-
PiDiBi - Příspěvky: 1959
Výběr brokovnice
po vcerejsim zazitku se strelbou Magnumu z brokarny (4mike muze popsat) jsem se rozhodl ze neco takoveho musim mit
libi se mi Remington 870 Defender, ale vypada to ze podle stranek remington nic takoveho uz nevyrabi, takze vyprodano nebude asi jen docasne
nevite nekdo kde by se dala sehnat popripade neco podobneho?
mela by byt na home defense popripade IPSC - pokud si to moc neodporuje
proarms ma v ceniku Express Synthetics 14", co rikate na ni?

libi se mi Remington 870 Defender, ale vypada to ze podle stranek remington nic takoveho uz nevyrabi, takze vyprodano nebude asi jen docasne
nevite nekdo kde by se dala sehnat popripade neco podobneho?
mela by byt na home defense popripade IPSC - pokud si to moc neodporuje

proarms ma v ceniku Express Synthetics 14", co rikate na ni?
-
alfonss - Grafoman
-
4mike - saigaholic
-
-
Ivoshek - Častý návštěvník
-
Truman Head - Pravidelný návštěvník
-
alfonss - Grafoman
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
-
SW_FOX - Grafoman
Pokud kvalita tak rozhodně Benelli, možná bych se ještě zamyslel nad modelem M3 nebo M4, u M3 je výhoda toho že je samonabíječka, ale v momentě kdy máš stříet slabší náboje (gumové, vyrážecí, nebo jen tak pro radost třeba Trap 24) tak máš možnost přepnout na pumpu. Nicméně dlužno dodat že je to jiná cenová skupina.......
- momentalneanonymny
home defense vs. IPSC
to si odporuje poriadne.
na home defense staci aj pumpa Maverick - lacny mossberg - a na IPSC treba nieco lepsie - min. kvoli spolahlivosti a prislusenstvu.
Skus si pozriet v SR z tohto roku nejake brokovnice na IPSC a uvidis. Inac R 870 podla mojich teoret. poznatkov /mam ine znacky pump brokovnic/ a aj podla poznatkov mojich kamaratov v zbrani a aj podla roznych for je hodnotena ako najlepsia /pumpa Nova ma oproti nej este len materske mlieko na brade - aj tu hodnotia dobre/.
Keby som mal este kupovat pumpu, tak asi podla tvojho vyberu, lebo je k nej aj mnozstvo prislusenstva od vyrobcu aj inych firiem.
Na IPSC by som asi kupil semiauto Saigu, je lacnejsia, tiez dobre hodnotena a ma jednu vyhodu - nepotrebujes ziadne dodatocne rychlonabijace - jednoducho vymenis zasobnik ako na sapiku.
Mozno by som ju kupil aj na home defense.
na home defense staci aj pumpa Maverick - lacny mossberg - a na IPSC treba nieco lepsie - min. kvoli spolahlivosti a prislusenstvu.
Skus si pozriet v SR z tohto roku nejake brokovnice na IPSC a uvidis. Inac R 870 podla mojich teoret. poznatkov /mam ine znacky pump brokovnic/ a aj podla poznatkov mojich kamaratov v zbrani a aj podla roznych for je hodnotena ako najlepsia /pumpa Nova ma oproti nej este len materske mlieko na brade - aj tu hodnotia dobre/.
Keby som mal este kupovat pumpu, tak asi podla tvojho vyberu, lebo je k nej aj mnozstvo prislusenstva od vyrobcu aj inych firiem.
Na IPSC by som asi kupil semiauto Saigu, je lacnejsia, tiez dobre hodnotena a ma jednu vyhodu - nepotrebujes ziadne dodatocne rychlonabijace - jednoducho vymenis zasobnik ako na sapiku.
Mozno by som ju kupil aj na home defense.
-
4mike - saigaholic
-
alfonss - Grafoman
- vito
- Častý návštěvník
Brokovnice remington nebo jiná
Střílel jsem s Remingtonem 870 magnum náboje s jednotnou střelou. Pro mne nezapomenutelný zážitek. Palec pravé ruky, který jsem měl na pažbě svrchu mne po každé ráně praštil do nosu a ty obrovské díry na 50 metrů ve figuře.......
-
premek - Site Admin
glock1719 píše:V práci používáme na převozy Mossbergy a vystřelit tu 7 ranou trubku pod hlavní je vzláště teď v létě docela bolestivý problém.Pokud je člověk víc oblečený tak to celkem jde.Střelivo používáme SelBel Buck Shot Magnum s brokem 8,4 mm.Ale pokut se nabíjejí třeba Vegy tak je to v pohodě.
To je skutečně jenom o tréninku, když s tou zbraní pravidelně trénuješ, nejsou problémem ani magnumy ani buckshoty.
Hodně záleží na tom, jak která flinta sedne, i proto je dobré zkoušet víc kusů.
-
premek - Site Admin
SW_FOX píše:Pokud kvalita tak rozhodně Benelli, možná bych se ještě zamyslel nad modelem M3 nebo M4, u M3 je výhoda toho že je samonabíječka, ale v momentě kdy máš stříet slabší náboje (gumové, vyrážecí, nebo jen tak pro radost třeba Trap 24) tak máš možnost přepnout na pumpu. Nicméně dlužno dodat že je to jiná cenová skupina.......
Pokud se PiDiBi zamýšlí nad modelem Defender, tak to bude na doma, pod postel ... Na takové použití bych automat (zejména fungující na zpětném rázu) výrazně nedoporučoval.
M3 je dost blbá pumpa, ten manual režim je tam vyloženě jako nouzovka, takže bych ho jako pumpu nedoporučoval.
Měl jsi možnost z M4ky střelit, má jí tady někdo na testování?
-
premek - Site Admin
Ivoshek píše:PDB: Jestli se tu zjeví Přemek, tak Ti jistě doporučí Benelli NOVA.Remingotny by prý měly mít slušnou kvalitu. Nabíjení by mělo být docela pohodlné a rychlé. Řekl bych, že je to dobrá volba. Myslím, že ji měli na i Šumavské. Taky jsem uvažoval o Rem., ale nakonec si raději koupím jiný Canon.
Nabíjení Remingtonu není špatné - rozhodně se jedná o jedno z lepších provedení, u zbraní které mají podavač / klapku odpruženou a vracející se po každém náboji.
Nicméně proti Benelli se to nabíjení nedá srovnat ...
-
premek - Site Admin
Truman Head píše:REMINGTON 870 EXPRES 12/76 ,HLAVEŇ 18"/46cm kapacita 7 ran,plast.pazba černá.
Da se sehnat za nejakych 13 600,-
T.H.
Remington se standardní prodlužkou (už z továrny), co jsem měl já má kapacitu celkovou 7 ran, tedy 6+1 (klasických 70tek, 7+1 těch Practicalů) ... pokud to chce pidibi i na občasné závody, není to ideální. Samozřejmě existují i jiné prodlužky, ne tovární, ale koukají víc před ústí hlavně. Není to problém, jen mě osobně se to prostě nelíbí, přijde mi divné když je zásobník delší než hlaveň.
-
SW_FOX - Grafoman
premek píše:SW_FOX píše:Pokud kvalita tak rozhodně Benelli, možná bych se ještě zamyslel nad modelem M3 nebo M4, u M3 je výhoda toho že je samonabíječka, ale v momentě kdy máš stříet slabší náboje (gumové, vyrážecí, nebo jen tak pro radost třeba Trap 24) tak máš možnost přepnout na pumpu. Nicméně dlužno dodat že je to jiná cenová skupina.......
Pokud se PiDiBi zamýšlí nad modelem Defender, tak to bude na doma, pod postel ... Na takové použití bych automat (zejména fungující na zpětném rázu) výrazně nedoporučoval.
M3 je dost blbá pumpa, ten manual režim je tam vyloženě jako nouzovka, takže bych ho jako pumpu nedoporučoval.
Měl jsi možnost z M4ky střelit, má jí tady někdo na testování?
No nevím co máš proti principu zpětného rázu, ale s náboji nad 30g brokové náplně nikdy nemá problém a je to spolehlivost sama, zatím jsem nezaznamenal jedinnou zádržku, po snížení odporu pružiny už střílí spolehlivě i s trap 28g a to bez zaváhání, takže proč ne automat?
Jinak to že je tam pumpa na nouzovku jako je vyrážení dveří a střelba speciální munice vím, jen to doplňuju.
M4 jsem měl možnost si střelit, a je tam nepříjemný ten odfuk plynů, foukalo proti mě a měl jsem pocit že mi to mlátí do brýlí.....
-
premek - Site Admin
SW_FOX píše:No nevím co máš proti principu zpětného rázu, ale s náboji nad 30g brokové náplně nikdy nemá problém a je to spolehlivost sama, zatím jsem nezaznamenal jedinnou zádržku, po snížení odporu pružiny už střílí spolehlivě i s trap 28g a to bez zaváhání, takže proč ne automat?
Právě to, že v home defense situaci není téměř nikdy dobré držení zbraně, takže "opěrka" aby zbraň na principu zpětného rázu fungovala se nemusí vyskytovat, ale naopak, ta spolehlivost je v takové situaci nejdůležitější, takže mi přijde jako hloupost riskovat.
-
SW_FOX - Grafoman
-
- Karel K.
- Častý návštěvník
-
Phantom - Častý návštěvník
Pidibi: Pozdě, ale přeci - Remington má dvě stránky: Remington a Remington for LAE/Military
Na té stránce pro policii/vojsko bys našel 870ky v zajímavějších konfiguracích, které sem vozí třeba Proarms.
Na té stránce pro policii/vojsko bys našel 870ky v zajímavějších konfiguracích, které sem vozí třeba Proarms.
-
gewarosse - Častý návštěvník
-
alfonss - Grafoman
-
-
sadrokarton - Příspěvky: 296
-
Moc pěkný reklamní video, Xtrema 2..
http://video.google.com/videoplay?docid ... 0308006678
to je prostě borec..
http://video.google.com/videoplay?docid ... 0308006678
to je prostě borec..
-
SW_FOX - Grafoman
-
Jinak Remington ty defendery stále dělá, jmenuje se to 870 Tactical
http://www.remington.com/products/firea ... otguns.asp
http://www.remington.com/products/firea ... otguns.asp
-
alfonss - Grafoman
-
-
dydla - Častý návštěvník
-
-
-
SW_FOX - Grafoman
-
- open
- Častý návštěvník
gewarosse píše:Mě se Molot celkem líbí,ale nechci ho ze dvou důvodů:a,Budu to mít i na myslivost a tam by mi Molot neprošel.b,Nechci být v IPSC zařazen v OPENu.
Já mám Benelli M1 Super 90 Practical a spokojenost. V IPSC se Benellek 90 Super M4 pohybuje několik a řekl bych,že bez problémů. Je dražší, ale zase je to kvalita. Snad jen odladit /vytypovat/ steřlivo.
-
-
4mike - saigaholic
-
alfonss - Grafoman
-
4mike - saigaholic
-
alfonss - Grafoman
-
-
4mike - saigaholic
-
alfonss - Grafoman
- open
- Častý návštěvník
gewarosse píše:Třeba bych tím taky rád skusil střílet skeet a u toho mi 28gr moc nevyhovuje.Čím se střílí IPSC?Pořád potřebuju odpověď na původní dotazy.
IPSC
Open-v současné době je asi nejvhodnější Sajga,Molot.Potom automaty Benelli /M2 Practical Comfortech/,Remington/1100/.
Standard-automaty Benelli/M2 Practical Comfortech,M4 Super 90/,Remington/1100/
Standard manual-pumpy Benelli/Super Nova Tactical,Nova Tactical/, ale i některé další levnější značky. Důležité při výběru pro tuto divizi je mimo jiné, aby ti při nabíjení držela zapadlá podávací klapka. Což u některých pump nefunguje + další vychytávky.
Střelivo se většinou používá s navážkou 32g, velikost broku cca 2,4 /3/mm. Ve všem je ,,ale", pokud budeš střílet na gongy, blízké poppery je dobré použít navážku např. 28 nebo i 24 když ti to bude padat a zbraň fungovat. Samo sebou do toho vstupuje i délka hlavně, zahrdlení atd.... Při navážce 24,28 g se ti lépe řídí střelba s ohledem na menší zpětné rázy.
Na některých situacích bývá, ale i předepsán brok velikosti např. 6mm nebo i 9mm.
Závěrem-nechala by se o tom napsat kniha a co střelec to názor. Chce to vidět a odzkoušet.
-
alfonss - Grafoman
K těm pumpám supernova/nova TACTICAL......pokud se nemýlím tak tacticaly mají mířidla Ghost Ring. Mě osobně se přes ně nijak dobře nemíří. Pro mě je mnohem výhodnější klasika: muška a hledí. Nějak jsem si na to zvykl.
Co se týče buckshootů...nevím jestli je předepsán průměr broku, spíš je předepsán maximální počet broků v náboji, ne?
Co se týče buckshootů...nevím jestli je předepsán průměr broku, spíš je předepsán maximální počet broků v náboji, ne?
- open
- Častý návštěvník
-
alfonss - Grafoman
No popper na 80m slugem už asi není prdel. Lidi co střílí podle šíny a vlákna to asi neměli jednoduchý. Já mám na Nově klasický mířidla (to už jsem psal), zatím jsem slugem střílel jen na 25m a rozptyl se podařil 5cm opasné kružnice. Zkusím s tím bouchnout ještě na 50m jestli to "nechytne vítr" a nepoletí někam jinam.
Ale osobně si myslím že když poppera na 80m minu první ranou, tak je možná výhdnější vykašlat se na něj a nechat se penalizovat, než ztrácet čas střelbou na něj...
Ale osobně si myslím že když poppera na 80m minu první ranou, tak je možná výhdnější vykašlat se na něj a nechat se penalizovat, než ztrácet čas střelbou na něj...
- open
- Častý návštěvník
alfonss píše:NECITUJ ZBYTECNE
Máš pravdu, ale víš jak to funguje. Střelíš určitě i podruhé. No a když už si vystřelil 2x tak už to začne být otázka cti. Našli se i tací a nebylo jich málo, že to vzdali až pro ohledání opasku, prošacování kapes a zjištění, že už ale opravdu, ale opravdu neni čím vystřelit.
P.S.
Určitě víš jaká je cena slugu.
-
Bobr - Moderátor
Pojal jsem rozhodnutí pořídit si brokovnici
víc bych chtěl automat a až kdyby to nešlo nebo nesplňovali moje požadavky tak pumpu a tak dlouho jsem vybíral a přebíral až mě zbyly jen tyhle :
Takže základní kritéria pro výběr byla tato:
· použití na home defense, nějaké to vyblbnutí a případně LOS a IPSC ( klubovky nebo max level 1).
· Co se týče ceny ideální poměr cena/ výkon
· A limit jsem si dal cca 20K
A tohle mi vyšlo :
Automaty
1. SAIGA 12K
2. náhradníka do automatu jsem měl hatsana eskorta
http://www.bvs.cz/brokovnice_turecko_ha ... 50_12.html
a tady je k němu obrázek,
http://awiw.cz/obrazky/fotky_obchod/hatsan_guart_1.jpg
ale slyšel jsem na něj ne příliš uspokojivé reference takže jsem pro tuto chvíli tuhle myšlenku opustil
Pumpy
1. REMINGTON 870 s prodlouženým zásobníkem
http://shop.vmcustom.cz/data/ipsc_brok/870expsyn18[1].jpg
2. . BENELLI Nova Tactikal
http://shop.vmcustom.cz/data/ipsc_brok/nova_tact.jpg
3. Brokovnice opakovací WINCHESTER M1300
http://www.bvs.cz/brokovnice_winchester ... st_12.html
A teď bych byl rád kdyby jste mi někdo napsal co bude asi tak nejlepší a taky proč J
- nakonec se stejně musím nějak rozhodnout sám takže buďte klidní
Tak zatím zdar a nestyďte se mi taky něco odpovědět a vůbec nejlepší by bylo kdybych si je mohl najednou na jednom místě vyzkoušet na střelnici - jóó to by se mi opravdu líbilo a to tak že moc

Takže základní kritéria pro výběr byla tato:
· použití na home defense, nějaké to vyblbnutí a případně LOS a IPSC ( klubovky nebo max level 1).
· Co se týče ceny ideální poměr cena/ výkon
· A limit jsem si dal cca 20K
A tohle mi vyšlo :
Automaty
1. SAIGA 12K
2. náhradníka do automatu jsem měl hatsana eskorta
http://www.bvs.cz/brokovnice_turecko_ha ... 50_12.html
a tady je k němu obrázek,
http://awiw.cz/obrazky/fotky_obchod/hatsan_guart_1.jpg
ale slyšel jsem na něj ne příliš uspokojivé reference takže jsem pro tuto chvíli tuhle myšlenku opustil
Pumpy
1. REMINGTON 870 s prodlouženým zásobníkem
http://shop.vmcustom.cz/data/ipsc_brok/870expsyn18[1].jpg
2. . BENELLI Nova Tactikal
http://shop.vmcustom.cz/data/ipsc_brok/nova_tact.jpg
3. Brokovnice opakovací WINCHESTER M1300
http://www.bvs.cz/brokovnice_winchester ... st_12.html
A teď bych byl rád kdyby jste mi někdo napsal co bude asi tak nejlepší a taky proč J

Tak zatím zdar a nestyďte se mi taky něco odpovědět a vůbec nejlepší by bylo kdybych si je mohl najednou na jednom místě vyzkoušet na střelnici - jóó to by se mi opravdu líbilo a to tak že moc

-
alfonss - Grafoman
-
Kall - Příspěvky: 2286
-
alfonss - Grafoman
- open
- Častý návštěvník
alfonss: ani já slugy moc netrénuju. Před závodem tak 10 ran na 50m - kontrola nastřelení. 10-15 ran na bližší terče - přenosy.
Já Practicaly nesřílím. Pro automat na IPSC jsou nevhodné, nevím jak v sajze. Tam třeba jdou. Cena je vysoká. Levněji seženu např. GB a kvalita je mnohem vyšší.
Nová sponzorská smlova mě také zajímá, potřebuji nakoupit větší množství střel, LIMIT mě zklamal.
Já Practicaly nesřílím. Pro automat na IPSC jsou nevhodné, nevím jak v sajze. Tam třeba jdou. Cena je vysoká. Levněji seženu např. GB a kvalita je mnohem vyšší.
Nová sponzorská smlova mě také zajímá, potřebuji nakoupit větší množství střel, LIMIT mě zklamal.
-
alfonss - Grafoman
Já právěže docílím 8+1 jen s Practicalama, takže je používám prakticky furt. Pumpě je to jedno. Ale na trénink asi budou lepší Corony, sice jich do trubky vleze o jeden míň, ale na tréninku to neva a jsou o kačku lacinší.
Já mám koule (olovo) pořád levnější než dotovaný pláště z Vlašimi, takže to zatím nijak neřeším. Jen mě štve že pro to člověk musí do Vlašimi, že to nejde poslat třeba do nějakýho obchodu. Mám to docela z ruky a musel bych vzít už pořádnej objem aby se mi to vyplatilo tam jet.
Já mám koule (olovo) pořád levnější než dotovaný pláště z Vlašimi, takže to zatím nijak neřeším. Jen mě štve že pro to člověk musí do Vlašimi, že to nejde poslat třeba do nějakýho obchodu. Mám to docela z ruky a musel bych vzít už pořádnej objem aby se mi to vyplatilo tam jet.
- open
- Častý návštěvník
-
4mike - saigaholic
-
Bobr - Moderátor
-
ufo - Moderátor
-
Bobr - Moderátor
-
premek - Site Admin
ufo píše:Tak kdyz nebude Saiga(vyroba predana Molotu)
Saiga pry na jare zase ma byt, splnili statni objednavky a zase pousteji k civilum

-
Bobr - Moderátor
tohle info mám právě taky - do konce února by tady měla být velká dodávka - tak jsem zvědavý jak to dopadne mě by se líbilo kdyby to byla v tom novějším provedení za cenu kterou mi tvrdil do phone a do emila - a měli by mít i nějaké zásobníky navíc
tak a teď mi už nezbývá než doufat že to dopadne a dostane se i na mě 

-
premek - Site Admin
Ono jde nakonec o to, jak kdo umi strilet a ne jestli ma automat nebo ne
http://www.youtube.com/watch?v=GftV1QnjI_A
http://www.youtube.com/watch?v=uVHdX9rZp9c

http://www.youtube.com/watch?v=GftV1QnjI_A
http://www.youtube.com/watch?v=uVHdX9rZp9c
-
4mike - saigaholic
- Harpplayer
- Častý návštěvník
-
tom - Častý návštěvník
-
premek - Site Admin
Problém přímo není, ale je potřeba buď si osvojit speciální techniku nabíjení dvou nábojů, nebo je nabíjení pomalejší. Pro běžného střelce asi není rozdíl...
Klapka nahoře drží jen u Benelli Nova, Mossbergy a Browningy pak nemají klapku žádnou. U většiny ostatních brokovnic je klapka odpružená a musíš ji "přetlačit" každým nábojem. Někdy je pružina silnější a klapka hůře tvarovaná (Fabarm/Hatsan) a někdy je pružina měkčí a klapka má tvar, který netrhá nehty (Remington/Winchester)
Klapka nahoře drží jen u Benelli Nova, Mossbergy a Browningy pak nemají klapku žádnou. U většiny ostatních brokovnic je klapka odpružená a musíš ji "přetlačit" každým nábojem. Někdy je pružina silnější a klapka hůře tvarovaná (Fabarm/Hatsan) a někdy je pružina měkčí a klapka má tvar, který netrhá nehty (Remington/Winchester)
-
tom - Častý návštěvník
-
alfonss - Grafoman
- jbiker
- Častý návštěvník
-
No a když už automat, tak co takhle SPAS 12?
http://www.zbrane-praha.cz/index.php?vo ... rane&oc=59
Je sice dost choulostivá, ale moc krásná.. A cena stejná jak ten Molot.
http://www.zbrane-praha.cz/index.php?vo ... rane&oc=59
Je sice dost choulostivá, ale moc krásná.. A cena stejná jak ten Molot.
-
Poli - Častý návštěvník
Mám Hatsan escort (komplet ošlehlý Fabarm), který je vybaven odpruženou klapkou, pružina není nijak silná. Fakt je, že občas jsem na vybrání klapky nechal nehet, chce to cvik. Naučil jsem se nabíjet tak, že si pumpu otočím klapkou nahoru, palcem pravé ruky si jí zmáčknu zhruba do poloviny a držím ji ve stejné výšce, levačkou náboje pouze strkám do trubice s tím, že je nedorážím až na záchyt, ale zachytí se mi o klapku, kde ho dalším nábojem domáčknu dovnitř. Momentálně vymýšlím nějaký hmatník na klapku, abych nemusel cpát palec tak dovnitř a přimáčkl klapku už od lučíku. Kámoši maj Mossberg 590, kde klapka není a nabíjení je o něco pohodlnější, ale chce to cvik. Ale ta pumpa se mi moc zpracováním a konstrukcí nelíbí.
Jo a Spas 12 není choulostivá, to je S15. Tohle je vojenské koště, které by mělo být blbuvzdorné, taky je to cele takové humpolácké a mohutné.
Jo a Spas 12 není choulostivá, to je S15. Tohle je vojenské koště, které by mělo být blbuvzdorné, taky je to cele takové humpolácké a mohutné.
Naposledy upravil Poli dne 25.01.2007 15:23, celkově upraveno 3
-
premek - Site Admin
Mossberg je vyloženě spotřební kus a nic moc nevydrží. Mám s ním dost osobních zkušeností a na něj musím brát zdaleka nejvíc náhradních dílů - ocházejí hodně (ne jen opotřebováním - většinou odlomením). Potom odejde komora (hlaveň nemá tvrdochrom (blbě se udržuje) a komora se po pár tisících ranách vypálí) a je to na odpis.
Zpracování Mossberga (vnitřní) odpovídá tomu, že je to v USA levná brokovnice na opření do kouta - NIC MOC. Stopy po nástrojích, nepřesnosti, ostré hrany, než se ochodí je potřeba velice hrubá síla (někdy i po ochození). Z hlediska zpracování na tom možná trošku lépe jsou 500vky než 590ky.
590ka má výhodu, že se do ní vejde 8+1 nábojů 12x70, pokud máte štěstí a nezdeformovanou trubku zásobníku (ze čtyř mossbergů byly problémy se třema). Pokud je trošku zmáčknutá, tak se tam zasekne pružina a je potřeba ji uvolnit (většinou nárazem pažby o zem, krátkodobá oprava na střelnici).
Pozor: Stále Mossbergy nezavrhuju
jen píšu jaké špatné zkušenosti jsem s nimi měl.
SPAS12 je sice pěkná, ale funkčně není nic moc navržená. Nabíjecí klapka je jištěna tlačítkem, které se musí zmáčknout (a nedrží dole, takže vyskočí a zase...) Pohyb závěru dozadu je také blokovaný, zkrátka těch tlačítek a různých páček je na ní tolik, že je to velice nepříjemné. Uživatelsky extrémně nepříjemná brokovnice.
Zpracování Mossberga (vnitřní) odpovídá tomu, že je to v USA levná brokovnice na opření do kouta - NIC MOC. Stopy po nástrojích, nepřesnosti, ostré hrany, než se ochodí je potřeba velice hrubá síla (někdy i po ochození). Z hlediska zpracování na tom možná trošku lépe jsou 500vky než 590ky.
590ka má výhodu, že se do ní vejde 8+1 nábojů 12x70, pokud máte štěstí a nezdeformovanou trubku zásobníku (ze čtyř mossbergů byly problémy se třema). Pokud je trošku zmáčknutá, tak se tam zasekne pružina a je potřeba ji uvolnit (většinou nárazem pažby o zem, krátkodobá oprava na střelnici).
Pozor: Stále Mossbergy nezavrhuju

SPAS12 je sice pěkná, ale funkčně není nic moc navržená. Nabíjecí klapka je jištěna tlačítkem, které se musí zmáčknout (a nedrží dole, takže vyskočí a zase...) Pohyb závěru dozadu je také blokovaný, zkrátka těch tlačítek a různých páček je na ní tolik, že je to velice nepříjemné. Uživatelsky extrémně nepříjemná brokovnice.
-
Poli - Častý návštěvník
-
premek - Site Admin
Materiálově není špatná, nabíjecí klapku má na můj vkus trošku špatně tvarovanou, takže mi moc nevyhovuje (měl jsem originál Fabarma).
Bohužel, proto že se nabíjení musí řešit různým přidržováním nebo zvláštním štelováním prstů, je to pomalejší (a když se snažíš zrychlit, tak bolestivější).
Pokud má být na občasné zastřílení a sedne ti dobře, není to špatná volba.
Bohužel, proto že se nabíjení musí řešit různým přidržováním nebo zvláštním štelováním prstů, je to pomalejší (a když se snažíš zrychlit, tak bolestivější).
Pokud má být na občasné zastřílení a sedne ti dobře, není to špatná volba.
-
-
tom - Častý návštěvník
-
premek - Site Admin
Benelli M4 má klapku odpruženou a mě se Benelli automaty nenabíjejí moc dobře. Přijde mi, že je potřeba náboje zasunout hodně hluboko než je zachytí zásobník a když vyskočí, hůř se to řeší.
Winchester 1300 má klapku odpruženou, tvarovanou velice podobně Remingtonu 870 a standardně za nic nedrží.
Maverick je vyráběn firmou Mossberg a většinu dílů má stejnou, jen je to ještě levnější.
Remingtona bych neškrtal.
Doporučil bych ti to zkusit, to jak ti sedne je u brokovnice velice důležité.
Winchester 1300 má klapku odpruženou, tvarovanou velice podobně Remingtonu 870 a standardně za nic nedrží.
Maverick je vyráběn firmou Mossberg a většinu dílů má stejnou, jen je to ještě levnější.
Remingtona bych neškrtal.
Doporučil bych ti to zkusit, to jak ti sedne je u brokovnice velice důležité.
-
tom - Častý návštěvník
premek: to se lehce řekne vyzkoušet, ale kde potkám všechny pohromadě? Jedině natrefit na nějakou předváděčku.
Ten Winchester měl fakt nějakej výstupek uvnitř, za kterej to drželo, ale lepší bude asi něco bez té klapky. U Mossberga se mi líbí to že má rovnou miřidla a Ondra mi tvrdil že má i tvrdochrom v hlavni. A jak jsem psal bohužel nekradu, takže na Beneli nemám, a nebo asi začnu. 

-
-
tom - Častý návštěvník
-
ufo - Moderátor
-
Poli - Častý návštěvník
Pokud řešíš Mossberg, tak se podívej na Fabarm, mířidla má také, navíc má na rámu standartně rybinu a rail a dodává se dle mě s lepšími a levnějšími mířidly. Origo ghost ring hledí od Moss stojí asi 3000,-, je bez světlovodů. origo Fabarm GR se světlovody vychází asi na 1500,-. Cena zbraně je také o trochu níž, než u Mossberga. Jinak Remington 870 jsem měl na předváděčce brokovnic v ruce a zdá se mi, že oproti jiným víc kope.
-
tom - Častý návštěvník
-
Bobr - Moderátor
tom tady máš info : viewtopic.php?p=39027#39027 kde těch brokůvek bude víc pohromadě
Naposledy upravil Bobr dne 26.01.2007 21:46, celkově upraveno 1
-
-
premek - Site Admin
-
tom - Častý návštěvník
-
dydla - Častý návštěvník
-
dydla: Na bráchovo Rem 870 jsou "rifle sights" - vzadu hledí s bílým trojúhelníčkem a vepředu moucha s bílou tečkou na vrcholu. Taky se dělá s ghost ringem.
Brácha má tuhle verzi, bohužel obrázek jeho miřidel tam už není
.
Brácha má tuhle verzi, bohužel obrázek jeho miřidel tam už není

-
dydla - Častý návštěvník
-
premek - Site Admin
Ohledně mířidel je to opět na vyzkoušení - záleží na vašich očích. Vezmu nejobvyklejší konfigurace.
perlička nebo jen muška. Pro broky dostatečné, při použití jednotné střely nadraka. Buď si najdete referenční bod někde na závěru (pak budete pomalí jak ho budete hledat) nebo se netrefíte.
Hledí a muška. To mám já, je to dobré. Na brokové použití je lepší plátek hledí tzv. Tropical, pro lov divoké zvěře, umožňuje dobrý kompromis mezi přeností (při trošku pečlivějším pomíření) a rychlostí (při prostém hození brokovnice).
Ghost-Ring. Ten doporučuji skutečně vyzkoušet. Princip je takový, že oko je blízko hledí (ten kroužek skoro nevidíte, nebo velice rozmazaný) a oko se automaticky vystředí do nejjasnějšího místa, což je střed toho kruhu. Pak dostanete do zorného pole mušku a bum
J jsem krátkozraký a mám problém, že mi oko zaostří na hledí a mušku musím víc hledat, jsem s tím tedy docela pomalejší. Obecně jsou to velice přesná ale pomalejší mířidla (v porovnání s muškou-hledím).
Já jsem první brokovnici měl pouze s muškou, na závěr jsem si přidělal dvě světlovodná vlákna a měl jsem tak velice široké hledí (šířka skoro na 4 mušky). Při rychlé střelbě jsem viděl jen mušku, při míření na jednotnou jsem se trochu soustředil a umístil jsem mušku mezi ta vlákna.
Tropické hledí na mé brokovnici je tady : http://shop.vmcustom.cz/data/obrazky/galerie/RIMG0091.JPG
Teď mám od Benelli originál hlaveň s hledím a muškou.
http://www.benelli.it/images/Image.asp?ID=874
Co se délky týče, mezi 18 a 20" není takový rozdíl. 18 je klasika, 20 není o tolik pomalejší. s 24 nebo 28 už ale počítejte s podstatným bržděním pohybu (setrvačnost a velká hmotnost na ústí). Benelli má 18,5", mě tato délka perfektně vyhovuje. Nad 20 bych nešel.
perlička nebo jen muška. Pro broky dostatečné, při použití jednotné střely nadraka. Buď si najdete referenční bod někde na závěru (pak budete pomalí jak ho budete hledat) nebo se netrefíte.
Hledí a muška. To mám já, je to dobré. Na brokové použití je lepší plátek hledí tzv. Tropical, pro lov divoké zvěře, umožňuje dobrý kompromis mezi přeností (při trošku pečlivějším pomíření) a rychlostí (při prostém hození brokovnice).
Ghost-Ring. Ten doporučuji skutečně vyzkoušet. Princip je takový, že oko je blízko hledí (ten kroužek skoro nevidíte, nebo velice rozmazaný) a oko se automaticky vystředí do nejjasnějšího místa, což je střed toho kruhu. Pak dostanete do zorného pole mušku a bum

Já jsem první brokovnici měl pouze s muškou, na závěr jsem si přidělal dvě světlovodná vlákna a měl jsem tak velice široké hledí (šířka skoro na 4 mušky). Při rychlé střelbě jsem viděl jen mušku, při míření na jednotnou jsem se trochu soustředil a umístil jsem mušku mezi ta vlákna.
Tropické hledí na mé brokovnici je tady : http://shop.vmcustom.cz/data/obrazky/galerie/RIMG0091.JPG
Teď mám od Benelli originál hlaveň s hledím a muškou.
http://www.benelli.it/images/Image.asp?ID=874
Co se délky týče, mezi 18 a 20" není takový rozdíl. 18 je klasika, 20 není o tolik pomalejší. s 24 nebo 28 už ale počítejte s podstatným bržděním pohybu (setrvačnost a velká hmotnost na ústí). Benelli má 18,5", mě tato délka perfektně vyhovuje. Nad 20 bych nešel.
-
tom - Častý návštěvník
-
alfonss - Grafoman
-
tom - Častý návštěvník
-
dydla - Častý návštěvník
-
tom - Častý návštěvník
-
premek - Site Admin
Speedfeed pažba není špatná, tenhle pistolový grip bude trošku zpomalovat při nabíjení (musíš přehmátnout pravou, abys měl nabíjecí okénko nahoru a mohl nabíjet). Samozřejmě jenom na závodech. Při požití kde jde o život je lepší mít stále zamířeno a nabíjet pomaleji, levou, se zbraní v rameni.
Ty náboje v pažbe jsou dobré k posteli
Co se mířidel týče, bude ti je stejně muset přidělat asi puškař...
Na příslušenství se podívej na proarms.cz, od Remingtonu toho mají dost.
Ty náboje v pažbe jsou dobré k posteli

Co se mířidel týče, bude ti je stejně muset přidělat asi puškař...
Na příslušenství se podívej na proarms.cz, od Remingtonu toho mají dost.
- yoky
- Pravidelný návštěvník
Tak jsem se dnes stal šťastným majitelem pumpičky Rem 870 Tactical s taktickou pažbou Knoxx. Zatím to jen očuchávám a kokám a mlaskám. Musím nastudovat jak se to vůbec rozebírá. Bohužel jsem tpo nestihl dnes přihlásit tak zase vyzkoušení se vzfdaluje. Nyní potřebuji pradit: Co za čištění a jak klínovat a co za přepravní tašku s tou krabicéí jsem si dnes připadal jak mačo, když jsem to hnal z Avimu domů.
Tak už se těším až si zastřílím. Myslím, že požáám Premka o pomoc v začátku. Přeci jen je to moje první brkulica a pumpa.
Tak už se těším až si zastřílím. Myslím, že požáám Premka o pomoc v začátku. Přeci jen je to moje první brkulica a pumpa.
-
yoky: Nezničitelný BoreSnake se dělá i ve 12ga, já k němu přikoupil od Hoppe's ještě set se skládacím vytěrákem a kartáč kombinace bronz/nylon.
Klínuje se to jako ostatní pušky a rozebírá se to podle manuálu
- vybiješ, otevřeš závěr, odšroubuješ prodlužku nebo matici na zásobníku, vyskočí na tebe pero s podavačem a sundáš hlaveň. Na další rozebírání už si vezmi manuál.
Klínuje se to jako ostatní pušky a rozebírá se to podle manuálu

-
Pedros - Pravidelný návštěvník
- Lukas_K
- Častý návštěvník
Bych se taky připojil s otázečkou.... kupovat budu až někdy na podzim, ale znáte to
Buď Benelli Nova, tam mám víceméně jasno co kupuji a navíc to není až tolik moc peněz. No a nebo Remi 11-87 http://www.remingtonle.com/shotguns/1187.htm > to je paráda, moc se mi líbí, ale nikdy jsem ji neměl v ruce a nic o ní tedy nevím. Někde píšou, že výměnné choke má, jinde že je to jen cylindr (není to nutnost, ale neublíží...), možná je to různé podle verze, ale nenašel jsem k tomu klíč? Tvrdochrom v laufu podle všeho je, takže gud, klasická miřidla taky fajn... Info, zkušenosti, za všechno budu vděčný. L.

-
sněhulák - Sponzor serveru
to lukas_K: Snad jen jestli počítáš s tím, že Benelli NOVA je pumpa, kdežto Remington 11-87 je automat, takže obě dvě spadají do úplně jiné kategorie?
... k tomu Remingtonu, v odkazu který jsi uvedl jsou v provedení Law&Military které se od standardního modelu 11_87 liší celkově odolnějším provedením(hlavně použité plasty a povrch. úprava) a "taktickou" zkrácenou hlavní na 18" nebo 14", u které je pravděpodobně jen pevné zahrdlení Improved Cyl. Jinou hlaveň pro toto provedení tuším nedodávají.
... u standardního modelu 11_87 si pak můžeš vybrat z celé nabídky loveckých a sportovních hlavní viz. http://www.proarms.cz/ceniky/Zbrane/Rem ... MO2006.pdf , které již mají výměnné choke.
... k tomu Remingtonu, v odkazu který jsi uvedl jsou v provedení Law&Military které se od standardního modelu 11_87 liší celkově odolnějším provedením(hlavně použité plasty a povrch. úprava) a "taktickou" zkrácenou hlavní na 18" nebo 14", u které je pravděpodobně jen pevné zahrdlení Improved Cyl. Jinou hlaveň pro toto provedení tuším nedodávají.
... u standardního modelu 11_87 si pak můžeš vybrat z celé nabídky loveckých a sportovních hlavní viz. http://www.proarms.cz/ceniky/Zbrane/Rem ... MO2006.pdf , které již mají výměnné choke.
- Lukas_K
- Častý návštěvník
Především obě spadají do škatulky "líbí se mi," a to se počítá
soutěže se mě týkají jen občas, takže je mi fuk, v jaké kategorii prohraju, když se jedu jen pobavit
http://www.remington.com/products/acces ... _tubes.asp
Improved Cyl. je ale i jedno z výměnných zahrdlení... a já nemůžu nikde vyštrachat, jestli informace na webu znamená, že výměnné choke má a tenhle se prostě dodává jako základ, no a nebo nemá.
A pořád by mě velmi hodně moc zajímaly nějaké ty zkušenosti, popřípadě pomluvy... co starší 1100? Kromě komorování se skoro neliší a mezi lidmi jsou, ne?

http://www.remington.com/products/acces ... _tubes.asp
Improved Cyl. je ale i jedno z výměnných zahrdlení... a já nemůžu nikde vyštrachat, jestli informace na webu znamená, že výměnné choke má a tenhle se prostě dodává jako základ, no a nebo nemá.
A pořád by mě velmi hodně moc zajímaly nějaké ty zkušenosti, popřípadě pomluvy... co starší 1100? Kromě komorování se skoro neliší a mezi lidmi jsou, ne?
-
premek - Site Admin
Výměnné zahrdlení je u Remingtonů označeno RemChoke.
Když je napsáno, že brokovnice má im. cyl., znamená to, že má pevné zahrdlení.
Pokud je napsáno, že má RemChoke, znamená to, že má výměnné zahrdlení
1100 jsou dobré brokovnice, spolehlivější než Benelli automaty, kvůli tomu že používají opakování pomocí odběru plynů, ne jen zpětným rázem. Pokud jde o pobavení, víc zábavy užiješ určitě s pumpou
Když je napsáno, že brokovnice má im. cyl., znamená to, že má pevné zahrdlení.
Pokud je napsáno, že má RemChoke, znamená to, že má výměnné zahrdlení
1100 jsou dobré brokovnice, spolehlivější než Benelli automaty, kvůli tomu že používají opakování pomocí odběru plynů, ne jen zpětným rázem. Pokud jde o pobavení, víc zábavy užiješ určitě s pumpou

-
tom - Častý návštěvník
- yoky
- Pravidelný návštěvník
-
- yoky
- Pravidelný návštěvník
V současné době mně postačuje R 870 Tactical s montáží a puškovými mířidly. Na střelnici na blbnutí je to dostatečná zbraň. Nejsem ani lovec ani střelec spec. loveckých disciplin. A "čoky" by to jenom komplikovali. Je to zbraň laděná více méně pro obranu. I v policejní praxi se ukázala 18" nebo nově 18,5" dlouhá hlaveň jako dostatečná.
Někde na netu jsem četl, že u brokárny nemá velký význam délka hlavně na účiný dostřel, zato čoky mají vliv na jak na dostřel tak na rozptyl. Dobře udržovaná R870 dokáže s jednotnou střelou trfovat na až 150 m s elektronickými mířidly. To už je dálka na kterpu ani nevidím. A když se k tomu přidá ještě na pevno upnutá hlaveň, tak se přesnost ještě zvýší. Mně se prostě líbí ta řekl bych proporcionální vyváženost.
Někde na netu jsem četl, že u brokárny nemá velký význam délka hlavně na účiný dostřel, zato čoky mají vliv na jak na dostřel tak na rozptyl. Dobře udržovaná R870 dokáže s jednotnou střelou trfovat na až 150 m s elektronickými mířidly. To už je dálka na kterpu ani nevidím. A když se k tomu přidá ještě na pevno upnutá hlaveň, tak se přesnost ještě zvýší. Mně se prostě líbí ta řekl bych proporcionální vyváženost.
-
MiRaS - Častý návštěvník
-
jomekabi - Příspěvky: 2011
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
- yoky
- Pravidelný návštěvník
-
MiRaS - Častý návštěvník
Díky za upřesnění. Trochu mě zarazilo, že by čoky prodlužovali dostřel jako takový
yoky: Ty máš policejní Remington 870 Tactical? Jedná se o tento model nebo tento model nebo o úplně jiný?
Pokud se nejedná o policejní, jak jsi spokojen s povrchovkou?

yoky: Ty máš policejní Remington 870 Tactical? Jedná se o tento model nebo tento model nebo o úplně jiný?
Pokud se nejedná o policejní, jak jsi spokojen s povrchovkou?
- yoky
- Pravidelný návštěvník
Miras
mám tenhle model první od shora. Mám ji ale upravenou pružiny a vybavení jako policejní verzi. na závěru mám piccatiny kolejnice pro Eotech. na nich mám LPA ghost ring hledí a nyaní se předělává moucha dávám tam LPA SG4. pokud jde o povrchovku, tak ta je klasické černění. Nic moc. Tak pak budu aplikovat povrchovku od KG Industries. Tu samou co jsem dal na Kimbra. Je to obdoba laku na CZtách

mám tenhle model první od shora. Mám ji ale upravenou pružiny a vybavení jako policejní verzi. na závěru mám piccatiny kolejnice pro Eotech. na nich mám LPA ghost ring hledí a nyaní se předělává moucha dávám tam LPA SG4. pokud jde o povrchovku, tak ta je klasické černění. Nic moc. Tak pak budu aplikovat povrchovku od KG Industries. Tu samou co jsem dal na Kimbra. Je to obdoba laku na CZtách

-
4mike - saigaholic
- jbiker
- Častý návštěvník
Dovolím s variaci na dotazy částečně již dříve položené. Prosím o radu zde přítomné zkušené "shotgunnery". Rozhodl jsem se koupit pumpu, řekněme, víceúčelovou. Takže předpokládané využití: Nejsem myslivec. Párkrát za rok (řekněme, jaro až podzim, max.1x za měsíc) asfalťáky na velmi amatérské bázi, ale hlavně si sem-tam zablbnout na střelnici (sklopky 10 - 50m, papír), broky, občas slug. A když už to bude doma, tak samozřejmě pro klid duše "pod postel" pro pocit jistoty. Choky asi nejsou nutné, ale když už by byly, proč ne. Alespoň fix IC bych viděl jako přínos. Nabíjecí klapku neřeším, vrcholový sport s tím dělat nebudu. Cena cca 15 tis.(20 tis. max.)
Ideálu se blíží Remi 870 Police Synthetic, hlaveň 20“ nebo 18“, Imp. Cyl.(fix) – slušně vytuňená už v základu, ale pochybuji, že bych se vešel do cenových mantinelů, takže spíš klasickou 870 Express a tunit nebo 870 Turkey 21“ (ventilovaná lišta, choke, dokoupit plastové pažbení, IC nebo LM choke, později možná i slug lauf s OM). Výhodou je bohatý aftermarket, zásadní nevýhodou zřejmě dostupnost. Mluvil jsem s VM a Proarms. Pan Hofman byl trochu vetší optimista, ale vybrat si něco, co není v Čechách skladem je zřejmě na svatou tpělivost. Čekat možná i 6 měsíců, to bych asi nerozdejchal.
Další na řadě je Benelli Nova Slug 20“ (24“) nebo Nova 24“ vent. rib + muška, zákl. sada choke. Nova Tactical už je přes limit. Design trochu sci-fi, pažba v kuse s pouzdrem závěru nic moc řešení, ale žít bych s tím mohl. Dostupnost cca do měsíce (dle VM).
Potom Fabarm Sdass Black – zřejmě skladem v BVS nicméně, – pod tímhle označením se snad ani nevyráběla. Podle všeho nějaký starší model. U „Brymči“ mají totéž v komisi. Neměl jste jí někdo v ruce ? Už se tam povaluje podezřele dlouho. Líbí se mi SDASS Composite. Na Fabarm aftermarket prakticky neexistuje, ale zrovna tahle flinta má, kromě puškových mířidel, prakticky vše podle mých představ. Otázkou je životnost a dostupnost náhradních dílů. Dovozce C.I.D. (?)
Sem tam se někde povaluje i Winchester Defender 1300, ale to už asi ne. Už jen proto, že výrobce zavřel kvelb.
Číňan, Turek absolutně ne, chci si udělat radost, ne přinést domů laciné DoDo.
S brokárnama mám zatím malou zkušenost, takže praktický dotaz na závěr. Z výše uvedených mírně favorizuji Benelli Nova 24“ se šínou a perličkou. Jen si nejsem jistý, jak se dá v téhle kofiguraci trefovat slugem na těch cca 50 metrů (platí i pro variantu R870 Turkey). Rozhodně nejsem žádný čarostřelec. Na druhou stranu, broky z hladké slug hlavně na sklopky by asi neměl být problém (?) a asfalťáky jako sváteční zábava by se asi daly přežít (?), takže raději Nova Slug s OM ?
Tak, tolik mé slohové cvičení (předem dík)
Ideálu se blíží Remi 870 Police Synthetic, hlaveň 20“ nebo 18“, Imp. Cyl.(fix) – slušně vytuňená už v základu, ale pochybuji, že bych se vešel do cenových mantinelů, takže spíš klasickou 870 Express a tunit nebo 870 Turkey 21“ (ventilovaná lišta, choke, dokoupit plastové pažbení, IC nebo LM choke, později možná i slug lauf s OM). Výhodou je bohatý aftermarket, zásadní nevýhodou zřejmě dostupnost. Mluvil jsem s VM a Proarms. Pan Hofman byl trochu vetší optimista, ale vybrat si něco, co není v Čechách skladem je zřejmě na svatou tpělivost. Čekat možná i 6 měsíců, to bych asi nerozdejchal.
Další na řadě je Benelli Nova Slug 20“ (24“) nebo Nova 24“ vent. rib + muška, zákl. sada choke. Nova Tactical už je přes limit. Design trochu sci-fi, pažba v kuse s pouzdrem závěru nic moc řešení, ale žít bych s tím mohl. Dostupnost cca do měsíce (dle VM).
Potom Fabarm Sdass Black – zřejmě skladem v BVS nicméně, – pod tímhle označením se snad ani nevyráběla. Podle všeho nějaký starší model. U „Brymči“ mají totéž v komisi. Neměl jste jí někdo v ruce ? Už se tam povaluje podezřele dlouho. Líbí se mi SDASS Composite. Na Fabarm aftermarket prakticky neexistuje, ale zrovna tahle flinta má, kromě puškových mířidel, prakticky vše podle mých představ. Otázkou je životnost a dostupnost náhradních dílů. Dovozce C.I.D. (?)
Sem tam se někde povaluje i Winchester Defender 1300, ale to už asi ne. Už jen proto, že výrobce zavřel kvelb.
Číňan, Turek absolutně ne, chci si udělat radost, ne přinést domů laciné DoDo.
S brokárnama mám zatím malou zkušenost, takže praktický dotaz na závěr. Z výše uvedených mírně favorizuji Benelli Nova 24“ se šínou a perličkou. Jen si nejsem jistý, jak se dá v téhle kofiguraci trefovat slugem na těch cca 50 metrů (platí i pro variantu R870 Turkey). Rozhodně nejsem žádný čarostřelec. Na druhou stranu, broky z hladké slug hlavně na sklopky by asi neměl být problém (?) a asfalťáky jako sváteční zábava by se asi daly přežít (?), takže raději Nova Slug s OM ?
Tak, tolik mé slohové cvičení (předem dík)
-
alfonss - Grafoman
-
jbiker: 24" hlaveň s lištou bude na ty holuby pravděpodobně lepší, ale to neznamená že si dobře nezablbneš i bez lišty s 18" hlavní. Jinak pokud je na brokové hlavni lišta a bude se ti mířit špatně na vzdálené cíle (50m a dál) tak není problém pořídit si magnetická otevřená mířidla(muška i hledí, klidně se světlovodným vláknem), které se jednoduše přicvaknou na lištu a tak dostaneš "regulérní" mířidla. Navíc díky jejich plochosti nebudou ani moc vadit při míření přes lištu.
- jbiker
- Častý návštěvník
alfonss: Nějaké zásadní mechanické problémy nebo vypalování komory asi nehrozí ani u relativně "low end" Benelli, že jo? Ta překalená kladiva jsou podle všeho taky vyřešená. Nemáš náhodou fotku přes mířidla nebo link na nějakou fotogalerii, prosím tě?
sněhulák: Dík za typ. Našel jsem třeba Hi-Viz nebo Truglo.
Zatím mám jen nabídku na Fabarm SDASS Composite za necelých 13000 (zatím překvapivě dobrá zkušenost s C.I.D. - alespoň v korespondenci). Je to teda kus flinty (61 cm lauf, prodlužka na 8 nábojů, takže možná až 9 Practicalů, výměnný choke - OEM cylinder). Dodací lhůta cca měsíc. Akorát je na webu minimum referencí. Nejvíc zkušeností se dá nabrat na amerických fórech, ale tyhle nové typy se ve Státech asi neprodávají. Navíc pouzdro závěru je Ergal, tedy lepší dural (ty cinty o aerospace quality mě moc neberou). Pokud by to byla podobná konstrukce jako Win 1300, tak se toho nebojím ale to se podle fotky nepozná.
sněhulák: Dík za typ. Našel jsem třeba Hi-Viz nebo Truglo.
Zatím mám jen nabídku na Fabarm SDASS Composite za necelých 13000 (zatím překvapivě dobrá zkušenost s C.I.D. - alespoň v korespondenci). Je to teda kus flinty (61 cm lauf, prodlužka na 8 nábojů, takže možná až 9 Practicalů, výměnný choke - OEM cylinder). Dodací lhůta cca měsíc. Akorát je na webu minimum referencí. Nejvíc zkušeností se dá nabrat na amerických fórech, ale tyhle nové typy se ve Státech asi neprodávají. Navíc pouzdro závěru je Ergal, tedy lepší dural (ty cinty o aerospace quality mě moc neberou). Pokud by to byla podobná konstrukce jako Win 1300, tak se toho nebojím ale to se podle fotky nepozná.
-
ufo - Moderátor
-
Jirka_KT - Pravidelný návštěvník
-
alfonss - Grafoman
-
alfonss - Grafoman
- jbiker
- Častý návštěvník
alfonss: nevadí
všem: dík za rady a komentáře
Mám k tématu rozjednanou nějakou alternativu, takže to zatím padá, ale jen pro zajímavost, včera jsem obíhal prodejny zbraní v okolí a kromě haldy šrotu typu Hatsan jsem narazil na nový atomat s přepínáním na pumpu - Franchi SPAS 12. Krásná flinta (i když nic pro staromilce), varianta s pevnou pažbou a pistolovkou. Málokdy se stane, ža by mi bříza takhle padla - deset přilícení pod různými úhly, desetkrát mířidla v lajně bez korekcí. Na sucho všechno hladké a bez vůlí, jen to pumpování je asi opravdu nouzovka, uvolnit předpažbí přes dvě pojistky je "o-zlom-prst" (pokud na to není nějaký fígl, který jsem v té rychlosti neodhalil). Ovšem při pohledu na cenu hlavu do závěje a úprk. Takže, kdybyste jí někdo sháněl, písněte PM a já vám píchnu (s těžkým srdcem), kde je k mání
všem: dík za rady a komentáře
Mám k tématu rozjednanou nějakou alternativu, takže to zatím padá, ale jen pro zajímavost, včera jsem obíhal prodejny zbraní v okolí a kromě haldy šrotu typu Hatsan jsem narazil na nový atomat s přepínáním na pumpu - Franchi SPAS 12. Krásná flinta (i když nic pro staromilce), varianta s pevnou pažbou a pistolovkou. Málokdy se stane, ža by mi bříza takhle padla - deset přilícení pod různými úhly, desetkrát mířidla v lajně bez korekcí. Na sucho všechno hladké a bez vůlí, jen to pumpování je asi opravdu nouzovka, uvolnit předpažbí přes dvě pojistky je "o-zlom-prst" (pokud na to není nějaký fígl, který jsem v té rychlosti neodhalil). Ovšem při pohledu na cenu hlavu do závěje a úprk. Takže, kdybyste jí někdo sháněl, písněte PM a já vám píchnu (s těžkým srdcem), kde je k mání

-
Casper - Příspěvky: 338
-
premek - Site Admin
Pazba spojena s pouzdrem zaveru i Benelli Nova co vim nikomu moc problemy nedela, ale pokud by tak vadila, Benelli Supernova to uz spojene nema.
sklopky broky na 50m jsou hodne optimisticke jakoukoliv hlavni, rekneme do 30ti, beznym strelivem.
Co se presnosti tyce, to co pise alfonss plati bez vetsich problemu.
sklopky broky na 50m jsou hodne optimisticke jakoukoliv hlavni, rekneme do 30ti, beznym strelivem.
Co se presnosti tyce, to co pise alfonss plati bez vetsich problemu.
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
-
Bobr - Moderátor
-
MarK - Moderátor
-
dydla - Častý návštěvník
-
MarK - Moderátor
- BestPatron
- Občasný návštěvník
Délky Benelek
Dobrý den, brokovnice Benelli Nova a SuperNova se nastavují pomocí gelových botek, které se vyrábí ve třech délkách. Tím se dociluje většího komfortu při zpětném rázu a zároveň lepší ergonomie pro uživatele.
Sám střílím s Novou (a střídavě SuperNovou a M2kou) a naprostá spokojenost.
Pokud byste někdo měli zájem o tyto zbraně, popřípadě jejich laděné "custom" verze, tak se neváhejte na mne obrátit. Rád Vám pomohu.
S přáním hezkého dne
Michal Vavrečka
Sám střílím s Novou (a střídavě SuperNovou a M2kou) a naprostá spokojenost.
Pokud byste někdo měli zájem o tyto zbraně, popřípadě jejich laděné "custom" verze, tak se neváhejte na mne obrátit. Rád Vám pomohu.
S přáním hezkého dne
Michal Vavrečka
-
MarK - Moderátor
-
No jo, už se o tom tu psalo u Novy pažba tvoří jeden celek s pouzdrem závěru, a "youth" verzi Novy jsem ještě neviděl, takže skutečně jedině ty botky. Supernova má už pažbu demontovatelnou, ale myslím že Benelli "youth" pažby na Supernovu bohužel taky nedělá. Nicméně myslím že v US by se nějaká custom pažba na Supernovu našla.
- BestPatron
- Občasný návštěvník
Re: Výběr brokovnice
Další "krizoidní" možností je nechat si pažbu (popřípadě i předpažbí) nechat udělat ze dřeva na míru .... ?
-
sided - Moderátor
především to chce vyzkoušet konkrětní flintu, mám 175cm s vysokým podpatkem a bral jsem si prodlouženou botku na SuperNovu, Michal je o dvě hlavy větší a střílí s origoš dýlkou pokud vím.... každá flinta sedne jinak a každý střelec jí jinak drží 

-
Bulls.eye - Častý návštěvník
Narazil jsem v Aliiancze na pumpu Browning BPS Stalker - má jen jedno okénko pro výhoz i nabíjení umístěné zespodu, bez klapky. Cenově taky zajímavá (o pár peněz pod benelli nova).
Víte o ní někdo něco? Na netu je informací jako šafránu...
Zajímala by mě hlavně vhodnost pro IPSC.
Víte o ní někdo něco? Na netu je informací jako šafránu...
Zajímala by mě hlavně vhodnost pro IPSC.
- BestPatron
- Občasný návštěvník
No zkus se zajet podívat na závody IPSC, tam nejlépe uvidíš zastoupenost "těch kterých" zbraní v českém IPSC. Jestli se moc neminu (a to neminu) tak v první dvacítce nevlastní Benelli Supernovu asi tři nebo čtyři střelci. Jinak všichni mají Supernovu (nebo Novu)...
Zkus tam hodit okem jestli tam někdo nemá taky ten Browning...
Zkus tam hodit okem jestli tam někdo nemá taky ten Browning...

-
4mike - saigaholic
Bullseye
v dřevních dobách IPSC využitelná byla, dnes kdy jsou k dispozici Novy a Supernovy je to už anachronismus
ikdyž je to jinak skvělá pumpa
v dřevních dobách IPSC využitelná byla, dnes kdy jsou k dispozici Novy a Supernovy je to už anachronismus
ikdyž je to jinak skvělá pumpa
-
SW_FOX - Grafoman
BPS vlastním a plně souhlasím s tím co napsal 4mike, je to skvělý stroj, výborně se s tím střílí, příjemně se to ovládá, udělá spoustu radosti, ale na špičkové závodění to není, tam kralujou benellky, zejména jde o rychlost jakou s ní dobiješ..... Nicméně ve srovnání s oblíbeným Rem 870 je to o třídu lepší flinta.....
-
Bulls.eye - Častý návštěvník
Dík, to jsem chtěl slyšet 
Fox: Nemáš tu flintu náhou zaparkovanou v GC? Moc rád bych se na ni v sobotu na LOSu mrknul.

Fox: Nemáš tu flintu náhou zaparkovanou v GC? Moc rád bych se na ni v sobotu na LOSu mrknul.
- open
- Častý návštěvník
Kolega měl BSP, asi tři sezony s ní ipsc střílel. Flintu vcelku chválil, ale vadilo mu právě to vyhazování nábojnic podnohy a občas při svižnym střílení se mu nějak dostal náboj do polohy kdy se flinta sekla.
-
SW_FOX - Grafoman
No klidně ji tam hodím.
OPEN: to se mi nikdy nestalo, ale je pravda, že při střelbě v pohybu v před to zejména na betonové podlaze není uplně příjemné, že ti padají hilsny pod nohy, zato v terénu to neva.
Jinak otec s ní v sobotu bouchnul na naháňce velmi pěkného "kukuřičného" lončáka.
OPEN: to se mi nikdy nestalo, ale je pravda, že při střelbě v pohybu v před to zejména na betonové podlaze není uplně příjemné, že ti padají hilsny pod nohy, zato v terénu to neva.
Jinak otec s ní v sobotu bouchnul na naháňce velmi pěkného "kukuřičného" lončáka.
-
MiRaS - Častý návštěvník
Re: Výběr brokovnice - Benelli M2 Comfortech
Zvazuji zakoupeni starsi Benelli M2 Comfortech (v uprave BestPatron CUSTOM) - 24" hlaven, 3 choke

Mate nekdo zkusenosti s touto brokovnici?
Jsou nejake problemy nebo na co si dat pozor?
Je skutecne tak dobra jak je vychvalovana nebo je nejaky duvod proc ji nevzit?
Predem diky za vsechny postrehy.

Mate nekdo zkusenosti s touto brokovnici?
Jsou nejake problemy nebo na co si dat pozor?
Je skutecne tak dobra jak je vychvalovana nebo je nejaky duvod proc ji nevzit?
Predem diky za vsechny postrehy.
-
boris_ - Častý návštěvník
ma tu niekto skusenosti s tymito este stale relativne novymi modelmi? zvazujem nakup dvanastky a chcem pre zmenu maximalny odklon od klasiky za prijatelnu cenu. preferoval by som samonabijacku ale uplne nevylucujem ani pumpy. saigu/molta nechcem. ma to sluzit na plinking, ochranu baraku a raz do roka ucast na nejakom srandamaci.
Remington 887 Nitro Mag Tactical
http://www.remington.com/products/firea ... tical.aspx
Mossberg 930 SPX
http://www.mossberg.com/products/default.asp?id=32
Remington 887 Nitro Mag Tactical
http://www.remington.com/products/firea ... tical.aspx
Mossberg 930 SPX
http://www.mossberg.com/products/default.asp?id=32
-
tom - Častý návštěvník
- open
- Častý návštěvník
A nebo něco akčnějšího. 

- york
- Nový uživatel
Zdravím priatelia,
dnes som bol obzrieť Remiho 870 a náhodou mi padol zrak bokom kde bola celkom pekná brokovnička
http://www.hr1871.com/Firearms/Shotguns/pardnerPump.asp, (NP1-P18), spracovanie na slušnej urovni, aspoň podľa mňa, cena až moc prijateľná. Má niekto s touto značkou skúsenosti
, prípadne aj s týmto modelom
. Brokovnicou sa chcem hlavne zabaviť na strelnici a príp. zastrielať parkúr, zatiaľ mám vo výhľade Remiho 870 hlaveň 18"-20", ale nebránim sa ani inej značke
, príklad:Winchester SXP Defender.
dnes som bol obzrieť Remiho 870 a náhodou mi padol zrak bokom kde bola celkom pekná brokovnička
http://www.hr1871.com/Firearms/Shotguns/pardnerPump.asp, (NP1-P18), spracovanie na slušnej urovni, aspoň podľa mňa, cena až moc prijateľná. Má niekto s touto značkou skúsenosti

-
ufo - Moderátor
- GOD
- Častý návštěvník
-
Zajic - Častý návštěvník
Jelikoš jsem v pumpovacích brokovnicích apsolutní laik, chci se poradit jak je na tom tato brokovnice : Fabarm SDASS COMPOSITE
Jedná se o udajně lehce střílenou brokádu, ale jelikoš jak jsem psal moc se v tom neorientuju, tak bych uvítal nějakou tu radu na co se u téhle brokovnice dívat a co se tam třeba kazí nebo nekazí atp. Zda jde o slušnou pušku a nebo se jí mám raději vyhnout z nějakého důvou ?
Podotýkám, že prozatimní využití bude střelba pro zábavu a možná i nějaký ten skolený zajíc. Ale hlavně pro tu zábavu a možná časem jak to bude víc v ruce tak třeba i nějaký ten Losík atp.
Edit: Jak to je tím, když je zbraň komorovaná pro ráži 12/76 a já do ní budu cpát 12/70. Podle informací by se snad stát nic nemělo,ale někdo řešil že to taky není ideální že snad se může vypalovat časem komora. Tak by mě zajímal názor, zda je to bez problémů, a nebo raději zvolit pumpu v ráži 12/70

Podotýkám, že prozatimní využití bude střelba pro zábavu a možná i nějaký ten skolený zajíc. Ale hlavně pro tu zábavu a možná časem jak to bude víc v ruce tak třeba i nějaký ten Losík atp.
Edit: Jak to je tím, když je zbraň komorovaná pro ráži 12/76 a já do ní budu cpát 12/70. Podle informací by se snad stát nic nemělo,ale někdo řešil že to taky není ideální že snad se může vypalovat časem komora. Tak by mě zajímal názor, zda je to bez problémů, a nebo raději zvolit pumpu v ráži 12/70

- Nerevar
- Nový uživatel
Zdravím. Rád bych si pořídil nějakou kratší brokovnici menších rozměrů a váhy, pro snadné přenášení a uložení. S kratším dostřelem jako kompenzací, samozřejmě počítám. Vím že ideální by byla lupara, ale na to podstoupit ten proces transformace, nemám sílu.
Mohl by mi někdo dát tip?
Cena nehraje roli.

-
tom - Častý návštěvník
-
4mike - saigaholic
pumpa se sklopkou , nebo vyloženě shorty na 3 rány

jestli to ještě remington nabízí ale netuším

jestli to ještě remington nabízí ale netuším
- Nerevar
- Nový uživatel
Představoval bych si přesně něco podobného tomu, co sem dával 4mike.
Dá se u nás ale podobná shorty brokovnice vůbec sehnat?

-
ufo - Moderátor
Remase vozi Proarms, zkus tam. Sehnat se da. Strelba v olympijskem stylu a hotloadem je zazitek... 

-
4mike - saigaholic
rodokmenem REM 870 MCS asi byla podvěsná brokárna pod utočnou pušku a nekdo dostal napad, že na to jde osadit pistolovka
post99102.html
každopádně to nebude uplně levná hračka

http://www.remingtonmilitary.com/Firear ... p/MCS.aspx
post99102.html
každopádně to nebude uplně levná hračka

http://www.remingtonmilitary.com/Firear ... p/MCS.aspx
-
tom - Častý návštěvník
Ona by šla udělat z normální pumpy, zkrátit vedení a přeletovat objímku, ale i tak to stojí víc jak lupara, takže jediná výhoda je o jeden náboj navíc. 

-
ufo - Moderátor
- Rendo
- Pravidelný návštěvník
Nemáte někdo zkušenost s brokovnící od SAVAGE ARMS Stevens 350 Pump Security http://www.alliancze.cz/brokovnice-stevens-350-pump-security-w-ghost-ring-sights-12ga/d-71189/ ?
Je to podobný systém jako Browning BPS tedy nabíjí se a vyhazují náboje spodem. Měl bych to na homedef nebo občasný srandamač.
Je to podobný systém jako Browning BPS tedy nabíjí se a vyhazují náboje spodem. Měl bych to na homedef nebo občasný srandamač.
- sokar
- Častý návštěvník
Vybírám brokový automat.
Mohl by mi někdo více znalý poradit.
Řeším mezi : Benelli m4 , remington versa max, fabarm pss10
Remington i fabarm mají přebíjení pomocí odvodu plynů, ale benelli má prý přebíjení nějakým zpětným rázem. Všichni říkají, že benelli je jako mercedes. No budiž, ale stejně jako u jiných věcí značka mění cenu a mě zajímá, zda má smysl připlatit si cca 15 tisíc za benelli nebo to samé dostanu u fabarmu či remingtona.
Respektive jak často je třeba automat s odvodem plynů čistit.? Když jsem viděl rosborku, tak je to jako velký lego nebo pucle.
Pokud by měl někdo zkušenosti a byl ochoten napsat svůj názor, budu rád.

Remington i fabarm mají přebíjení pomocí odvodu plynů, ale benelli má prý přebíjení nějakým zpětným rázem. Všichni říkají, že benelli je jako mercedes. No budiž, ale stejně jako u jiných věcí značka mění cenu a mě zajímá, zda má smysl připlatit si cca 15 tisíc za benelli nebo to samé dostanu u fabarmu či remingtona.
Respektive jak často je třeba automat s odvodem plynů čistit.? Když jsem viděl rosborku, tak je to jako velký lego nebo pucle.

-
ufo - Moderátor
Osobne bych to videl na spise REM nebo BEN zduvodu nahradnich/custom dilu a jejich dostupnosti.
Na REM toho ve statech bude urcite pozehnane...
Na REM toho ve statech bude urcite pozehnane...

- sokar
- Častý návštěvník
Něco o tom, že fabarm nemá náhradní díly nebo spíš problém něco sehnat jsem tady někde četl.
Takže myslíte, že třeba za pár let se něco rozbije a budu moct flintu vyhodit, pač nebudou náhradní díly ?
Přecejen je to už trochu pálka za zbraň a nepočítám, že ji budu mít 3 roky ale alespoň 10.
Tady se to nedá ani nikde osahat, pač to snad ani nikdo nemá skladem.
Takže myslíte, že třeba za pár let se něco rozbije a budu moct flintu vyhodit, pač nebudou náhradní díly ?
Přecejen je to už trochu pálka za zbraň a nepočítám, že ji budu mít 3 roky ale alespoň 10.
Tady se to nedá ani nikde osahat, pač to snad ani nikdo nemá skladem.

-
4mike - saigaholic
- sokar
- Častý návštěvník
No popravdě ne, ale už mě psali i z nějakého ipsc, že saiga či molot jsou taky dobrý.
Du to nastudovat.
Du to nastudovat.

- open
- Častý návštěvník
-jak dobrý-vynikajícíííí! 

-
viktorcistic - Moderátor
-
ufo - Moderátor
Rika nekdo, kdo nevi jak se to drzi poradne v ruce... 
Problemy co mela Saiga u VV - udernik, atd. Na to kolik toho ma nabehano se '' vysypala '' v nejnevhodnejsi cas.
Problemy u FB - naboje.
Problemy u JR - zachyt zasobniku(rozlomil se vejpul pod osickou), vymenen.
Jinak u nasich dalsich strelcu nebyly problemy s nicim...
Ja jsem daval cca:
150rds S&B Plastic (6.1mm buckshot) - posledni trenink pred WS + nejaka NSIcka
550rds bird NSI Classica 32g 3.5mm
50rds buck S&B 9kuli
50rds slug S&B Special SLug 32g
bez cisteni, bez jedinne zavady

Problemy co mela Saiga u VV - udernik, atd. Na to kolik toho ma nabehano se '' vysypala '' v nejnevhodnejsi cas.
Problemy u FB - naboje.
Problemy u JR - zachyt zasobniku(rozlomil se vejpul pod osickou), vymenen.
Jinak u nasich dalsich strelcu nebyly problemy s nicim...
Ja jsem daval cca:
150rds S&B Plastic (6.1mm buckshot) - posledni trenink pred WS + nejaka NSIcka
550rds bird NSI Classica 32g 3.5mm
50rds buck S&B 9kuli
50rds slug S&B Special SLug 32g
bez cisteni, bez jedinne zavady
-
4mike - saigaholic
Viktorčistič
-uderník může rupnout v čemkoliv, při tom kolik má VV najeto mne to nepřekvapí, spíš mne překvapilo, že na S12, u Molota je to méně vzácné
-pokud střílíš std patrony okolo 32g se zaškrceným nastavením plynů na magnum, zbavíš se sice 100% spolehlivosti pro specnaz, přínosem je mnohem kultivovanější chování
holt musíš uhlídat šarži patron a interval čištění
-pokud použiješ SaB patrony, stává se že některý várky jsou natolik mimo, že drhnou v šuplatech a ani nejdou po dobrým do komory
-JR záchyt nebyl origo rusák ale US tuningový v nedávné minulosti lehce potrápený jedním ladičem sponek na šuplatech
(ale mohl to být klidně překalený zmetek, ještě jsem ho nedostal do rukou)
-JJ třeba musel střílet Maxrnds. patrony, poněvadž to měl naladěný tak na hranu, že to šlapalo s loňskými Coronami ale s letošními z toho byla opakovačka (chovalo se to jak vz58, což žádný zpětnorázový automat neumí)
-uderník může rupnout v čemkoliv, při tom kolik má VV najeto mne to nepřekvapí, spíš mne překvapilo, že na S12, u Molota je to méně vzácné
-pokud střílíš std patrony okolo 32g se zaškrceným nastavením plynů na magnum, zbavíš se sice 100% spolehlivosti pro specnaz, přínosem je mnohem kultivovanější chování
holt musíš uhlídat šarži patron a interval čištění
-pokud použiješ SaB patrony, stává se že některý várky jsou natolik mimo, že drhnou v šuplatech a ani nejdou po dobrým do komory
-JR záchyt nebyl origo rusák ale US tuningový v nedávné minulosti lehce potrápený jedním ladičem sponek na šuplatech

-JJ třeba musel střílet Maxrnds. patrony, poněvadž to měl naladěný tak na hranu, že to šlapalo s loňskými Coronami ale s letošními z toho byla opakovačka (chovalo se to jak vz58, což žádný zpětnorázový automat neumí)
-
viktorcistic - Moderátor
Výběr brokovnice
Já se ale nebavím jen o našich zavodnicich. Podle účastníků převažovali ti s Sigou a Molotem co se nevyhli zavadam. Ale to už je úděl tuningovejch zbrani 

-
ufo - Moderátor
Rusaci jich na tom zavode rozlomili nekolik. DOSLOVA.
Jenze v okamziku vytazeni fce na hranu to jinak holt nejde.
Navic vsichni pred WS zurive trenovali...
Otazkou je co se rozlomilo...
Jestli spoustak, nosic zavorniku, zavornik...
Jenze v okamziku vytazeni fce na hranu to jinak holt nejde.
Navic vsichni pred WS zurive trenovali...
Otazkou je co se rozlomilo...
Jestli spoustak, nosic zavorniku, zavornik...
-
franta - Častý návštěvník
Přesně - náboje, kterejch jsem vysypal několik desítek krabic a najednou byly bez prachu? nebo mokré - co já vím.. jen to pšouklo a viděl jsem jak se broky sypou z hlavně
a povolenej šroub na liště - od roku 2009 se to nehlo (zalepené, utažené) a zesere se to zrovna v nejnevhodnější chvíli - jo, ale historie se neptá..
Jinak nepřetuňená Saiga je BEST!!

Jinak nepřetuňená Saiga je BEST!!
-
sokar píše:Vybírám brokový automat.
Respektive jak často je třeba automat s odvodem plynů čistit.? Když jsem viděl rosborku, tak je to jako velký lego nebo pucle.![]()
Benelli M4 má taky píst, jako jediná z nabídky Benelli, dokonce dva písty, v případě poruchy/zanesení jednoho to bez problémů střílí dál. Tahle brokovnice byla vyvíjena na základě poptávky amerických speciálních jednotek a oni na pístu trvali. Čistit se moc nemusí, já jsem čistil preventivně po 500 ranách, ale určitě by zvládla násobek. Rozborka jednoduchá, bez nářadí, dělaná pro vojáky. Bezpečně to opakuje i s 24g náboji. Když ti sednou mířidla je to super flinta.
Fabarm bych opravdu nebral, kvalita výroby nebyla nikdy špičková, takže občas jsou potřeba náhradní díly a ty nejsou k dispozici.
Ten remington je novinka, ne moc ověřená v praxi. Výhodu to má hlavně když chce člověk střílet náboje 12/89 což k ničemu není. Odběr plynu mají umístřený v komoře, trochu bych se obával předčasného odemikání. Radši bych vzal model 1100.
Takže za mě Benelli M4, pokud by jsi chtěl střílet i nějak víc asfalťáky tak Benelli M2 nebo Remington 1100.
- sokar
- Častý návštěvník
Dík za info.
Já to vidím tak, že si půjdu výzkoušet všechny 3 a pak se uvidí.
Přeci jen pro porovnání .
Fabarm pss10 - 29900Kč
Remington versa max tactical 39900Kč
Benelli m4 - 49900Kč
Vím, resp. všichni říkají, že benelli, ale já se potřebuju přesvědčit že těch 20 tisíc je adekvátních.
Já to vidím tak, že si půjdu výzkoušet všechny 3 a pak se uvidí.
Přeci jen pro porovnání .
Fabarm pss10 - 29900Kč
Remington versa max tactical 39900Kč
Benelli m4 - 49900Kč
Vím, resp. všichni říkají, že benelli, ale já se potřebuju přesvědčit že těch 20 tisíc je adekvátních.
- SVD
- Občasný návštěvník
Řešil jsem podobný problém, vybral jsem nakonec Browning Maxus, funguje spolehlivě i s náboji 24g na střelnici, pro lov jsou zajímavé 12/76 - 42,5g. Cena je necelých 40000.
-
pepek vyskoc - Občasný návštěvník
http://cz-usa.blogspot.cz/2012/12/new-y ... -guns.html
co říkáte na toto? mohlo by mít cenu se po tom pídit? dost dlouho pošilhávam po browningu ale cz by měla možná přednost.. nakonec moc zkušeností z brokovnicema nemám(jen lůžkový), tak bych rád nejdřív zabouchal, nějaký tip kde by se dalo poblíž prahy pár kousků vidět? klidně hatsan nebo cokoli, ideálně menší soutěž. se jinak dál nehnu
díky
co říkáte na toto? mohlo by mít cenu se po tom pídit? dost dlouho pošilhávam po browningu ale cz by měla možná přednost.. nakonec moc zkušeností z brokovnicema nemám(jen lůžkový), tak bych rád nejdřív zabouchal, nějaký tip kde by se dalo poblíž prahy pár kousků vidět? klidně hatsan nebo cokoli, ideálně menší soutěž. se jinak dál nehnu

- sokar
- Častý návštěvník
No takže to vyhrála benelli m4 super 90.
Po prvních 60 ranách bezva.
Jelikož moc info nebylo a řešil jsem mezi těmi třemi viz dřívější text, tak jsem zvolil to nejdražší.
Jinač remington versamax tactical byl taky dobrej, ale našel jsem několik referencí, že po pár ranách začal jejich systém odvodu plynů selhávat a přestal přebíjet.Taky natahovací páka několikrát vypadla zrovna při lovu kačen někam do vody a už se nenašla.
U fabarmu pss10 mi zase vadilo, že ten pulsní píst má uvnitř polymerovou vložku, která se deformuje při nabití silnější gramáže. Takže spíš na nějaký závody s malejma navážkama.
No takže benelka byla nejjistější volba.
Doufám, že to někomu pomůže při řešení stejného dilema.
Po prvních 60 ranách bezva.
Jelikož moc info nebylo a řešil jsem mezi těmi třemi viz dřívější text, tak jsem zvolil to nejdražší.
Jinač remington versamax tactical byl taky dobrej, ale našel jsem několik referencí, že po pár ranách začal jejich systém odvodu plynů selhávat a přestal přebíjet.Taky natahovací páka několikrát vypadla zrovna při lovu kačen někam do vody a už se nenašla.
U fabarmu pss10 mi zase vadilo, že ten pulsní píst má uvnitř polymerovou vložku, která se deformuje při nabití silnější gramáže. Takže spíš na nějaký závody s malejma navážkama.
No takže benelka byla nejjistější volba.
Doufám, že to někomu pomůže při řešení stejného dilema.

- martin-bezm
- Občasný návštěvník
Muze mi nekdo poradit jaky je rozdil mezi starsim Browningem B 525 a jeho nastupcem B 725 (krom ceny to je smamozdrejme) ja nejak noc nemuzu najit
krom toho ze je tam zmnenena cislovka.
krom toho ze je tam zmnenena cislovka.
- 357sig
- Nový uživatel
Ahoj.
725 má podstatně nižšší baskuli,vylepšený spouštový mechanizmus,nové čoky.
Jinak uzamčení hlavní a ostatní stejné jako 525.
725 má podstatně nižšší baskuli,vylepšený spouštový mechanizmus,nové čoky.
Jinak uzamčení hlavní a ostatní stejné jako 525.
- martin-bezm
- Občasný návštěvník
Aha takže podobná inovace jak czub ve stylu kde bysme mohli usetřit
a ještě vydělat. Takže tady ubereme kus materiálu tu vyhodíme jednu nebo dvě
součástky ono to bude fungovat i bez nich. Tím pádem mín práce a mín materiálu a aby se to prodávalo tak to jinak pojmenujem a zdvihnem cenu aby
zákazník viděl kolik sme stím měly práce.
Tak to už chápu.
a ještě vydělat. Takže tady ubereme kus materiálu tu vyhodíme jednu nebo dvě
součástky ono to bude fungovat i bez nich. Tím pádem mín práce a mín materiálu a aby se to prodávalo tak to jinak pojmenujem a zdvihnem cenu aby
zákazník viděl kolik sme stím měly práce.
Tak to už chápu.

-
ufo - Moderátor
- open
- Častý návštěvník
Kdo má zájem vidět všechny ty Akdaly,saigy,benellky,remingtony a další přímo v akci tak už zítra !!!
http://www.leiko.cz/cnc13/shotgun/index_cz.php
http://www.leiko.cz/cnc13/shotgun/index_cz.php
-
spawnik - Častý návštěvník
Nedrželi jste někdo tohoto Norka v rukách? Zajmala by mě spolehlivost a " zpracování"
http://www.alfatactical.cz/norinco-brok ... 12-76.html
http://www.alfatactical.cz/norinco-brok ... 12-76.html
-
SEXYaSMYSLNY - Častý návštěvník
Tak nějakou dobu už vybírám brokárnu. Požadavky: Pumpa, mířidla, cena do 12. Plánuju to vzít několikrát do roka na střelnici (naprosté maximum 500 ran ročně, spíš výrazně míň) + takový běžný homedefense
. Má někdo srovnávací info k těmo dvěma kouskům? Hatsan escor MK a Akkar tt 355? Popř. typ na něco jiného, podobného ražení?
http://cidpraha.inshop.cz/zbrane/dlouhe ... ?ItemIdx=7
http://www.strelecky-portal.cz/e-shop/d ... l?vmcchk=1

http://cidpraha.inshop.cz/zbrane/dlouhe ... ?ItemIdx=7
http://www.strelecky-portal.cz/e-shop/d ... l?vmcchk=1
- cipis
- Sponzor serveru
Toho Escorta má kámoš, žádný problém (ten "krycí" plech nad hlavní upadl po pár ranách, to se nepočítá). Vystřílené z toho je za rok a něco několikanásobek ceny brokovnice. S oblibou do toho cpeme Magnumy a líbí se nám, když nějaký Magnum nacpeme mezi obyčejné lidem, co si to chtějí vyzkoušet 
Jo, ještě něco, když se střílí těma Magnumama, tak z toho integrovaného držáčku v pažbě ty patrony vypadávají

Jo, ještě něco, když se střílí těma Magnumama, tak z toho integrovaného držáčku v pažbě ty patrony vypadávají

- mikee
- Nový uživatel
Chtěl jsem se zeptat jak je to se samonabíječkou Benelli montefeltro, co se týká údržby atd, když chce uživatel této zbraně střílet asfalťáky.
-
lovec_1 - Častý návštěvník
Bez problemov, postacuje bezna udrzba. Niekolko rokov som ju pouzival zaroven ako sportovu a lovecku zbran. Dokonale spolahliva, pohodlna, presna - co viac si zelat.
- frantisekkozisek
- Pravidelný návštěvník
Potřeboval bych poradit na co si dát pozor při koupi jetý pumpy. V brokovnicích jsem úplnej amatér, tak ocením jakoukoliv radu. Naskytla se mi možnost pořídit málo jetou Winchester defender 1300 s dřevěným pažbením za cenu okolo desítky. Myslíte, že je to přiměřená cena?
Děkuji za rady i za názory.
Děkuji za rady i za názory.
-
andy.rybar - Častý návštěvník
Nedávno ji u nás měli v plastu za 6500,- tak za. 10000,- no nevim a hlavně se už nějakou dobu nevyrábí takže by moh bejt problém s dilama!
- Rimmer132
- Sponzor serveru
Co byste mi poradili na LOS/plinking? Váhám mezi novým Moss 500 a Winchester SXP, což je remake 1300, eventuálně Maverick 88, pokud se objeví zajímavý kup.
Představuju si: perlička, normální pažba, pojistka na hřbetě nebo před spouští (střílím levou). Na Mossbergu se mi zamlouvá nabíjení bez klapky a pojistka na hřbetě, zase Winchester by mohl být líp zpracovaný (ale zas je prý z Turecka...), ale nevím, co si myslet o asistovaném vyhození. Cenově šul nul, co byste vybrali a proč, resp. něco úplně jiného v téhle ceně? Resp. dají se někde ve Středních Čechách osahat?
Konečně, je v LOSu signifikantní výhoda 7+1 vs. 5+1 ran, 18,5 vs 20"?
Představuju si: perlička, normální pažba, pojistka na hřbetě nebo před spouští (střílím levou). Na Mossbergu se mi zamlouvá nabíjení bez klapky a pojistka na hřbetě, zase Winchester by mohl být líp zpracovaný (ale zas je prý z Turecka...), ale nevím, co si myslet o asistovaném vyhození. Cenově šul nul, co byste vybrali a proč, resp. něco úplně jiného v téhle ceně? Resp. dají se někde ve Středních Čechách osahat?
Konečně, je v LOSu signifikantní výhoda 7+1 vs. 5+1 ran, 18,5 vs 20"?
- Rimmer132
- Sponzor serveru
-
ls007 - Častý návštěvník
Vybírám dvojku, chtěl bych vyhazováky, jednospoušť, 12/70 (76,89). Napadá někoho něco jiného než IŽ 43?
Ještě jsem objevil ZP 749, ale tu jsem viděl jenom na obrázku. ZP by se mi líbilo, ale kromě té 749 jsou to jenom dvouspoště. Díky.
Ještě jsem objevil ZP 749, ale tu jsem viděl jenom na obrázku. ZP by se mi líbilo, ale kromě té 749 jsou to jenom dvouspoště. Díky.
-
jpp - Častý návštěvník
-
ls007 - Častý návštěvník
Ta je pěkná, ale nemá vyhazovače. Navíc je trochu drahá. Zapomněl jsem napsat, že bych rád kupoval z druhé ruky.
-
JirkaN73 - Nový uživatel
Dobrý den,
řešil jsem podobný problém jako Sokar, když jsem si vybíral brokovnici. Po několika týdnech
pátrání, zkoumání, dotazování všech možných lidí, což může potvrdit jak Sokar tak i Ufo,
jsem došel k volbě mezi dvěma zbraněmi. Remington Versa Max a P.S.S. 10.
Po dalším téměř měsíci zjišťování a dotazování a taká zjištění cen jednotlivých brokovnic
jsem se pevně rozhodl ke koupi brokovnice P.S.S. 10 a po několika zkušebních střelbách
jsem více než spokojen.
Pokud bude zájem přiložím i nějakou fotodokumentaci a po konzultaci se Sokarem, možná
i odkaz na srovnávací testy brokovnic, které se nám podaří sehnat, hlavně těch co máme.
řešil jsem podobný problém jako Sokar, když jsem si vybíral brokovnici. Po několika týdnech
pátrání, zkoumání, dotazování všech možných lidí, což může potvrdit jak Sokar tak i Ufo,
jsem došel k volbě mezi dvěma zbraněmi. Remington Versa Max a P.S.S. 10.
Po dalším téměř měsíci zjišťování a dotazování a taká zjištění cen jednotlivých brokovnic
jsem se pevně rozhodl ke koupi brokovnice P.S.S. 10 a po několika zkušebních střelbách
jsem více než spokojen.
Pokud bude zájem přiložím i nějakou fotodokumentaci a po konzultaci se Sokarem, možná
i odkaz na srovnávací testy brokovnic, které se nám podaří sehnat, hlavně těch co máme.
- munition
- Pravidelný návštěvník
ls07: Koupit brokovou dvojku v jednospoušti za pár kaček bude asi problém. Mezi starýma flintama z druhé ruky se téměř nevyskytují. Na našem trhu se dvojky s jednospouští pohybují pár let a to ještě v malém množstí. Takže budeš buď muset zvednout finanční limit, nebo oželet jednospoušť.
- Rimmer132
- Sponzor serveru
JirkaN73: a Benelli jsi zavrhnul ryze z cenových důvodů? Jak se ten Fabarm nabíjí, zůstane klapka viset, nechytá nehet? Držel jsem od jich jen pumpu a to bylo o krev, cpát po dvou v rychlosti nešlo. Jo a má to stavitelné úhly pažby?
- sokar
- Častý návštěvník
Ahoj Jirko, tak doufám že ti dobře střílí . Hoď sem fotku, nebo do sekce fotky našich zbraní.
Jistě to i ostatní ocení. Chceme s Jirkou udělat test samonabíječek a zatím máme benelli m4 a FABARM PSS10. Jen ten čas se sejít...
Nepřihodí někdo další samonabíječku na společný test ?
Opravdu by mě totiž zajímalo proč je benelli o 20k dražší než Jirkova Fabarm.
Jistě to i ostatní ocení. Chceme s Jirkou udělat test samonabíječek a zatím máme benelli m4 a FABARM PSS10. Jen ten čas se sejít...
Nepřihodí někdo další samonabíječku na společný test ?
Opravdu by mě totiž zajímalo proč je benelli o 20k dražší než Jirkova Fabarm.
-
ls007 - Častý návštěvník
munition: Jo, je mi to jasné. Jsou buďto ZP bez jednospoušti, nebo různí turci bez vyhazovačů. Takže půjdu do IŽ 43. Už mám jednu vyhlídnutou. Díky.
-
JirkaN73 - Nový uživatel
Rimmer132: Ano Benelli jsem zavrhl z cenových důvodů. Chci ještě kulovnici a tak jsem nechtěl investovat více jak 35 000,- Kč. Klapka zůstává dole a zatím jsem nějaké rychlo nabíjení, tedy ani po dvou nábojích nezkoušel a ani netrénoval. Pažba se stavět dá, jsou přímo u zbraně dva vymezovací plasty. + a - 5mm, ale momentálně ti neřeknu na kterou stranu, protože jsem je založil a nemůžu je najít.
Zítra budu čistit po střílení tak nafotím složenou a rozloženou a vložím do fotek našich zbraní.
Zítra budu čistit po střílení tak nafotím složenou a rozloženou a vložím do fotek našich zbraní.
- enfield2
- Pravidelný návštěvník
Mám možnost koupit novou parádní brokovnici dvojku, která má už z výroby niklovaný povrch hlavní. Líbí se mi to, jak je to hezky udělaný. Na druhou stranu můžu koupit ten samý model, ale bez niklu, jen klasický brynýr. Obě jsou za stejný prachy.
Láká mě to jít do té niklované, ale chci se zeptat, jestli jsou nějaké zápory, proč do niklu nejít. Nemůže se to třeba oloupat? Jsem laik co se týká nikl.zbraní, tak se radši ptám.
Nebo když se ten nikl poničí, jde to u puškaře obnovit nebo obrousit a pouze načernit?
Budu rád za jakýkoliv info.
Láká mě to jít do té niklované, ale chci se zeptat, jestli jsou nějaké zápory, proč do niklu nejít. Nemůže se to třeba oloupat? Jsem laik co se týká nikl.zbraní, tak se radši ptám.
Nebo když se ten nikl poničí, jde to u puškaře obnovit nebo obrousit a pouze načernit?
Budu rád za jakýkoliv info.
- munition
- Pravidelný návštěvník
Pokud to máš na lov, tak bych tam viděl několik nevýhod. Za prvé na tebe budou blbě hledět ve sdružení, ale s tím se dá žít. Za druhé není při lovu, zejména individuálním, vždy žádoucí, aby se zbraň blýskala jak psovi kulky, jelikož ti to může zradit zvěř. Loupání bych se bál spíš v případě nekvalitní práce, ale i to se může stát.
- Forestman
- Nový uživatel
Ahoj.Výběr brokovnice je velmi krásná záležitost.Při současné nabídce je opravdu z čeho vybírat.Já šel klasickou cestou od ZHčka přes Turky, Taliány. V současné době mám IŽ Sportinga, ten je určen na půjčování na střelnici. jednu lehkou Italku a z automatů Benellku.Ta je po zkušenostech s Turky prostě SUPER!!!. Bez jakýchkoliv problémů spolyká vše co dostane, včetně starých papíráku ještě z dob Husáka. Nevyměnil bych ji za žádnou jinou. U všech ostatních značek, i renomovaných, se vyskytovaly více či méně zádrhele při přebíjení. Tady NE.
- olbi-m
- Nový uživatel
Zdravím hoši, rozhodnul jsem se pro pumpu v mé cenové relaci (nové zbraně) se usadily dva kousky a to Winchester SXP nebo Mossberg M88 SECURITY. Nemám v plánu žádné velké věci spíš doma do trezoru a občasné střílení možná asfalťáky atd. Víc by se mi asi líbil ten Winchester, tak by mě zajímali nějaké zkušenosti. Předem díky
- mantinel
- Občasný návštěvník
Dobrý den,
pečlivě jsem pročítal fóra zde na střelectví i jinde, ale stále nemám jasno, proto bych Vás chtěl požádat o radu. Rozhodl jsem se pro koupi brokovnice, nikdy jsem z ní nestřílel a osobně bych upřednostnil samonabíjecí, ale jsem omezen cenou. Hned na začátek uznávám, že jí nevyužiji. Plánuji vzít párkrát za rok na střelnici, je to pro mne spíš taková nouzovka v trezoru pro případ..... . Partnerka mi odmítá střílet z pistole nebo pušky, myslim že v nouzi by ale brokovnici použila. Dlouho jsem pročítal a můj favorit by byla Benelli M2 nebo M3, ale tam je cena někde mimo rozpočet. Proto bych v nouzi přistoupil na pumpu Benelli Supernova Tactical s hlavní asi 50cm. Vzhledem k ostatním stříleným zbraním upřednostňuji pistolovou rukojeť. Vim že tu kvalitu zbraně nevyužiju, ale tím že jí mám i na obranu, tak nechci kus plastu co mne v nejnevhodnější dobu nechá na holičkách.
Pokud bych šel cestou automatu, vybral jsem nějaké kousky : Mossberg M930 SPX, Utas XTR-12, Balikli Makarov BSM 12 Full Metal, případně z levnějších Hatsan - Brokovnice Escort Auto Defender 14inch. Ale kromě Mosbergu ty firmy neznám a netušim nic o kvalitě a informací je opravdu málo.
Můžete mi prosím doporučit nějakou opravdu spolehlivou brokovnici, pokud možno samonabíjecí, zásobník alespoň 6 ran, hlaveň počítám max 50cm kuli manipulaci. Tak aby to nebylo žádné DoDo, prostě přinesu domu a bude fungovat, ne že vezmu pilník a budu upravovat zásobníky, komory atd... Tak aby byla spolehlivá funkce, je mi jasné že u samonabíječky záleží na laboraci náboje, ale když vezmu 28 nebo 32 g aby spolehlivě přebíjela. Uvažoval jsem i o Saiga 12K, ale podle recenzí je hodně rozdílná kvalita. Cenu chci max do 30tis, spíš se motat kolem 25 tis. Určitě nechci utrashorty, musí být pažba. Dělá se třeba Benelli supernova 14" s teleskopickou pažbou ?
Samonabíječku upřednostňuju , protože ve stresu člověk dělá blbosti a nebo v kontaktu nemusí mít volnou druhou ruku aby mohl pumpovat. Už jsem byl v situaci , kdy jsem v jedné ruce držel dítě na které útočil pes a druhou manipuloval s pistolí . Pro partnerku by bylo lepší jen mačkat spoušť. I když vim že když nebude pevně držet tak jí taky nepřebije...
Protože se nemůžu rozhodnout, budu rád za rady od lidí co z těchto zbraní střílí a mají praktické zkušenosti a mohou poradit proč nebrat to a to a v čem je výhoda zase toho a toho.
Předem všem moc děkuji
Mantinel
pečlivě jsem pročítal fóra zde na střelectví i jinde, ale stále nemám jasno, proto bych Vás chtěl požádat o radu. Rozhodl jsem se pro koupi brokovnice, nikdy jsem z ní nestřílel a osobně bych upřednostnil samonabíjecí, ale jsem omezen cenou. Hned na začátek uznávám, že jí nevyužiji. Plánuji vzít párkrát za rok na střelnici, je to pro mne spíš taková nouzovka v trezoru pro případ..... . Partnerka mi odmítá střílet z pistole nebo pušky, myslim že v nouzi by ale brokovnici použila. Dlouho jsem pročítal a můj favorit by byla Benelli M2 nebo M3, ale tam je cena někde mimo rozpočet. Proto bych v nouzi přistoupil na pumpu Benelli Supernova Tactical s hlavní asi 50cm. Vzhledem k ostatním stříleným zbraním upřednostňuji pistolovou rukojeť. Vim že tu kvalitu zbraně nevyužiju, ale tím že jí mám i na obranu, tak nechci kus plastu co mne v nejnevhodnější dobu nechá na holičkách.
Pokud bych šel cestou automatu, vybral jsem nějaké kousky : Mossberg M930 SPX, Utas XTR-12, Balikli Makarov BSM 12 Full Metal, případně z levnějších Hatsan - Brokovnice Escort Auto Defender 14inch. Ale kromě Mosbergu ty firmy neznám a netušim nic o kvalitě a informací je opravdu málo.
Můžete mi prosím doporučit nějakou opravdu spolehlivou brokovnici, pokud možno samonabíjecí, zásobník alespoň 6 ran, hlaveň počítám max 50cm kuli manipulaci. Tak aby to nebylo žádné DoDo, prostě přinesu domu a bude fungovat, ne že vezmu pilník a budu upravovat zásobníky, komory atd... Tak aby byla spolehlivá funkce, je mi jasné že u samonabíječky záleží na laboraci náboje, ale když vezmu 28 nebo 32 g aby spolehlivě přebíjela. Uvažoval jsem i o Saiga 12K, ale podle recenzí je hodně rozdílná kvalita. Cenu chci max do 30tis, spíš se motat kolem 25 tis. Určitě nechci utrashorty, musí být pažba. Dělá se třeba Benelli supernova 14" s teleskopickou pažbou ?
Samonabíječku upřednostňuju , protože ve stresu člověk dělá blbosti a nebo v kontaktu nemusí mít volnou druhou ruku aby mohl pumpovat. Už jsem byl v situaci , kdy jsem v jedné ruce držel dítě na které útočil pes a druhou manipuloval s pistolí . Pro partnerku by bylo lepší jen mačkat spoušť. I když vim že když nebude pevně držet tak jí taky nepřebije...
Protože se nemůžu rozhodnout, budu rád za rady od lidí co z těchto zbraní střílí a mají praktické zkušenosti a mohou poradit proč nebrat to a to a v čem je výhoda zase toho a toho.
Předem všem moc děkuji
Mantinel
-
Vejr - Častý návštěvník
ona i samonabíječka udělá závadu když si jí pořádně nechytneš. Mám Remingtona 11-87 automat s odběrem plynů, 24 moc nežere, 28 už jo ale na střelbu jednou rukou to není.
-
Petzold - Moderátor
mantinel: Počítej s tím, že i na sebekvalitnější brokně může něco prdnout. Pružina, drobný díl apod. Polož si otázku, bude se tady za dva roky prodávat Utas nebo Balikli, což je jen Uzkon s jiným názvem, bude tady ještě ten, co to teď jednorázově dovezl ? Bude mít zajištěný servis nebo alespoň dodávku dílů ?
Zkus si zajít třeba na nějaký taktický kurz a pak si také polož otázku, jestli je zásobník zase taková výhoda.
Ony všechny ty brokny ala AR vypadají efektně a tacticool, ve skutečnosti jsou to hodně rozměrné a členité záležitosti. Blbě se s tím manévruje, v případě potřeby žádným způsobem průběžně nedobiješ třeba slug..atd.
Pro tvoje potřeby by asi nejvhodnější volbou byla Beretta 1301 Tactical Pistol Grip, otázka je jestli ji seženeš, takže spíše ten Mossb. 930. Vůbec bych se ale nebál Hatsanu. Dováží se to sem řadu let, prodaly se jich stovky a pro tvoje potřeby nezničitelné.
MPA nebo Auto Defend je dobrá volba, mají takovou drobnou vychytávečku a nezvyklé (ne špatné) vypouštění závěru ze zadní polohy, zvaž jen potřebnou délku hlavně.
Zkus si zajít třeba na nějaký taktický kurz a pak si také polož otázku, jestli je zásobník zase taková výhoda.
Ony všechny ty brokny ala AR vypadají efektně a tacticool, ve skutečnosti jsou to hodně rozměrné a členité záležitosti. Blbě se s tím manévruje, v případě potřeby žádným způsobem průběžně nedobiješ třeba slug..atd.
Pro tvoje potřeby by asi nejvhodnější volbou byla Beretta 1301 Tactical Pistol Grip, otázka je jestli ji seženeš, takže spíše ten Mossb. 930. Vůbec bych se ale nebál Hatsanu. Dováží se to sem řadu let, prodaly se jich stovky a pro tvoje potřeby nezničitelné.
MPA nebo Auto Defend je dobrá volba, mají takovou drobnou vychytávečku a nezvyklé (ne špatné) vypouštění závěru ze zadní polohy, zvaž jen potřebnou délku hlavně.
- Žulda
- Nový uživatel
K předchozímu příspěvku bych dodal, že můj Uzkon AS16, kupovaný v létě 2016, se po půl roce a 420 výstřelech porouchal, Ohnul se plíšek ve spouštěcím mechanismu, který blokuje nabíjení komory. Reklamoval jsem v Bearece, poslali do Zeleného sportu a ti se vyjádřili, že je to neopravitelné a Beareka mi vrátila peníze. Takže opravy těchhle levných turků asi nejsou moc reálné.
-
Petzold - Moderátor
Tak opravit/nahradit/přizpůsobit se dá spousta věcí i když není originální díl, brokna není jaderná elektrárna.
Otázkou je, jestli se obchodníkovi/prodejci na brokně za pár tisíc vyplatí se s tím je..t s nejistým výsledkem. Pak se mu to zase vrátí na reklamaci, zákazník je ještě nasranější.... to je fakt rozumnější vrátit peníze.

Otázkou je, jestli se obchodníkovi/prodejci na brokně za pár tisíc vyplatí se s tím je..t s nejistým výsledkem. Pak se mu to zase vrátí na reklamaci, zákazník je ještě nasranější.... to je fakt rozumnější vrátit peníze.

- mantinel
- Občasný návštěvník
Děkuji za rady a postřehy, máte pravdu a turky jsem zredukoval pouze na Hatsan, kterých se prodává hodně a ty napodobeniny AR15 jsem vyřadil uplně. Ve hře mám tedy Mossberg , kamarád mi ještě doporučil Fabarm S.A.T.8 PRO TELESCOPIC, no a pokud zustanu u pumpy tak pujdu asi cestou té Benelli. Ta beretta co píše Petzold by se mi taky líbila, ale našel jsem jednu prodejnu kde jsou schopni objednat za cenu 65 tis a to si nejsem jistej že by dodali to co chci....
Ještě jednou díky a pokud Vás napadne ještě nějaký tip čím bych neudělal chybu tak sem s náměty
.
Mantinel
Ještě jednou díky a pokud Vás napadne ještě nějaký tip čím bych neudělal chybu tak sem s náměty

Mantinel
- sokar
- Častý návštěvník
Já kdysi začínal s remington 887, ale už pěknejch pár let mám benelli m4 super 90. Uznávám, že je drahá, ale zase mám spolehlivou zbraň, kterou budu mít do konce života a už nemusím žádnou jinou řešit. Rozhodně bych se nebál ani těch Fabarmů. Taky je mám/měl jsem a jsou taky super. Na Hatsany jsem slyšel různý názory, ale jak tady někdo psal - co s ní za pár let ?
-
Poli - Častý návštěvník
No tak pokud turka, tak jedině Hatsan, prodává se u nás přes 10 let, alespoň já svého prvního v té době kupoval. Jinak je to klon Fabarm. To všechno ostatní, co se sem teď hrne od turka, nevím nevím, každý měsíc jiná značka, různá kvalita atd. do toho bych na nějakou spolehlivost a delší užívání nešel, odbouchat s tím, co to vydrží, v případě problémů zkusit opravit novým nebo vyrobeným dílem a když to nepůjde, tak s tím k rajčatům.
-
Petzold - Moderátor
To zas až tak není , každý měsíc jiná značka.."kopíruji sám sebe z vedlejšího fora":
No, za posledních cca 10 let se Turecko stalo "velmocí" v produkci brokovnic,hlavně Američani a Italové tam nacpali peníze, CNC stroje, vyrábí to tam dneska stejně fabrik jako ve zbytku světa a občas i přijdou se zajímavým vlastním technickým řešením.
I když raději tíhnu k samonabíječkám, po zkušenostech Fabarmem, s mexickým Maverickem 88 a zejména Rem 870 s obrovsky kolísavou kvalitou výroby si troufnu říct, že Hatsan, Akkar, Huglu, Yildiz i Uzkon udělá tu samou práci a je ta samá šance potkat "sypák". Takových Rem 870 se sice vyrobilo cca 10 milionů, ale to co předvádějí potom, co té fabrice začali vládnout ekonomové, to by možná nepustili ani z tureckého Torunu. A to nejsou pumpy žádná sofistikovaná zbrojařská výroba.
Neboli, aniž bych turky adoroval, většiny produkce co se sem vozí není třeba se bát. Dovezly se jich sem už stovky až tisíce , občas se nějaká galanterie po..re, ale není to žádný technický Armagedon.
V Turecku se vyrábí pro USA značky jako Weatherby, Winchester, Stoeger (ekonomická varianta Benelli)
Balikli, Axor, Pallas jsou víceméně obchodní značky pod kterýma se vyrábí Uzkon, Akkar a co já vím co ještě dalšího. Každý si chce z koláče ukrojit.
Turecká hra na to, kdo dřív sežene vývozní licenci a dřív prodá, různo pod jakým "názvem", všechno víceméně pár líhní.
Jedno se jim ale musí nechat, ta invence a drajv s jakým chrlí jeden nový model za druhým. Jinak se to vyrábí na mašinách, které by mohla taková CZUB jenom závidět
No, za posledních cca 10 let se Turecko stalo "velmocí" v produkci brokovnic,hlavně Američani a Italové tam nacpali peníze, CNC stroje, vyrábí to tam dneska stejně fabrik jako ve zbytku světa a občas i přijdou se zajímavým vlastním technickým řešením.
I když raději tíhnu k samonabíječkám, po zkušenostech Fabarmem, s mexickým Maverickem 88 a zejména Rem 870 s obrovsky kolísavou kvalitou výroby si troufnu říct, že Hatsan, Akkar, Huglu, Yildiz i Uzkon udělá tu samou práci a je ta samá šance potkat "sypák". Takových Rem 870 se sice vyrobilo cca 10 milionů, ale to co předvádějí potom, co té fabrice začali vládnout ekonomové, to by možná nepustili ani z tureckého Torunu. A to nejsou pumpy žádná sofistikovaná zbrojařská výroba.
Neboli, aniž bych turky adoroval, většiny produkce co se sem vozí není třeba se bát. Dovezly se jich sem už stovky až tisíce , občas se nějaká galanterie po..re, ale není to žádný technický Armagedon.
V Turecku se vyrábí pro USA značky jako Weatherby, Winchester, Stoeger (ekonomická varianta Benelli)
Balikli, Axor, Pallas jsou víceméně obchodní značky pod kterýma se vyrábí Uzkon, Akkar a co já vím co ještě dalšího. Každý si chce z koláče ukrojit.
Turecká hra na to, kdo dřív sežene vývozní licenci a dřív prodá, různo pod jakým "názvem", všechno víceméně pár líhní.

Jedno se jim ale musí nechat, ta invence a drajv s jakým chrlí jeden nový model za druhým. Jinak se to vyrábí na mašinách, které by mohla taková CZUB jenom závidět
- Rimmer132
- Sponzor serveru
mantinel: ti nevím, na obranu a pro ženskou, která očividně střílet nechce a nebude trénovat, pořizovat brokovnici. Pumpa je asi nesložitější systém na naučení. Má to tolik stavů (nadrcnutá/prázdná zamčená/odemčená x2 s pojistkou) a s každým se dělá něco jiného, že se v tom člověk bez drillu ve stresu ztratí - viz pravidelné piškuntálie na brokových závodech. Snažím se trénovat pravidelně a i tak si umím na první terč střelit z prázdné komory. Když málo škubneš (typicky ženská věc), můžeš jít v klidu dloubat doublefeed. Špatné střelivo a přebíjíš úderem o zem. Automat něco z toho řeší, ale je aspoň o řád méně spolehlivý a v sebeobraně se to stupňuje. Jakákoli puška je navíc dlooouhá a přetahovat se s někým o takový klacek bez předchozího tréninku asi taky nedopadne.
Mj. když manželka nerada pistoli, co bude říkat na velký zpětný ráz 12", zvlášť silnějších laborací? Zvládne naopak hodně těžkou pušku, která to víc vsákne? Taky kolik měří? Zrovna Benellky s klasickou ComforTech pažbou tlumí super, ale velikostí jsou spíš pro chlapa.
Pokud si chceš udělat radost s bročkou, tak se vykašli na sebeobrany a pořiď Benellku, jsou super. Za mně raději v normální pažbě, pistolovku snadno neotočíš pro rychlé přebíjení na hřbet a ten jejich systém tlumení je super. Pro manželku si udělej radost 9mm karabinou
Mj. když manželka nerada pistoli, co bude říkat na velký zpětný ráz 12", zvlášť silnějších laborací? Zvládne naopak hodně těžkou pušku, která to víc vsákne? Taky kolik měří? Zrovna Benellky s klasickou ComforTech pažbou tlumí super, ale velikostí jsou spíš pro chlapa.
Pokud si chceš udělat radost s bročkou, tak se vykašli na sebeobrany a pořiď Benellku, jsou super. Za mně raději v normální pažbě, pistolovku snadno neotočíš pro rychlé přebíjení na hřbet a ten jejich systém tlumení je super. Pro manželku si udělej radost 9mm karabinou

- mantinel
- Občasný návštěvník
Jak píše Sokar, Benelli M4 by se mi určitě taky líbila a věřim, že bych jí měl do smrti, což by v případě že by se ženská dozvěděla že jsem za ní dal 60 tis netrvalo tak dlouho....
Rimmer132: já to spíš myslel tak, že když se ženská v noci vzbudí s tim že někdo chodí po baráku, tak věřim že s tou brokovnicí se je schopná i ve stresu trefit, proto jsem uvažoval o automatu, aby nemusela pumpovat ale pouze natáhnout a mačkat spoušť. Jinak je jasné, že si chci udělat radost hlavně já a svádim to na schválenou směrnici EU, že si potřebuju nakoupit dokud to jde
.
Osobně mám pro obranu krátké zbraně a jak je vidět na kurzech obranné střelby, i když víš že budeš tasit, jsi připraven tak třeba proti noži na 2-3metry toho moc neuděláš. Vše je o drillu, předvídání, tréninku. A to nemluvim o borcích co střílejí pouze mířenku, tvrdí kolik mají nastříleno a že útočníka trefí do oka a může si vybrat jakého. Pak ve stresu a po fyzické námaze v časovém pressu dají z 10 ran do pistolového terče třeba 3 rány.
Přesto se snažim aby se každá zbraň co mám doma dala nějak použít v případě nouze na obranu, proto nechci nijak dlouhé hlavně a obří rozměry. Taky je u mne priorita spolehlivost, je mi jasné že u automatu to bude hlavně o laboraci nábojů, ale pokud zjistim co to chroupe spolehlivě, tak pak nechci další překvápka jako jsem viděl na vlastní oči, že z automatu za střelby vypadával zásobník....
Všem ještě jednou dík za informace, jdu řešit kde vezmu na tu benelli M4
.
Rimmer132: já to spíš myslel tak, že když se ženská v noci vzbudí s tim že někdo chodí po baráku, tak věřim že s tou brokovnicí se je schopná i ve stresu trefit, proto jsem uvažoval o automatu, aby nemusela pumpovat ale pouze natáhnout a mačkat spoušť. Jinak je jasné, že si chci udělat radost hlavně já a svádim to na schválenou směrnici EU, že si potřebuju nakoupit dokud to jde

Osobně mám pro obranu krátké zbraně a jak je vidět na kurzech obranné střelby, i když víš že budeš tasit, jsi připraven tak třeba proti noži na 2-3metry toho moc neuděláš. Vše je o drillu, předvídání, tréninku. A to nemluvim o borcích co střílejí pouze mířenku, tvrdí kolik mají nastříleno a že útočníka trefí do oka a může si vybrat jakého. Pak ve stresu a po fyzické námaze v časovém pressu dají z 10 ran do pistolového terče třeba 3 rány.
Přesto se snažim aby se každá zbraň co mám doma dala nějak použít v případě nouze na obranu, proto nechci nijak dlouhé hlavně a obří rozměry. Taky je u mne priorita spolehlivost, je mi jasné že u automatu to bude hlavně o laboraci nábojů, ale pokud zjistim co to chroupe spolehlivě, tak pak nechci další překvápka jako jsem viděl na vlastní oči, že z automatu za střelby vypadával zásobník....
Všem ještě jednou dík za informace, jdu řešit kde vezmu na tu benelli M4

- Béďa
- Častý návštěvník
A co Beretta 1301 comp. Dost po ni pokukuju podle US fór je ro konkurence pro automaty Benelli a cena je přeci jen mírnější.
Má někdo s 1301 comp osobní zkušenost (spolehlivost, výdrž?
Z ekonomických pump jsem měl v ruce Winchester sxp defender, nepřišel mi špatný. Má s tím někdo větší zkušenost? Kolik takovýhle brendovaný Turek vydrží? Dá se to nějak odhadnout? Je mi jasné že supernova je někde jinde, ale cenou taky.
Předem díky.
Má někdo s 1301 comp osobní zkušenost (spolehlivost, výdrž?
Z ekonomických pump jsem měl v ruce Winchester sxp defender, nepřišel mi špatný. Má s tím někdo větší zkušenost? Kolik takovýhle brendovaný Turek vydrží? Dá se to nějak odhadnout? Je mi jasné že supernova je někde jinde, ale cenou taky.
Předem díky.
- mantinel
- Občasný návštěvník
Béďa: Právě že tu berettu ( Beretta 1301 Tactical Pistol Grip) mi doporučoval Petzold. Jenže jsem našel jedinou prodejnu kde byli ochotni jí objednat a to za 65 tis. To je víc než Benelli M4. Ty jsi jí někde našel levněji ? Určitě bych jí zařadil do nejužšího výběru.
- sokar
- Častý návštěvník
Než si něco objednáte, tak se taky snažte najít ideálně video jak se zbraň čistí a kolik úkonů je k tomu potřeba.
-
Sice je to OT , ale když jsem řešil brokovnici pro manželku tak to skončilo na zpětném rázu.Výstřelu se bála.
Tak jsem jí koupil Krinkova ( to malé AK 74).A je spokojené.Je to malé účinné a nekope.
Tak jsem jí koupil Krinkova ( to malé AK 74).A je spokojené.Je to malé účinné a nekope.
- Pepo
- Nový uživatel
Benelli M4 - naprostá spolehlivost, nádhera se Slug Magnum - mám možnost do 100m (soustřel do otevřené ruky). Velmi zábavné s Buck Shot 8,4 - pokud to máš v rameni tak 3 ránu vydrží jen drsňák
ale z obou ruč bez opěry od pasu je to hezké. Vše S&B Magnum

- sokar
- Častý návštěvník
M4 je jedovatá brokovnice, protože pro spolehlivost obětuje komfort střelby. Je spousta brokovnic, kde výstřel nebolí, ale tady teda jo. Nové benelky mají upravenou pažbu aby snížili ten zpětný ráz. Taky je potřeba při výběru uvažovat o systému přebíjení, který dost významně určuje komfort střelby.
- Jkirr
- Pravidelný návštěvník
Znalci poraďte, dnes vydáno povolení nákupní na brokovnici opakovací, ve výběru mi po vyškrtnutí Turků zůstal Maverick 88 a Winchester SXP, obě 20 nebo 18,5, má někdo reálnou zkušenost s oběmi co se spolehlivosti týká, konfort střelby stavím na druhé místo tam by měl vyhrávat Winchester. Díky. Nebo je nějaká turecká značka řazena k výrazně spolehlivým, on ten Win. se v Turecku vyrábí taky a Maverick zase v Mexiku no 

- Žulda
- Nový uživatel
Já mám Maverick 88 18,5". Mám jí teprve od jara, vystříleno něco přes 200 nábojů na 2 závodech, bez jediné závady.
-
mister_moon - Občasný návštěvník
Panove poradte mi...... Brokovnice opakovaci tak do max do 20k ale to uz budu rycet jak budu platit. Mel sem doted as46 ale turka uz nechci nikdy ani videt.... Zadna sportovni strelba jen na blbnuti na strelnici a mozna nejaky ten drill...dekuji vsem za rady
- pelanj
- Častý návštěvník
Maverick 88. A nebo cokoliv od Mossbergu. Maverick je za "tureckou" cenu super brokovnice.
- Béďa
- Častý návštěvník
Okolo 20 000 se dá sehnat už Benelka, ta je sice oproti Maverickovi jednou tak drahá, ale taky kvalitou je někde jinde.
-
mister_moon - Občasný návštěvník
-
Petzold - Moderátor
Že je lepší za cca půlku koupit Hatsana, který padá ze stejné výrobní linky
a za druhou půlku náboje. Anebo chvíli počkat, až ZS naskladní Mossbergy....

-
Vasil01 - Občasný návštěvník
-
Petzold - Moderátor
A u koho si asi tak myslíš, že si Fabarm nechává dělat většinu dílů, když tam má majetkovou účast a za posledních deset let propustil v Itálii x zaměstnanců ?
Ono stačí Fabarma i Hatsana důkladně rozebrat, porovnat konstrukční řešení, stopy po obrábění, drobné díly......
Ale ono to není nic ponižujícího, do tureckých fabrik nacpali Italové spoustu peněz, Beretta (Benelli) do ATA Arms, v Turecku se také vyrábí Winchestery, Stoegery, Wheatherby, CZ USA (Yildiz) ....

Ono stačí Fabarma i Hatsana důkladně rozebrat, porovnat konstrukční řešení, stopy po obrábění, drobné díly......
Ale ono to není nic ponižujícího, do tureckých fabrik nacpali Italové spoustu peněz, Beretta (Benelli) do ATA Arms, v Turecku se také vyrábí Winchestery, Stoegery, Wheatherby, CZ USA (Yildiz) ....
-
cz-usa je Huglu..
ano u těch jinak zmiňovaných to je pravda a taky to na nich je vidět ve větší či menší míře. CZ-USA, kozlice Mossberg, Winch, jsou turecké sakumprásk.
U Fabarma to z mého pohledu vidět není, proto to zpochybňuji. Vím že ATA a Beretta mají uzavřenou dohodu o spolupráci, ale to může znamenat, že si třeba dodávají výkovky na baskule (fantazíruju), ale že by to padalo z jedné linky je silné tvrzení.
Když vezmu do ruky pumpu Fabarm a Hatsan, je tam rozdíl. Zároveň ale nezpochybňuji kvalitu Hatsana, pokud se někdo spokojí s trochu většími vůlemi a horším designem, udělá mu radost. Neměl jsem u Fabarma ani u Hatsana problém.
ano u těch jinak zmiňovaných to je pravda a taky to na nich je vidět ve větší či menší míře. CZ-USA, kozlice Mossberg, Winch, jsou turecké sakumprásk.
U Fabarma to z mého pohledu vidět není, proto to zpochybňuji. Vím že ATA a Beretta mají uzavřenou dohodu o spolupráci, ale to může znamenat, že si třeba dodávají výkovky na baskule (fantazíruju), ale že by to padalo z jedné linky je silné tvrzení.
Když vezmu do ruky pumpu Fabarm a Hatsan, je tam rozdíl. Zároveň ale nezpochybňuji kvalitu Hatsana, pokud se někdo spokojí s trochu většími vůlemi a horším designem, udělá mu radost. Neměl jsem u Fabarma ani u Hatsana problém.
-
Poli - Častý návštěvník
Co jsem kdysi zaslechl, tak Hatsan měl být licenční výroba Fabarm, ale je to přes 10 let. A co se týká kvality, tak zrovna u základní řady pump od Fabarmu -SDASS? bych se o kvalitě hádal, pár jsem jich v ruce měl a ani jedna už nedržela při současném tahu za předpažbí a mačkání spoustě zamknutá. Zpracování na stejné úrovni jako Hatsan Escort.
-
Petzold - Moderátor
CZ je samozřejmě Huglu, nevím proč mi tam ten Yildiz naskočil, mea culpa. Ten zase dělá pro už nevím koho......
Že padají Fabarm a Hatsan ze stejné linky je samozřejmě trošku nadsázka, možná jsem to měl dát do uvozovek.
Nicméně při srovnání odpovídajících výrobních řad je podobnost ( výroba), případně záměna dílů, neoddiskutovatelná. Povrchovky a závěrečnou montáž si samozřejmě Italové dělají sami.
Pokud vezmeme stejnou řadu SDASS - MP , nebo SAT - MPA, ty zbraně jsou výdrží naprosto srovnatelné, resp. po..rou se (jako všechny intenzivně používané brokny) cca ve stejnou dobu.

Že padají Fabarm a Hatsan ze stejné linky je samozřejmě trošku nadsázka, možná jsem to měl dát do uvozovek.

Nicméně při srovnání odpovídajících výrobních řad je podobnost ( výroba), případně záměna dílů, neoddiskutovatelná. Povrchovky a závěrečnou montáž si samozřejmě Italové dělají sami.
Pokud vezmeme stejnou řadu SDASS - MP , nebo SAT - MPA, ty zbraně jsou výdrží naprosto srovnatelné, resp. po..rou se (jako všechny intenzivně používané brokny) cca ve stejnou dobu.

-
-
Mimochodem, ten Yildiz taky není úpně OUT. teď jsem otočil jeden automat. Fungoval perfektně se skeet 24g i 53g magnumem. To umí málokterý automat.
- jirkab64
- Nový uživatel
Předvčírem jsem po celkově pečlivém a dlouhém výběru koupil mou první brokovnici na blbnutí. Po čerpání informací z různých webů a rozhodování, mezi nějakým turkem, nebo Maverickem 88, či podobným jsem už poměrně narychlo (2. února mi už končila nákupka) kopil SDM M870. Cena více než příjemná. Broknu jsem rozebral a docela mě překvapilo zpracování, tedy pozitivně. Jelikož už jsem asi před 10 lety měl možnost, si asi týden hrát s Remingtonem 870, tak tenhle číňan, se mi zdál zpracován stejně dobře jako origoš předloha. Až z ní vystřílím aspoň 500 až 1000 nábojů, tak napíši ještě jak je spolehlivá a pocity ze střelby.
- mantinel
- Občasný návštěvník
Zdravím všechny zkušené brokové střelce, rád bych Vás požádal o radu . Nejsem na 100% rozhodnutý zda koupit pumpu nebo samonabíjecí brokovnici. Původně jsem chtěl pumpu vzhledem ke spolehlivosti, ale postupem času jsem našel spoustu informací o tom , že novější samonabíječky jsou stejně spolehlivé. Ze samonabíjecích jsem zvolil do nejužšího výběru Benelli M2 a Mossberg M930SPX, líbil se mi ještě Fabarm STF12 s 20"hlavní (pumpa) nebo v samonabíjecí verzi SAT8 , ale hodně lidí píše, že Fabarm má složitou sborku, rozborku a spoustu titěrných dílů. Tomu se chci vyhnout, proto se rozhoduji mezi Benelli a Mossberg. Můžete poradit která z těchto brokovnic je jednodušší na údržbu, spolehlivé budou asi obě stejně ? Pořád mi v hlavě hlodá myšlenka na Benelli SuperNova, pocitově bych radši samonabíječku, ale pumpa je tady o cca 15 tis levnější... Samonabíječku považuju v případě stresu za blbu vzdornější a je tam menší prostor pro udělání nějaké chyby ? Nebo se pletu ? Je mi jasné, že je to hlavně o tréninku a nauční rutiny. Nikde jsem nenašel obchod kde by měli brokovnice skladem a mohl jsem si je před nákupem osahat a rozhodnout se, takže budu vděčný za každou radu abych objednal správně
.
Ještě jedna rada, jediná Benelli SuperNova je komorovaná na 12/89 -je to v praxi velká výhoda, využiju to k něčemu? Na jiných fórech, hlavně zahraničních jsem dostával rady typu vykašli se na to a kup Benelli M4, jenže 60tis je na mě už hodně přes limit a tak tu mi prosím nedoporučujte
.
Předem všem děkuji za každou radu.
S pozdravem
Mantinel

Ještě jedna rada, jediná Benelli SuperNova je komorovaná na 12/89 -je to v praxi velká výhoda, využiju to k něčemu? Na jiných fórech, hlavně zahraničních jsem dostával rady typu vykašli se na to a kup Benelli M4, jenže 60tis je na mě už hodně přes limit a tak tu mi prosím nedoporučujte

Předem všem děkuji za každou radu.
S pozdravem
Mantinel
-
-
Vejr - Častý návštěvník
výhodou flinty na 12/89 je, že má opravdu velkou nabíjecí klapku, takže se dobře láduje po dvou. V automatu zase může bejt mlsná na krátký náboje
-
M M - Pravidelný návštěvník
Pumpa mozem tiez doporucit. Skus Mossberg 590. V podstate vsetky diely a pripadny tuning k tomu zozenies u Brownellsov - i ked aj pri intenzivnom pouzivani nemyslim ze mimo pruzin by si nieco potreboval. Po tom co som synovi dokupil starsiu 590ku co ma co-to nalietane a mal som svoju (zatial strielana len obcas) a tuto rozobranu vedla seba - prakticky ziadne rastuce opotrebovanie tam nie je vidno.
Este si vyskusaj ci ti lepsie vyhovuju mieridla typu "ghost ring" alebo len muska. A napr. taky "heat shield" je fajn vec ked nestrielas v rukaviciach - ale zase sa to bije s niektorymi predpazbiami - pripadne da dodatocne zalozit len ak mozes demontovat musku.
Este si vyskusaj ci ti lepsie vyhovuju mieridla typu "ghost ring" alebo len muska. A napr. taky "heat shield" je fajn vec ked nestrielas v rukaviciach - ale zase sa to bije s niektorymi predpazbiami - pripadne da dodatocne zalozit len ak mozes demontovat musku.
- mantinel
- Občasný návštěvník
Většinou doporučujete pumpu oproti samonabíjecí, je tedy opravdu o tolik spolehlivější ? Někdo tvrdí že je složitější na ovládání a v případě stresu je větší prostor pro to udělat nějakou botu. Je to tak ? Pokud shrnu co jsem se dočetl tak pumpa je složitější na ovládání, samonabíjecí zase mlsná na střelivo a nepřebíjí slabé navážky ?Ještě mi byla doporučena Beretta 1301 Tactical, tak místo abych zužoval výběr a mohl něco objednat tak rozšiřuju výběr značek co připadá do úvahy
. Vy kdo tyto zbraně máte a používáte, jaká je dostupnost náhradních dílů ? Všem díky za jakoukoliv informaci.

-
Poli - Častý návštěvník
Výběr brokovnice
A v čem by měla být pumpa složitější na ovládání? Ládování stejné jako automat, naopak onanie předpažbím je snazší, než někde honit natahovací páku závěru. A spolehlivost? Pokud náboj narveš do komory a dokážeš zavřít závěr, tak už to vystřelí.
-
4mike - saigaholic
mantinel aka bonifac
28-29.9. máš šanci okoukat v praxi a vyzpovídat uživatele na S&B Cup CNC v Opařanech,
popisovat něco tady či vidět to v praxi je nebe a dudy.
pumpa je spolehlivější, minimálně díky jednodušší konstrukci a necitlivosti na rozdíl v energii použitého střeliva
jasně, nikdo nebude krmit poloautomat něčím, s čím mu nechodí jen aby mohl nadávat
ale pumpa chodí s čímkoliv dané ráže co není natolik aušus, že to nevleze do komory
pleteš pojem a průjem
1301 ano ale proč tactical? jakože tacticool , nebo k tomu zvažuješ ještě sportovní lauf a prodlužku ?
https://www.youtube.com/watch?v=8Mgxpqh963o
28-29.9. máš šanci okoukat v praxi a vyzpovídat uživatele na S&B Cup CNC v Opařanech,
popisovat něco tady či vidět to v praxi je nebe a dudy.
pumpa je spolehlivější, minimálně díky jednodušší konstrukci a necitlivosti na rozdíl v energii použitého střeliva
jasně, nikdo nebude krmit poloautomat něčím, s čím mu nechodí jen aby mohl nadávat
ale pumpa chodí s čímkoliv dané ráže co není natolik aušus, že to nevleze do komory
mantinel píše:..........Ještě mi byla doporučena Beretta 1301 Tactical, ........
pleteš pojem a průjem
1301 ano ale proč tactical? jakože tacticool , nebo k tomu zvažuješ ještě sportovní lauf a prodlužku ?
https://www.youtube.com/watch?v=8Mgxpqh963o
- mantinel
- Občasný návštěvník
Tu Berretu 1301 zvažuji ve verzi tactical z důvodu ghost ring miřidel a možnosti montáže kolimátoru. Našel jsem ale verzi tactical pouze s délkou hlavně 47cm, u verze Competition jsou délky hlavní 53 a 61cm.
Díky za info o těch Opařanech, zkusim se tam vypravit a zkouknout střelbu v praxi.
Ještě jsem pročítal témata IPSC střelby a věci ohledně miřidel, jsem zvyklý na ghost ring, ale píšete tady, že na brokovnici nejsou moc vhodné. Respektive na dálku se slugem OK, ale na broky to bude pomalé. Takže stejně budu muset někde na střelnici vyzkoušet co mi bude víc vyhovovat.
@4Mike- ještě ohledně té beretty, pokud oželim možnost montáže kolimátoru a nakonec bych vzal verzi comp. , jaká délka hlavně je lepší. Není určeno k lovu, takže home defence, LOS, IPSC...tak aby tam byl kompromis mezi ovladatelností a rozumného zpětného rázu. Stačí těch 53cm ? Nebo lepší 61cm ?
DOstal jsem nabídku z obchodu v Praze, že mají jak Benelli tak Berettu skladem tak je možno osahat a vybrat na místě. Nicméně chování při střelbě tam nepoznám, proto prosím o radu . Vim že nakonec je to stejně na mne, ale nechám si poradit pokud někdo má zkušenost na co si dát pozor..
Všem děkuji.
Díky za info o těch Opařanech, zkusim se tam vypravit a zkouknout střelbu v praxi.
Ještě jsem pročítal témata IPSC střelby a věci ohledně miřidel, jsem zvyklý na ghost ring, ale píšete tady, že na brokovnici nejsou moc vhodné. Respektive na dálku se slugem OK, ale na broky to bude pomalé. Takže stejně budu muset někde na střelnici vyzkoušet co mi bude víc vyhovovat.
@4Mike- ještě ohledně té beretty, pokud oželim možnost montáže kolimátoru a nakonec bych vzal verzi comp. , jaká délka hlavně je lepší. Není určeno k lovu, takže home defence, LOS, IPSC...tak aby tam byl kompromis mezi ovladatelností a rozumného zpětného rázu. Stačí těch 53cm ? Nebo lepší 61cm ?
DOstal jsem nabídku z obchodu v Praze, že mají jak Benelli tak Berettu skladem tak je možno osahat a vybrat na místě. Nicméně chování při střelbě tam nepoznám, proto prosím o radu . Vim že nakonec je to stejně na mne, ale nechám si poradit pokud někdo má zkušenost na co si dát pozor..
Všem děkuji.
-
Petzold - Moderátor
Už jsem ti psal na vedlejším foru. Co v tom obchodě mají za verzi Benelli M2 ? Na Berettu 1301 se dá dát různá prodlužka zásobníkové trubky.
- hunter240
- Pravidelný návštěvník
Ahoj střelci,rád bych si prořídil brokovnici na zábavu na střelnici a taky pro obranu domova.V brokovnicích jsem úplný začátečník, takže to bude moje první.Chci pumpu do 15000 a když se tak rozhlížím tak se mi docela líbí WINCHESTER SXP DEFENDER.Máte zkušenosti s touto pumpou? Nebo by jste mi doporučili za tu cenu něco jiného?
-
Biggles - Častý návštěvník
Winchester už to taky bouchá(l) v Turecku... Bych buď krapet přidal a šel do Mossberga a nebo Benelli a nebo naopak ušetřil a koupil Mavericka88, což je "rozpočtovej" Mossberg.
-
Žábra - Častý návštěvník
- Tavic
- Občasný návštěvník
Prosím Vás o tipy na kozlici (12) pro trap i na hon, už by mohla udělat i trochu parády, cenu bych viděl do 30-40 tis. Vyrostl jsem na půjčeném ZHáčku, ale už potřebuji vlastní. Od kolegů mám až protichůdné informace, místy ovlivněné snahou prodat to co jim nesedne nebo naopak špatnou zkušeností, která je ale spíše vyjímečnou (stalo se to jen jim a nikomu jinému, tak zatracují celou značku). Také bych si přál aby návrhy reflektovaly aktuální situaci na trhu.
- DrU2
- Nový uživatel
Dobrý den,
prosím vidíte nějakou nevýhodu pro praváka mít pumpu s vyhazovacim okýnkem na levé straně?
V tomto videjku je to spíše bráné jako výhoda https://youtu.be/ni5_N4gIhEw
Myslíte, že pro praváky z toho plyne nějaká zásadní nevýhoda?
Ptal jsem se již jinde a někteří leváci to mají za výhodu mít okýnko na pravé straně.
Diky za názory.
prosím vidíte nějakou nevýhodu pro praváka mít pumpu s vyhazovacim okýnkem na levé straně?
V tomto videjku je to spíše bráné jako výhoda https://youtu.be/ni5_N4gIhEw
Myslíte, že pro praváky z toho plyne nějaká zásadní nevýhoda?
Ptal jsem se již jinde a někteří leváci to mají za výhodu mít okýnko na pravé straně.
Diky za názory.
-
Vejr - Častý návštěvník
nevím, přijde mi to jako nesmysl, až si hodíš horkou hilznu za triko ...
na pravo jse taky rychle házet do okna nebo používat matchsaver. Brokna je hlavně o rychlém ládování do trubky.

- DrU2
- Nový uživatel
Prosím, máte někdo nějaký typ na kompaktní weaver montáž na zásobníkovou trubku pro montáž baterky? (Mossberg 590A1 20" XS)
Mám sice předpažbí Magpul i s weaver lištou, ale v případě baterky i s laserem by to asi mělo moc vakl
a laser by asi ukazoval pokaždé jinam
. Nebo to tak někdo máte?
Díky moc
Mám sice předpažbí Magpul i s weaver lištou, ale v případě baterky i s laserem by to asi mělo moc vakl

Díky moc
- DrU2
- Nový uživatel
Klidně i tip na přední poutko očko nebo QD, které bych nemusel pokaždé rozebírat při demontáži hlavně v případě použití Magpul MAG493 https://magpul.com/forward-sling-mount- ... _color=118
-
4mike - saigaholic
Najdi si vhodnější vlakno na tacticool pič....y, tohle nesouvisi s vyberem brokovnice
- Osirisky
- Nový uživatel
Dobrý den ,
chtěl bych se informovat ohledně koupě mé první brokovnice . Prozatím mám jen krátké a teď nové Scorpion EVO 3 Carbine . Budu střílet občasně na střelnici a možná do budoucna nějaký terče a třeba i hon . Mám rád masivní vzhled a pěknou rytou tvorbu ..
opticky se mi líbí tyto dvě brokovnice ale nevím zda je to dobrý kup cena/výkon proto se chci poradit a třeba i najít nějakou TOPku za lepší peníze
1) CZ REDHEAD PREMIER
2) CZ SUPREME FIELD
děkuji Vám za veškeré poznatky a názory odborníků
chtěl bych se informovat ohledně koupě mé první brokovnice . Prozatím mám jen krátké a teď nové Scorpion EVO 3 Carbine . Budu střílet občasně na střelnici a možná do budoucna nějaký terče a třeba i hon . Mám rád masivní vzhled a pěknou rytou tvorbu ..
opticky se mi líbí tyto dvě brokovnice ale nevím zda je to dobrý kup cena/výkon proto se chci poradit a třeba i najít nějakou TOPku za lepší peníze
1) CZ REDHEAD PREMIER
2) CZ SUPREME FIELD
děkuji Vám za veškeré poznatky a názory odborníků

-
jirka.pap - Častý návštěvník
Tak jsem dlouho vybíral a nakonec koupil Benelli M4 ... Dost jsem četl že nefunguje se slabším střelivem a není to pravda - funguje.
Nejlíp to střílí 12/70 - 8,4mm jsou i 76 ale tam už je to víc cítit, v 70 je to velmi příjemné ..
Před koupí jsem měl možnost vyzkoušet a s pistolovou ručkou to pro Mě šlo dost do dlaně ( zpětný ráz ) proto jsem koupil tuto verzi ....
Nejlíp to střílí 12/70 - 8,4mm jsou i 76 ale tam už je to víc cítit, v 70 je to velmi příjemné ..
Před koupí jsem měl možnost vyzkoušet a s pistolovou ručkou to pro Mě šlo dost do dlaně ( zpětný ráz ) proto jsem koupil tuto verzi ....
-
ufo - Moderátor
Njn, ale to neni to prave orechove...
12/70 je jen cast informace, kolik tam byla vaha broku? 8,4 jsou slusny bucky, takze u nas 32g?
Se 12/70 24g skeet to jede tez?
12/70 je jen cast informace, kolik tam byla vaha broku? 8,4 jsou slusny bucky, takze u nas 32g?
Se 12/70 24g skeet to jede tez?
-
Zkoušel jsem toho hodně, skoro vše po 25 kusech jen Breneke 5 kusů a Hornady 10 kusů, ostatní po 25 ranách - vše rychle za sebou a tedy bez závady nebo selhače. Benelli M4 jsem měl už dříve a právě jsem sháněl novou ale nic nebylo tak spolehlivé jak tahle M4.
Jednotnou střelou se dá i na 100m docela slušně trefit ... super ale na 50 metrů. Soustřel na 50m je Buck Shok 8,4 mm taky hodně dobrej, stále polovina broků v terči ( Terč postava o rozměrech 980 x 590 mm. ) Slyšel jsem na M4 hodně kritiky ale časem jsem zjistil že nejvíce kritiky je od lidí co ji nemají , bohužel.
Takže co se týče střeliva:
1 - S&B 12/67,5 SB Plastik 6,1mm 32g
2 - S&B12/70 Buck Shot 8,4 mm 36g
3 - S&B 12/76 Buck Shot 8,4 mm 53g
4 - S&B 12/76 Buck Shot 7,6 mm ...
5 - Hornady 12/70 SST Slug 19,5g
6 - S&B 12/70 SKET 2 mm 24g
7 - Breneke 12/76 Super Slug Magnum - Gold 39g
U toho Hornady jen dodám že je to asi nejpřesnější slug co jsem kdy měl, na 50 m přesně v černým ( střed velikost pivního tácku - všechny 3 rány v cca 15 cm ) Jinak kopanec slušnej ale snesitelný, tuším že to má na ústí cca 7000 J , ALe mám i pušku v 500 Jeffery takže jsem zvyklý
Jednotnou střelou se dá i na 100m docela slušně trefit ... super ale na 50 metrů. Soustřel na 50m je Buck Shok 8,4 mm taky hodně dobrej, stále polovina broků v terči ( Terč postava o rozměrech 980 x 590 mm. ) Slyšel jsem na M4 hodně kritiky ale časem jsem zjistil že nejvíce kritiky je od lidí co ji nemají , bohužel.
Takže co se týče střeliva:
1 - S&B 12/67,5 SB Plastik 6,1mm 32g
2 - S&B12/70 Buck Shot 8,4 mm 36g
3 - S&B 12/76 Buck Shot 8,4 mm 53g
4 - S&B 12/76 Buck Shot 7,6 mm ...
5 - Hornady 12/70 SST Slug 19,5g
6 - S&B 12/70 SKET 2 mm 24g
7 - Breneke 12/76 Super Slug Magnum - Gold 39g
U toho Hornady jen dodám že je to asi nejpřesnější slug co jsem kdy měl, na 50 m přesně v černým ( střed velikost pivního tácku - všechny 3 rány v cca 15 cm ) Jinak kopanec slušnej ale snesitelný, tuším že to má na ústí cca 7000 J , ALe mám i pušku v 500 Jeffery takže jsem zvyklý

-
lovec_1 - Častý návštěvník
Niekto si z teba robil srandu, výrobca udáva na ústí pre ten SST Slug 610m/s a ca. 3600J
https://www.hornady.com/ammunition/shot ... tx-slug#!/
https://www.hornady.com/ammunition/shot ... tx-slug#!/
-
Nevím, bral jsem to pocitově, ale kopne pěkně, tak sem se to snažil jen přirovnat a možná jsem nadsadil ale na ramenu to je po pár ranách hodně cítit.
Krabičku už nemám .... ale napsal jsem to odsud :
https://zbrane.subrt.cz/12-70-hornady-sst-slug/
https://www.lovecky-obchod.cz/naboj-hor ... 00gr-5-ks/
Jinak na i prodejce mi řekl že je to na Brokovnice s vyšší zkouškou což M4 má . Ale jak říkám, zpětný ráz je mazec
Krabičku už nemám .... ale napsal jsem to odsud :
https://zbrane.subrt.cz/12-70-hornady-sst-slug/
https://www.lovecky-obchod.cz/naboj-hor ... 00gr-5-ks/
Jinak na i prodejce mi řekl že je to na Brokovnice s vyšší zkouškou což M4 má . Ale jak říkám, zpětný ráz je mazec

- bon
- Občasný návštěvník
Hornady® SST® Shotgun Slug je určený pro drážkovanou hlaveň.
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Brokovnice