- lukas
- Pravidelný návštěvník
- Likous
- Nový uživatel
Rady porady pro novacky
Ahoj, vše jsem podrobně proštudoval, vč. webu atp. už jsem i byl na střelnici a USPESNE složil zkousky na ZP , tak ted ta prijemna cast vyber zbrane. No naprosto souhlasim s nejrozumenjsim nazorem a to jest vyzkouset si to. Tak a ted ta rada kde
Jsem z Berounska nemám problém i s Prahou nebo Plzní. Víte prosím nekdo o střelnici kde je možné si to vyzkoušet ?
Musím říci, že můj výběr se zúžil na GLOCK/SiG SAUER
Konkretně váhám mezi :
G17
G17L
G34
SIG 2022
Do budoucna bych se asi chtěl pustit do IPSC (mam dost kamaradu kterí to delaji)
Jsem z Berounska nemám problém i s Prahou nebo Plzní. Víte prosím nekdo o střelnici kde je možné si to vyzkoušet ?
Musím říci, že můj výběr se zúžil na GLOCK/SiG SAUER
Konkretně váhám mezi :
G17
G17L
G34
SIG 2022
Do budoucna bych se asi chtěl pustit do IPSC (mam dost kamaradu kterí to delaji)
-
alfonss - Grafoman
- heikon
- Pravidelný návštěvník
-
4mike - saigaholic
-
ufo - Moderátor
-
4mike - saigaholic
-
Smith - Častý návštěvník
-
4mike - saigaholic
- nekromancer
- Častý návštěvník
Re: Rady porady pro novacky
Likous píše:Ahoj, vše jsem podrobně proštudoval, vč. webu atp. už
(...)
Z toho cos tu navrhnul bych já vybral G17 dodělaný pro IPSC (spoušť a miřidla) z Leika.
Pokud ale plánuješ i nosit, zauvažuj o G19 + tak dva šuplíky k 17ce.
-
hexagonal - Občasný návštěvník
Tak jestli jsem já správně pochopil, tak je to i na soutěže i na nošní v jednom. Když k tomu přidáme cenu do 20000 tak mi z rovnice vyjde G 17 i bez zkoušky pravé a levé strany. Ale pokud budu mít ve svém okolí někoho, kdo si ho bude chtít pořídit, budu se chtít účastnit koupě a pomoci mu s výběrem. I po nepříliš bohatých zkušenostech už vím, na co se při prohlídce jednotlivých kousků zaměřit. Je totiž potřeba počítat s tím, že je to takový malý rakouský kalach (ovšem s velkou nadsázkou - dílenské zpracování je u géčka nesrovnatelně kvalitnější). Ale nedám na něj dopustit. Šlape jak švýcarské hodinky A střílí opravdu dostatečně přesně i na 25 m. Ba dokonce i na 50. Ale z obranného hlediska je tohle bezpředmětné.
- cmk
- Častý návštěvník
Na souteze jak na ktery...
Obecne na mirenku nic moc, na IPSC/IDPA jedna z nejlepsich, ale uz ne zdaleka nejlepsi.
Na noseni - jedna z nejlepsich, ale ne nejlepsi (existuji mensi, lehci a taky spolehlivy).
Na vydrz je jedna z nejlepsich, ale existuji myslim jeste vetsi drzaky.
Do sluzby opet jedna z nejlepsich, ne-li nejlepsi.
Vyhoda je univerzalnost. G17 lze vzit prave na IPSC, IDPA, omezene i na mirenku (znam lidi, co s tim prestrileli kdekoho), do lesa, na poust, do mesta, do prace, do auta, do divadla - vsechno s lehkym omezenim, ale vsechno mozne.
Pokud bych si mel poridit jednu jedinou pistoli uplne na vsechno, sel bych prave asi do G17. V mym pripade bych jeste uvazoval i o K100...
Obecne na mirenku nic moc, na IPSC/IDPA jedna z nejlepsich, ale uz ne zdaleka nejlepsi.
Na noseni - jedna z nejlepsich, ale ne nejlepsi (existuji mensi, lehci a taky spolehlivy).
Na vydrz je jedna z nejlepsich, ale existuji myslim jeste vetsi drzaky.
Do sluzby opet jedna z nejlepsich, ne-li nejlepsi.
Vyhoda je univerzalnost. G17 lze vzit prave na IPSC, IDPA, omezene i na mirenku (znam lidi, co s tim prestrileli kdekoho), do lesa, na poust, do mesta, do prace, do auta, do divadla - vsechno s lehkym omezenim, ale vsechno mozne.
Pokud bych si mel poridit jednu jedinou pistoli uplne na vsechno, sel bych prave asi do G17. V mym pripade bych jeste uvazoval i o K100...
-
boris_ - Častý návštěvník
hexagonal:
moj nazor - myslim ze uvaha smerom k univerzalnej zbrani je uvaha zlym smerom. nakoniec ako skoro kazdny z nas zistis ze sa neda zostat pri jednej zbrani a zacnes pre konkretne ucely kupovat konkretne kusky... (na sport sportovy kver podla poziadaviek discipliny, na rekreaciu nieco pekne a neprakticke , na nosenie k obleku malu nenapadnu zalozku v 7,65Br do vnutorneho puzdra, na nosenie k dzinam trebars plastovy subkompaktik (g26?) atd atd...
moj nazor - myslim ze uvaha smerom k univerzalnej zbrani je uvaha zlym smerom. nakoniec ako skoro kazdny z nas zistis ze sa neda zostat pri jednej zbrani a zacnes pre konkretne ucely kupovat konkretne kusky... (na sport sportovy kver podla poziadaviek discipliny, na rekreaciu nieco pekne a neprakticke , na nosenie k obleku malu nenapadnu zalozku v 7,65Br do vnutorneho puzdra, na nosenie k dzinam trebars plastovy subkompaktik (g26?) atd atd...
-
Boris: Obávám se, že nezačnu. Tolik peněz do zbraní házet nechci. Dělám i brokovou, takže 2 zbraně doma jsou dost. Mám v merku ještě Defender .45 (kvůli velikosti G17 - v létě je to fakt problém), nevyhoví-li, pak půjde z domu a najdeme něco jiného. Souhlasím s tebou, že univerzálnost je zavádějící. Ale tazatel zadal kritéria. Časem možná zjistí to, co ty, já a mnoho jiných. Ale určil jasně 9 mm, na sport i nošení a do 22 000. Budiž teda, v té ceně možni i USP, ale s tím nemám žádné zkušenosti.
-
boris_ - Častý návštěvník
-
- cmk
- Častý návštěvník
-
-
kibicz - Častý návštěvník
Omlouvám se za exhumaci a recyklaci threadu, ale mám podobné požadavky jako autor a nechce se mi zakládat nový thread - zatímco se mi vyřizuje povolení na berettu M70, hledám něco v ráži 9luger(cena nábojů) co by se dalo použít na střelnici, soutěžích jako je LOS a v krajní nouzi i na nošení. Tedy větší, těžší pistole služebního charakteru nejlépe v SA/DA.
Nikdy sem žádnou střelnou zbraň (kromě Tau 200) nevlastnil, pouze si půjčoval na střelnicích.
Nechci aby mi někdo řek "kup si tuhle, ta je pro tebe nejlepší" a pod. ale uvítal bych spíše tipy na zbraně, které jsem přehlíd a určitě bych je neměl ve výběru opomenout.
Zkoušel jsem:
G17 - celkem 200ran- na poprvé mě to silně odradilo, podruhé(po cca 4 letech) už mi přišel jako docela příjemná pistole s dementně vyřešenou ergonomií pod "bobrem" - moc široká a pak se po stranách zužuje - bejt to naopak tak o něm začnu uvažovat, spoušť taky nic moc a vakl závěru se mi moc nezdá. být zelená guma s 60kg krosnou na zádech a rochněním v bahně jako hlavní náplní práce, možná změním názor.. G19 - jen v obchodě - má o něco lepší(užší) úchop, ale pořád mám výtky. jako větší zbraň na nošení by se to dalo přežít.
P99 100ran -o něco lepší ergonomie, šílený záchyt zásobníku, ale nepřesvědčila mě..
1911 (springfield)- 2x100ran v .45 mi to přišlo jako perkusní, podivné(resp. žádné) tvarování pažbičky, dlaňová pojistka a jen SA - děkuji, nechci.
P14-45 100ran- o něco lepší držení než jednořadé verze 1911, ale pořád to není ono.
CZ75 - asi 6x100ran, ergonomie za 1, s gumovým návlekem(střenkami) za 1*, setkal sem se s kusy které se sekaly, jiné chodily na vybornou.
Jericho 941 - 3x100ran, jako CZ75, ještě o něco příjemnější při střelbě(těžší na předek) naopak mě štvalo, že se 1-3x za zásobník sekla, prý mlsná na střelivo obzvláště s&b..
Ruger 100ran - no coment:-/
Beretta 92fs - 100ran, docela příjemná do ruky, ikdyž lehce baňatější, při střelbě taky slušná, trochu mě odrazují recenze..
Sečteno a podtrženo, láká mě CZ 75 SP01 tac. - sice tu podle pročítání historie tuším, že s kvalitou cz je to hodně špatné a že si mam koupit buď 1911 nebo G17, ale zrovna ty mi moc nesedí a tohle má být zbraň na střílení pro radost. Na nošení bych si pořídil spíše kevina nebo kel-teca - podle filosofie, že je důležitější přítomnost zbraně, než její zastavovací účinek.
Díky za návrhy.
edit: překlepy(asi ještě párkrát zopakuju)
Nikdy sem žádnou střelnou zbraň (kromě Tau 200) nevlastnil, pouze si půjčoval na střelnicích.
Nechci aby mi někdo řek "kup si tuhle, ta je pro tebe nejlepší" a pod. ale uvítal bych spíše tipy na zbraně, které jsem přehlíd a určitě bych je neměl ve výběru opomenout.
Zkoušel jsem:
G17 - celkem 200ran- na poprvé mě to silně odradilo, podruhé(po cca 4 letech) už mi přišel jako docela příjemná pistole s dementně vyřešenou ergonomií pod "bobrem" - moc široká a pak se po stranách zužuje - bejt to naopak tak o něm začnu uvažovat, spoušť taky nic moc a vakl závěru se mi moc nezdá. být zelená guma s 60kg krosnou na zádech a rochněním v bahně jako hlavní náplní práce, možná změním názor.. G19 - jen v obchodě - má o něco lepší(užší) úchop, ale pořád mám výtky. jako větší zbraň na nošení by se to dalo přežít.
P99 100ran -o něco lepší ergonomie, šílený záchyt zásobníku, ale nepřesvědčila mě..
1911 (springfield)- 2x100ran v .45 mi to přišlo jako perkusní, podivné(resp. žádné) tvarování pažbičky, dlaňová pojistka a jen SA - děkuji, nechci.
P14-45 100ran- o něco lepší držení než jednořadé verze 1911, ale pořád to není ono.
CZ75 - asi 6x100ran, ergonomie za 1, s gumovým návlekem(střenkami) za 1*, setkal sem se s kusy které se sekaly, jiné chodily na vybornou.
Jericho 941 - 3x100ran, jako CZ75, ještě o něco příjemnější při střelbě(těžší na předek) naopak mě štvalo, že se 1-3x za zásobník sekla, prý mlsná na střelivo obzvláště s&b..
Ruger 100ran - no coment:-/
Beretta 92fs - 100ran, docela příjemná do ruky, ikdyž lehce baňatější, při střelbě taky slušná, trochu mě odrazují recenze..
Sečteno a podtrženo, láká mě CZ 75 SP01 tac. - sice tu podle pročítání historie tuším, že s kvalitou cz je to hodně špatné a že si mam koupit buď 1911 nebo G17, ale zrovna ty mi moc nesedí a tohle má být zbraň na střílení pro radost. Na nošení bych si pořídil spíše kevina nebo kel-teca - podle filosofie, že je důležitější přítomnost zbraně, než její zastavovací účinek.
Díky za návrhy.
edit: překlepy(asi ještě párkrát zopakuju)
-
ufo - Moderátor
Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní