-
Chotis - Pravidelný návštěvník
Re: Walther PPK
Aniž bych se chtěl pasovat do role nějakého znalce, myslím, že je to naprosto normální... Oba pepky, co jsem měl, to dělaly stejně. Ono už to jaksi vyplývá z toho, jak to tam funguje, závěr se prostě opírá o náboje v zásobníku a "vozí" se po tom prvním 
Že je to složenina bych se nebál, hlavně když funguje. Jinak PPK-L se neliší ničím jiným, než jen materiálem rámu, takže zkus magnet jestli je to ocel nebo slitina.

Že je to složenina bych se nebál, hlavně když funguje. Jinak PPK-L se neliší ničím jiným, než jen materiálem rámu, takže zkus magnet jestli je to ocel nebo slitina.
- emrivan
- Občasný návštěvník
Nojo. Už PPK nemám, takže neohřivam "svou polívčičku", ale nerozumím jedné věci: Na trhu jsou prokazatelně zcela nestřílené ulmovské policejní skladové PPK z padesátých let, seriozní obchody je dávají se zárukou od cca 7000 do 9000. Pak se tu pohybuje hromada levných PPK, na které se nejlépe hodí vyjadřeni jednoho z bratří Mašínů (mimochodem jedněch z Čechů, kteří o praktické střelbě z Walthera vědí své...), který říká približně toto: "Walther byl starý válečný křáp, ze kterého pravidelně vyskakovala pružinka, kterou jsme opakovaně museli opravovat". Zda šlo o PPK či jiný Walther citát neříká. Proč, když se zamilujete do PPK, nepřiplatíte 3 tisíce a nepotěšíte se s absolutně netknutým skladovým šperkem a kupujete zbraně inzerované většinou pod heslem "velký výběr pistolí v různem stavu". Osobně jsem opravdu krásné, netknuté a plně funkční PPK pod 6500 neviděl. Jinak tu milostnou nákazu chápu - když PPK vezmete do ruky, tak už není cesta zpět! EM
- ostrostrelec
- Pravidelný návštěvník
Někde jsem četl, že při útěku z republiky měl jeden z Mašínů P.38, tady by sedělo ono "vyskakování pružinky". Mě i někomu tady na fóru se stalo, že vyletěl vytahovač, včetně pružiny, která ho přidržuje. Je to dohledatelné v příslušném tématu.
Ohledně "škrabání" nábojnic u PPK, stávalo se mi to jak u PPK-L, tak teď u PPK. Takže nejspíše to bude konstrukční nectnost.
Ohledně "škrabání" nábojnic u PPK, stávalo se mi to jak u PPK-L, tak teď u PPK. Takže nejspíše to bude konstrukční nectnost.
-
gunman - Častý návštěvník
emrivan - tak se stav, ukážu ti netknuté ppk za 4.800,-
- emrivan
- Občasný návštěvník
To gunman: Rád věřím, člověk může mít kliku, ale já na takový nenarazil.
To ostrostrelec: V noci jsem se v tom prohrabal, takze: Výzbroj Mašínů: P38 9mm - spolehlivá, nejlepší část výzbroje, při přestřelce selhal starý náboj, po bleskovém zaopakování úspěch..., dále španělská 9mm STAR, dále nová "zbrojovka 7,65" a nakonec zmiňovaný Walther, ráže 7,65, nenašel jsem zda PP, nebo PPK. Ke spolehlivosti se dočteme, že již byl starý a chlapci se s ním cestou také moc nemazlili. Cituji rozborku z Rambouskpvy knihy Jenom ne strach:
... po sesazení jsem zjistil, že pružinka je vadná. Malé pérko na pravé straně nezapadalo přesně do drážky a způsobovalo selhání spouště. Pistole pracovala jen tehdy, když byly obě půlky pažby staženy těsně k sobě. Šrouby byly již volné a v závitu pažby snadno povolovaly. EM
To ostrostrelec: V noci jsem se v tom prohrabal, takze: Výzbroj Mašínů: P38 9mm - spolehlivá, nejlepší část výzbroje, při přestřelce selhal starý náboj, po bleskovém zaopakování úspěch..., dále španělská 9mm STAR, dále nová "zbrojovka 7,65" a nakonec zmiňovaný Walther, ráže 7,65, nenašel jsem zda PP, nebo PPK. Ke spolehlivosti se dočteme, že již byl starý a chlapci se s ním cestou také moc nemazlili. Cituji rozborku z Rambouskpvy knihy Jenom ne strach:
... po sesazení jsem zjistil, že pružinka je vadná. Malé pérko na pravé straně nezapadalo přesně do drážky a způsobovalo selhání spouště. Pistole pracovala jen tehdy, když byly obě půlky pažby staženy těsně k sobě. Šrouby byly již volné a v závitu pažby snadno povolovaly. EM
-
teddis - Pravidelný návštěvník
Děkuji všem za odpovědi, teď jsem už klidnější. K tomu nákupu - láska je slepá, kdo to zná, ví o čem mluvím
Těším se až ho vyzkouším na střelnici. Když už jednoho mám, umím si představit, že si ještě počkám na nějakého opravdu krásného. 

-
Walt - Příspěvky: 1417
PPK za 7 a vic tisic bych si nekoupil, to ho zas tak moc nepotrebuju
cena pistole v Zelenem sportu v kombinaci se srotovnym a s prihlednutim ke stavu zbrane = VELMI vyhodna koupe
cena pistole v Zelenem sportu v kombinaci se srotovnym a s prihlednutim ke stavu zbrane = VELMI vyhodna koupe
- svata
- Pravidelný návštěvník
Zdravím stejně postižené...
Před dvěma měsíci jsem si pořídil předválečné PPK a začal studovat jeho historii...
Samozřejmě jsem prostudoval toto forum. Narazil jsem na dva dotazy, které jsem začal také řešit:
EL PANELL: Jak poznat rok výroby.
Pistole, vyráběné do r. 1935 měly vybrání pro pojistku a její otočení 90 stupňů. (Pak již cca 60 st., pokud někde nevyhrabali staré díly - do r. 1937). Bylo to z důvodu oslabení čepu, který u starého provedení praskal. PPK do konce války se vyráběly pouze v Zella Mehlis a měly jiný tvar přední části závěru (ostrý přechod, ne pozvolný), hledí frézováno přímo v těle zbraně (ne v rybině) a v.č. byla od cca 1 001 000 číslována znovu, s písmenem za v.č. PP a PPK se číslovaly od 750 001(Tento údaj je ze SR.) Do r. 1945 měly PPK jednodílné střenky.
Pufik: Rozdíl mezi zásobníky
Na přiložené fotografii č. 2 je první v pořadí zásobník se dvěma rádiusy, výroba v Ulmu po válce. Druhý je zásobník, vyráběný do r. 1945 u Walthera, třetí v pořadí je Manurhin, který vyráběl zásobníky dle původní předválečné a válečné dokumentace. (S těmito identifikacemi mi moc pomohl p. Balcar)
Po zkouškách mohu pouze chválit civilizované chování a skutečnost, že i při mých střeleckých schopnostech jsem nevylezl na 15 a 20 m z černého...

Před dvěma měsíci jsem si pořídil předválečné PPK a začal studovat jeho historii...
Samozřejmě jsem prostudoval toto forum. Narazil jsem na dva dotazy, které jsem začal také řešit:
EL PANELL: Jak poznat rok výroby.
Pistole, vyráběné do r. 1935 měly vybrání pro pojistku a její otočení 90 stupňů. (Pak již cca 60 st., pokud někde nevyhrabali staré díly - do r. 1937). Bylo to z důvodu oslabení čepu, který u starého provedení praskal. PPK do konce války se vyráběly pouze v Zella Mehlis a měly jiný tvar přední části závěru (ostrý přechod, ne pozvolný), hledí frézováno přímo v těle zbraně (ne v rybině) a v.č. byla od cca 1 001 000 číslována znovu, s písmenem za v.č. PP a PPK se číslovaly od 750 001(Tento údaj je ze SR.) Do r. 1945 měly PPK jednodílné střenky.
Pufik: Rozdíl mezi zásobníky
Na přiložené fotografii č. 2 je první v pořadí zásobník se dvěma rádiusy, výroba v Ulmu po válce. Druhý je zásobník, vyráběný do r. 1945 u Walthera, třetí v pořadí je Manurhin, který vyráběl zásobníky dle původní předválečné a válečné dokumentace. (S těmito identifikacemi mi moc pomohl p. Balcar)
Po zkouškách mohu pouze chválit civilizované chování a skutečnost, že i při mých střeleckých schopnostech jsem nevylezl na 15 a 20 m z černého...

-
rotwajlerdick - Častý návštěvník
mam povalecneho manurhina ppk ,u klinskeho sem si koupil strenky a nechal udelat monogram a pouzdro od km sandlery a je to paradni hracicka sem nadmiru spokojenej vystrilel sem z nej 1000ran priblizne a zadny problem!!!!chutnaj mu i broky od libra a prebiji s nima pouzivam jen se zasobnikama s ocelovym dnem-bez botky je super nemnenil bych
-
Chotis - Pravidelný návštěvník
teddis: skončíš jako já
Koupil jsem jednoho, pak mě začalo štvát, že má poškrábaný brynýr, takže za 3 měsíce šel z domu a kupoval jsem skoro-uloženku
A teď je mi líto z něj i střílet, je spíš na vystavení
svata: nechceš nafotit nějaké větší fotky a trochu si pohrát s kompozicí? Máš krásně zachovalého waltříka a pěkných fotek není nikdy dost

svata: nechceš nafotit nějaké větší fotky a trochu si pohrát s kompozicí? Máš krásně zachovalého waltříka a pěkných fotek není nikdy dost

-
Chotis: tak nějak to asi dopadne, jednoho na nošení a střílení a druhého "na parádu a mazlení". Dnes jsem svoji uloženku/složenku
vyzkoušel a tady jsou výsledky. 1. 10m, 2. 10m s radou jak mířit (ta díra je opravdu vystřílená
) 3. záslepky 15m (to je slabší), díry 10m
http://teddis.sweb.cz//1.JPG
http://teddis.sweb.cz//2.JPG
http://teddis.sweb.cz//3.JPG

http://teddis.sweb.cz//1.JPG
http://teddis.sweb.cz//2.JPG
http://teddis.sweb.cz//3.JPG
Naposledy upravil teddis dne 18.06.2010 0:11, celkově upraveno 1
- svata
- Pravidelný návštěvník
[/quote]
Dobře, udělám Vám tu radost...
Současně prohlašuji, že se jedná pouze o dobovou kompozici, vytvořenou bez jakéhokoliv záměru cokoliv propagovat.

Dobře, udělám Vám tu radost...
Současně prohlašuji, že se jedná pouze o dobovou kompozici, vytvořenou bez jakéhokoliv záměru cokoliv propagovat.

- adam1
- Nový uživatel
dotaz:V čem je rozdíl mezi Walther PP 22lr.a Walther PPK 22lr. Chtěl jsem se taky zeptat jestli jdou do této pistole stejné zásobníky, jestli Mec-Gar vyrobi takovy zasobniky na 10 nábojů. Předem děkuji za dopověď.
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
- svata
- Pravidelný návštěvník
adam1 píše:dotaz:V čem je rozdíl mezi Walther PP 22lr.a Walther PPK 22lr. Chtěl jsem se taky zeptat jestli jdou do této pistole stejné zásobníky, jestli Mec-Gar vyrobi takovy zasobniky na 10 nábojů. Předem děkuji za dopověď.
Zásobníky pasují, ale z PPK Ti bude zásobník, určený pro PP kousek "čouhat".

- svata
- Pravidelný návštěvník
Ahoj.
Prosím někoho, kdo má předválečného PPK, s 90 st. pojistkou, jestli by se mi neozval na mail: krutis.s@seznam.cz
Potřebuji si ověřit některá data a rozměry na podobné pistoli. (Písemné údaje se značně liší...)
Prosím někoho, kdo má předválečného PPK, s 90 st. pojistkou, jestli by se mi neozval na mail: krutis.s@seznam.cz
Potřebuji si ověřit některá data a rozměry na podobné pistoli. (Písemné údaje se značně liší...)

-
Ahoj, mám takový malý dotaz a obávám se, že zkušení PPKčkáři při čtení asi spadnou smíchy ze židle. Když jsem si vybíral svého "pepka", tak při rozborce šla vratná pružina stáhnout hladce z hlavně. Protože je na jednom konci užší, šla tam zpátky nasadit jen jedním způsobem - tou širší stranou. Takhle jsem z ní i střílel a fungovala normálně. Včera jsem se v jedné prodejně ze zvědavosti podíval na vystavené PPK a tam pružina z hlavně sundat nešla, byla evidentně nasazena užším koncem na hlaveň. Logicky by to tak asi mělo být správně, snad jsem tou otočenou pružinou svému pepkovi neublížil. Jen tak na okraj, jako pyšný majitel musím poznamenat, že vypadá lépe než ten kus, který jsem měl v ruce.
- svata
- Pravidelný návštěvník
Pružina na PPK se nasazuje zásadně užším koncem na hlaveň. Jinak by ani (ve většině případů) nešel nasadit závěr.
Ze židle smíchy nespadnu, při koupi pepka jsem na to musel být prodejcem upozorněn, dělal jsem to stejně blbě...
Ze židle smíchy nespadnu, při koupi pepka jsem na to musel být prodejcem upozorněn, dělal jsem to stejně blbě...

-
Jim11 - Častý návštěvník
Při nasazování nasaď pružinu na kraj hlavně , opři ji o ni trochu a otáčej s ní doprava při současném tlaku na ni. Jde to snadno. Závity se trochu pootevřou a je to tam.
-
Postupoval jsem podle návodu a už je tam správně. Bál jsem se na ní předtím zatlačit a tak jsem šel raději cestou nejmenšího odporu. Ten závěr se teď také nasazuje nějak lépe
Máte někdo zkušenosti s tím, na kolik metrů je možné se při mířené střelbě s pepkem bezpečně udržet v černém? Na 10m je to až příliš snadné, 15 je oříšek a 20 už bych si netroufl. Těch 15 si myslím bude limit, ale bude to chtít trénovat. Příjemně mě překvapil zpětný ráz, podle toho co jsem četl jsem to čekal daleko horší. A i to kousání závěrem není tak hrozné, mám malou ruku a pepek mě jen tak pohladí. On může 

Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní