- .357Magnum
- Občasný návštěvník
životnost hlavně u Colt Python 357Mag
Mohl by mi někdo prosím prozradit jakou životnost (přibližně) má hlaveň tady u tohoto revolveru?
Mám na mysli, do kdy se dá ještě mluvit o mířené střelbě a nějakých výsledcích. Jedná se o 6" a tovární i přebíjené střelivo... Díky moc, Roman
Mám na mysli, do kdy se dá ještě mluvit o mířené střelbě a nějakých výsledcích. Jedná se o 6" a tovární i přebíjené střelivo... Díky moc, Roman
- Grimpo
- Častý návštěvník
- .357Magnum
- Občasný návštěvník
-
4mike - saigaholic
- .357Magnum
- Občasný návštěvník
- Grimpo
- Častý návštěvník
Tak možná než na životnost hlavně (protože střílet se dá v podstatě i z oholeného/vyrezlého vývrtu - např. moje P08 se 100mm hlavní a velmi, velmi silnými stopami koroze ve vývrtu nemá ve správných rukách problém vejít se na 15m do 5cm opsané) bych se soustředil na aktuální stav a ten bych teprve nějak hodnotil. Jestli to má slušnej soustřel a není v laufu viditelný defekt + i jinak je ten kvér dobrej, tak pak v závislosti na tom, co s tím chceš střílet - plácat olověné WC na 25m (a hlaveň vydrží věky) nebo nadupaný pláště do poprů třeba na 50m (a hlaveň bude dostávat záhul) - bych se rozhodoval, zda ano či ne.
-
4mike - saigaholic
,357
vím co chceš ale na to Ti asi hned tak nikdo neodpoví, já sám jsem dodnes potkal jen 2ks pythonů, každý měl za sebou několik majitelů a tudíž to ani spočítat nešlo, další podstatný faktor je munice a také péče o zbrań, no a to dává tolik neznámých že jsou jakékoliv odhady takřka zcestné.
pokud předpokládám že jsi pořídil jetinu v dobrém technickém stavu tak nevidím důvod, proč by cena vystřílené munice neměla přesáhnout pořizovací cenu Pythona v násobcích
vím co chceš ale na to Ti asi hned tak nikdo neodpoví, já sám jsem dodnes potkal jen 2ks pythonů, každý měl za sebou několik majitelů a tudíž to ani spočítat nešlo, další podstatný faktor je munice a také péče o zbrań, no a to dává tolik neznámých že jsou jakékoliv odhady takřka zcestné.
pokud předpokládám že jsi pořídil jetinu v dobrém technickém stavu tak nevidím důvod, proč by cena vystřílené munice neměla přesáhnout pořizovací cenu Pythona v násobcích
-
idiver - Občasný návštěvník
Re: životnost hlavně u Colt Python 357Mag
.357Magnum píše:Mohl by mi někdo prosím prozradit jakou životnost (přibližně) má hlaveň tady u tohoto revolveru?
IMHO pokud prebijis laborace 38Sp do 357cek hilzen tak bych se o zivotnost hlavne nestaral. Spise dostane zabrat mechanizmus. Nejdrive se "omacka" hlava (nebo ten druhy vystupek) packy posunu a aretace valce a valec zacne mit vuli, ktera se bude zvetsovat. Je zapotrebi toto kontrolovat a 'vytunovat'. Valec Pythonu v okamziku uzamceni nesmi mit zadnou vuli. King Cobra nebo Anaconda a dale novejsi S&W nebo Rugery mirnou vuli pripousteji protoze nemaji 100%tne souose komory s vyvrtem.
-
Voux - Pravidelný návštěvník
idiver píše:... King Cobra nebo Anaconda a dale novejsi S&W nebo Rugery mirnou vuli pripousteji protoze nemaji 100%tne souose komory s vyvrtem.
Tušíš jak moc se to projevuje na životnosti a přenosti střelby ? Tu vůli tam tolerujou kvůli snížení nákladů při výrobě ? Ohledně revolverů sem úplnej laik ....
- vito
- Častý návštěvník
Životnost hlavně u Colt Python 357 Mag
Nechci rozpoutávat žádnou bitvu, nejspíš jsi ty informace někde získal. Měl jsem však nekolik let King Cobru, Ruger 331 a SW M 15 a u žádného z nich jsem při spuštění žádnou vůli nezjistil. U King Cobry se v reklamě dokonce výrobce honosil tím, že díky výrobě na CNC strojích nemá revolver žádné vůle. To je samozřejmě blbost, protože to by nefungoval. Zejména však starý SW M 15 byl skutečně téměř bez vůlí a souosost hlavně s komorami dokonalá. Někde jsem dokonce četl prohlášení, že "moderní" revolvery mají komory vždy souosé s hlavní. Je fakt, že zjistitelnou nesouosost jsem našel pouze u jednoho meziválečného levného španělského výrobku.
- SINCITYMAN
- Moderátor
-
idiver - Občasný návštěvník
Re: Životnost hlavně u Colt Python 357 Mag
vito píše:Nechci rozpoutávat žádnou bitvu, nejspíš jsi ty informace někde získal. Měl jsem však nekolik let King Cobru, Ruger 331 a SW M 15 a u žádného z nich jsem při spuštění žádnou vůli nezjistil.
Co jsem měl v ruce já = KC, SP101, GP100 tak tam vůle byla, ale samozřejme určite existují výjimky. Souosost být může a je to zbožné přání každého výrobce, nicméně aretační páčka má sama vůli takže sní i válec.
Na přesnost to nemá vliv (pokud vyoseni není velké) pač kule vlítne do přechodoveho kužele a napasíruje se do vývrtu. Velké vyosení kuli zdeformuje a přesnost je tatam.
Výrobci zřejme připouští určitou vůli válce, protože 100% uzamčení a ještě souosé by bylo pracné (ruční doladění) a tutíž nákladné.
- vito
- Častý návštěvník
Životnost hlavně u Colt Python 357 Mag
Jo, to máš samozřejmě pravdu. Zrovna u Pythonů v jejich nejlepším období bylo prováděno ruční dolaďování přímo u výrobce.
- TELESCOPIC.CZ
- Občasný návštěvník
chci se zeptat: dá se říct, že to, že u revolveru je pevná hlaveň je vlastně jejich nevýhoda oproti moderním pistolím...z hlediska opotřebení? Protože když se časem zničí hlaveň u revolveru, tak není možné ji vyměnit....
- Jovah
- Nový uživatel
Myslím, že u všech moderních značek revolverů může puškař vyměnit hlaveň. U zn. Dan Wesson se dokonce prodávala (nevím jestli ještě) souprava revolveru a tuším, že tří výměnných hlavní, které si mohl sám majitel střídat podle způsobu momentálního použití.
(Výměnné hlavně v různých délkách)
(Výměnné hlavně v různých délkách)
- TELESCOPIC.CZ
- Občasný návštěvník
upřímně moc tomu nerozumím. V revolverech se nevyznám a nechápu jak se dá ta pevná hlavěň vyměnit. Teď jsem se díval třeba na fotky Rugera a fakt tomu nerozumím.
- Grimpo
- Častý návštěvník
Protož hlaveň a rám jsou dvě různé části, hlaveň je do rámu zašroubována. Např. u Dan Wessona je rám, hlaveň a plášť hlavně. Hlaveň se našroubuje do rámu, navleče se na ní plášť a nakonec se na ústí hlavně našroubuje v podstatě kontramatka, která přes ten plášť "táhne" lauf z rámu. Funguje to, hlavně jsou sem tam dací zas tam dací a ani nemusím přestavovat hledí. Dan Wesson už to nedělá, ale například Korth ano.
-
Oldřich jandera - Pravidelný návštěvník
Životnost ovlivňuje mnoho faktorů.
1. Materiál - jinou životnost bude mít hlaveň nerezová a jinou z uhlíkové oceli.
2. Kvalita zpracování - u Pythonů platí, že zbraně vyrobené do začátku osmdesátých let jsou kvalitnější, než pozdější.
3. Použité střelivo - výkon, typ a materiál střely. Mazání střely je základ!
4. Údržba - správné čištění a ochrana hlavně (TetraGun, Super Moly aj.)
I zbraň s velmi opotřebovanou hlavní může střílet výborně, v balistice se dá leccos vypočítat a předpokládat, ale jen empiricky se dá zjistit skutečné fungování. Pokud je u hlavně už volnější vývrt, lze to řešit úpravou ústí hlavně nebo výběrem střely s větším průměrem.
Obecně se dá říct, že podobné diskuse nejsou k ničemu - ani nadprůměrně aktivní střelec běžnou zbraň nemůže "vystřílet", pokud se k ní chová jen trochu inteligentně. Já střílím třicet let tisíce nábojů ročně a žádná moje zbraň nikdy nebyla nijak poškozena v důsledku vystřelení velkého množství munice. Ovšem znám případy, kdy k poškození došlo, ale pokud se příčinu podařilo objasnit, byla chyba vždy na straně majitele
1. Materiál - jinou životnost bude mít hlaveň nerezová a jinou z uhlíkové oceli.
2. Kvalita zpracování - u Pythonů platí, že zbraně vyrobené do začátku osmdesátých let jsou kvalitnější, než pozdější.
3. Použité střelivo - výkon, typ a materiál střely. Mazání střely je základ!
4. Údržba - správné čištění a ochrana hlavně (TetraGun, Super Moly aj.)
I zbraň s velmi opotřebovanou hlavní může střílet výborně, v balistice se dá leccos vypočítat a předpokládat, ale jen empiricky se dá zjistit skutečné fungování. Pokud je u hlavně už volnější vývrt, lze to řešit úpravou ústí hlavně nebo výběrem střely s větším průměrem.
Obecně se dá říct, že podobné diskuse nejsou k ničemu - ani nadprůměrně aktivní střelec běžnou zbraň nemůže "vystřílet", pokud se k ní chová jen trochu inteligentně. Já střílím třicet let tisíce nábojů ročně a žádná moje zbraň nikdy nebyla nijak poškozena v důsledku vystřelení velkého množství munice. Ovšem znám případy, kdy k poškození došlo, ale pokud se příčinu podařilo objasnit, byla chyba vždy na straně majitele
- TELESCOPIC.CZ
- Občasný návštěvník
to Grimpo: aháá takže hlaveň lze vyměnit u všech moderních typů revolveru Alfa, Astra, Ruger, S&W, Taurus atd?? Díky
- vito
- Častý návštěvník
No, já bych s tou výměnou hlavní nepovažoval za tak jednoduché. Pokud nehovoříme o revolverech, které mají výměnné sety od výrobce / Dan Wesson /, tak výměna i u puškaře není nic snadného. Vlastní příklad: Měl jsem revolver Grand v ráži 22LR se šestipalcovou hlavní a chtěl jsem tu hlaveň zkrátit na tři palce / prosím nekritizovat, mladická nerozvážnost /. Dal jsem revolver do tehdy velmi renomovaného podniku, do pražské Lověny. Po týdnu mi puškař zavolal, že i přes zahřátí nejde hlaveň vyšroubovat, takže mi udělali nový brynýr a revolver vrátili nezmrvený.
Ale netvrdím, že to třeba nebyla vyjímka.
Ale netvrdím, že to třeba nebyla vyjímka.
Obsah fóra / Krátké zbraně / Revolvery a Deringery