych to nasucho, zkontroloval a pak sesrouboval uz primo s Locitatem.
Jo a mala technicka, zapomel jsem to dodat v SZ, pouzil bych pevnostni sroubky. Uz jen z toho duvodu, ze kdyz se to rozhodnes sundat je to jednodussi(kdyz jim vydrzi hlava) jak kdyz se musi odvrtavat.
Jo a mala technicka, zapomel jsem to dodat v SZ, pouzil bych pevnostni sroubky. Uz jen z toho duvodu, ze kdyz se to rozhodnes sundat je to jednodussi(kdyz jim vydrzi hlava) jak kdyz se musi odvrtavat.
-
4mike - saigaholic
loctite 648 snese 180°C, stejně jako loctite 243-NEW
tolik na mouše nenabereš
tolik na mouše nenabereš
-
PetrL3 - Častý návštěvník
.PetrL3 píše:Já používám Ferm, přijde mi, že odvede stejnou práci a stojí pár korun. Mám ji hlavně na modelařinu, takže ji mám prověřenou stovkami hodi provozu. Jediná nevýhoda - při delší práci se značně zahřívá (ale já ji nešetřím a nenechávám vychladnout a už takhle drží několik let). Jinak je pravda, že to není úplně to nejlepší co existuje na jemnou práci, ale je to postačující.
Tak stará dobrá Ferm, kterou sem nechal tátovi slouží dodnes, ztímco rok stará Fermka skoro stejná, jen s jiným provedením regulace otáček odešla včera po roce intenzivního používání do pekel. Je vidět, že kvalita se neustále snižuje, protože 15 let stará vrtačka a 7 let stará bruska od Fermu slouží dodnes, zatímco ta nová bruska už po koupi blbla (přestal fungovat právě nově provedený regulátor, nekvalitní poťák) a včera se rozsypala aretace sklíčidla. V tomto případě kvalita odpovídala ceně.
-
4mike - saigaholic
Dremel v sadě i s ohebnou hřídelí vyjde na cca 1700
to je tak levný, že nemá smysl low-endy pořizovat
to je tak levný, že nemá smysl low-endy pořizovat
-
PetrL3 - Častý návštěvník
Já teď mám ještě z německa nějaký oranžový noname (koupíš si tam v marketu kufr plnej kotoučků, kartáčků a všemožných řezných brusných vrtacých nástavců cca 300ks za 40E a k tomu je v sadě i bruska), ale jakmile se rozsype tak zkusím tu Dremelku.
- PatrikV
Mně dremel shořel po 2 letech a to jsem ji nepřetěžoval, ani hřídelí, no name mám déle a to výlučně s hřídelí a zatím bez problému.
-
sided - Moderátor
-
MARKONY - Moderátor
Jo to bude problém už i Tona už je v čínských rukou, kliče co tet fasujeme je hrůza už když jsou nové tak se nedají skoro použit měké a protáčejí se na matkách , a vděčí kliče 36 a více o tom aní nemluvě.
-
Kall - Příspěvky: 2286
pořádný jehlový pilníky jsem našel v technickým bazaru, všechny možný tvary, bral sem je po 5 kusech.Polovinu sem už rozdal.
-
curt_is - Občasný návštěvník
Nevím jestli to ještě patří do "vybavení pro kutily" ale pokud chceš kvalitní pilník tak jedině Vallorbe swiss, jak si jednou jeden koupíš nebudeš chtít nic jiného. Cena je vysoká ale ten pilník pokud ho svojí blbostí nepoškodíš tak ti vydrží léta.
-
Styblo31 - Pravidelný návštěvník
Nákup bych ti asi doporučil zde http://www.zlatnici.swah.cz/?node=113
Bohužel si nemůžu vzpomenout na konkrétní značku kterou používáme v práci, ale v pondělí uvidíme.
Zkoušel jsi Ajax? http://www.ajaxjihlava.cz/14-uvod.html Nezní to to sice tak sexy jako "švýcarský pilník", ale jako běžnej spotřebák stačej. Než ho doma otupíš, tak se spíš otluče v ponku nebo chytne lišku, respektive jehlovej zlomíš.
EDIT - používáme pilníky značky St. EGYDYER a jsem velmi spokojen.
Bohužel si nemůžu vzpomenout na konkrétní značku kterou používáme v práci, ale v pondělí uvidíme.
Zkoušel jsi Ajax? http://www.ajaxjihlava.cz/14-uvod.html Nezní to to sice tak sexy jako "švýcarský pilník", ale jako běžnej spotřebák stačej. Než ho doma otupíš, tak se spíš otluče v ponku nebo chytne lišku, respektive jehlovej zlomíš.
EDIT - používáme pilníky značky St. EGYDYER a jsem velmi spokojen.
-
4mike - saigaholic
- Oldřich
- Pravidelný návštěvník
Nevíte prosím, jaký označení nese závit šroubku, kterým je připevněná botka pažby CTR Magpul?
Nepovedlo se mi ho povolit, a musel ho odvrtat. Ted sháním závitník na obnovení závitu.
Nepovedlo se mi ho povolit, a musel ho odvrtat. Ted sháním závitník na obnovení závitu.
-
ufo - Moderátor
Zkus ho zmerit, jestli ma prumer kolem 4.7mm, tak to bude asi UNF10-32.
Zrovna ted se me tady zadny nemota.
Zrovna ted se me tady zadny nemota.
- Oldřich
- Pravidelný návštěvník
- Oldřich
- Pravidelný návštěvník
4mike píše:loctite 648 snese 180°C, stejně jako loctite 243-NEW
tolik na mouše nenabereš
Mohu to L 648 použít i na uvolněný vlákno na mušce TFO?
Podle popisu je zelený, ale nevim jak moc zprůhlední. Nerad bych zhoršil přístup světla k vláknu.
-
4mike - saigaholic
L648 má nějak zprůhlednit vlákno ?
to je primárně strojírenský tmel na zajištování ložisek, "nerozebíratelných" kovových spojů apod.
ať už to budeš lepit čímkoliv vyhýbej se vteřinovým lepidlům
já bych to zkusil dvousložkovým modrým UHU
to je primárně strojírenský tmel na zajištování ložisek, "nerozebíratelných" kovových spojů apod.
ať už to budeš lepit čímkoliv vyhýbej se vteřinovým lepidlům
já bych to zkusil dvousložkovým modrým UHU
- Oldřich
- Pravidelný návštěvník
Nejde mi o zpruhledneni, ale aby po zaliti lepidlem bylo vlakno dostatecne osvetleny. Proto bych nejradeji cire a teplote odolne lepidlo.
Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství