-
guntroll - Pravidelný návštěvník
Zbraň v autě
Zajímalo by mě jaké a kde vozíte zbraně v autě aby byly vždy po ruce. Sice je u nás jízda z téhle strany bezpečnější než po Johannesburgských ghettech, ale i tak....
Já se musím spokojit s CZ 100 na pravé straně opasku, teleskopickým obuškem v loketní opěrce a utonem v přihrádce pod rádiem. Ale ideál by byl MAC-10 na sedadle spolujezdce a Saiga za v dosahu pravé ruky za řidičskou seslí
Jakpak to máte vy? Tajné přihrádky? Nebo osmatřicítka přilepená izolepou nad pedálama á la seriál "profesionálové" ?
Jo možná záleží na autě, v T815 se toho schová víc než já ve svém pidivozu, Volvo 850
Já se musím spokojit s CZ 100 na pravé straně opasku, teleskopickým obuškem v loketní opěrce a utonem v přihrádce pod rádiem. Ale ideál by byl MAC-10 na sedadle spolujezdce a Saiga za v dosahu pravé ruky za řidičskou seslí

Jakpak to máte vy? Tajné přihrádky? Nebo osmatřicítka přilepená izolepou nad pedálama á la seriál "profesionálové" ?

Jo možná záleží na autě, v T815 se toho schová víc než já ve svém pidivozu, Volvo 850

-
gunman - Častý návštěvník
-
rostar - Častý návštěvník
V autě je výhodnější mít zbraň na levém boku pro křížové tasení. Pokud sebou vezu brokovnici, mám ji mezi předníma a zadníma sedadlama na zemi ve futrálu od kytary.Futrál má přes celou vrchní stranu zip a když ho nechám rozeplý, dá se brokárna vytáhnout jednou rukou mezi sedadly. Takže pokud by bylo třeba, můžu z auta vystoupit už s brokárnou v ruce. Jinak v autě kromě munice, tonfy a nože žádné zbraně nenechávám. Jak všichni víme ,,Auto není trezor". Kolega kdysi přišel tímto spůsobem o pistoli a tři plné zásobníky. Šel si na hoďku zaplavat..... R
-
guntroll - Pravidelný návštěvník
-
tom - Častý návštěvník
-
Bobr - Moderátor
-
alfonss - Grafoman
-
Bobr - Moderátor
tak přesně tyhle otázky mě napadly taky, ale nechci zde rozpoutávat debatu co kdyby, kdybych měl v autě cetifikovau skříňku nebo mi ukradli auto - prostě já zbraně v autě nenechávám a tím mám tento problém sám se sebou vyřešený
a předpokládám že debata je na úrovni zbraní jako takových (ostré) - airsofky atd. tady řešit asi nebudem (pro ftipálky, kdyby to náhodou někoho chtělo napadnout)
a předpokládám že debata je na úrovni zbraní jako takových (ostré) - airsofky atd. tady řešit asi nebudem (pro ftipálky, kdyby to náhodou někoho chtělo napadnout)
-
EL PANELL - Častý návštěvník
Ad ponechání zbraně v autě (na parkovišti, bez dozoru): to může snad jen blázen, i v uzamykatelné schránce - nejspíše ztráta ZP. Normální člověk v autě zbraně nenechává.
Ad rozmístění v autě: musí vyhovovat požadavku na skryté nošení: znám jednoho, co vezl čízu na sedadle spolujezdce vzadu volně položenou a zastavila ho dopravní hlídka PČR. Docela měl kliku, že ho jen pěkně zdrbali a nic nehlásili dále.....
Ad rozmístění v autě: musí vyhovovat požadavku na skryté nošení: znám jednoho, co vezl čízu na sedadle spolujezdce vzadu volně položenou a zastavila ho dopravní hlídka PČR. Docela měl kliku, že ho jen pěkně zdrbali a nic nehlásili dále.....
-
Panzer - Občasný návštěvník
-
Jimi - Moderátor
-
premek - Site Admin
V autě je potřeba podle toho kde sedíš - pouzdro křížem, podpaždní pouzdro, nebo vyřešit držak v autě. Poslední řešení nemám moc rád, když je potřeba auto urychleně opustit, je to další věc na kterou musíš vědomě myslet a vyvinou úsilí proto, abys ji vzal ssebou. Ze steného důvodu nerad v autě někam pokládám mobil. Může jít i jen o blbou nehodu na dálnici, v takovém případě je lepší auto co nejurychleněji opustit.
Jinak kromě základního nářadí mám v autě palici, kleště na zámky/dráty, sekeru Fiskars, pajcr, mačetu, několik baterek, obušek a nože. A samozřejmě skutečné lékárny, ne ty paskvily co předepisuje zákon a prodávají se na pumpách.
Jinak kromě základního nářadí mám v autě palici, kleště na zámky/dráty, sekeru Fiskars, pajcr, mačetu, několik baterek, obušek a nože. A samozřejmě skutečné lékárny, ne ty paskvily co předepisuje zákon a prodávají se na pumpách.
- vito
- Častý návštěvník
Re.:
Zbraň jste ze zákona povinni zajistit proti ztrátě, zneužití a odcizení. Není řečeno jakým způsobem. To je explicitně stanoveno pouze u většího počtu, viz zákon. Takže jestliže budete mít zbraň v přihrádce nebo v přivařené piksle a ukradnou vám celé auto, tak je to úplně jedno.
-
Babyman - Častý návštěvník
- vito
- Častý návštěvník
Re::
Jo, ale za to zajistit musíš přidat také to proti . To je tam to podstatné. Zákon neříká, jestli uzamčením, uložením do garáže a pod. Nesmíš dopustit ztrátu, zneužití nebo odcizení. Je to šalamounské, samozřejmě.
-
EL PANELL - Častý návštěvník
Babyman:
Pancéřové dveře doma ti stejně nepomohou a jsou zde OT, viz skladovani-zbrani-t1283.html
Uzamčení zbraně ve vozidle policie nepovažuje za vhodné zabezpečení.
A nosím furt stejně i při jízdě autem, na motorce, kole, koni, lyžích.....atd.: vnitřní opaskovou dastu, pokud jedu do místního bronxu a mám pocit nejistoty, tak přidávám další železo do podpažáku.
Heh!
Pancéřové dveře doma ti stejně nepomohou a jsou zde OT, viz skladovani-zbrani-t1283.html
Uzamčení zbraně ve vozidle policie nepovažuje za vhodné zabezpečení.
A nosím furt stejně i při jízdě autem, na motorce, kole, koni, lyžích.....atd.: vnitřní opaskovou dastu, pokud jedu do místního bronxu a mám pocit nejistoty, tak přidávám další železo do podpažáku.

-
Jimi - Moderátor
Obsah fóra / Zbraně / Obecně o zbraních